Szakértőink válaszolnak

Ezen a fórumon írásban, a rendszeresen megrendezésre kerülő FLABéLOS-Zöldtea esten pedig személyesen is feltehetik kérdéseiket szakértőinknek.

Az alábbi kereső segítségével megtalálhatja azokat az orvosi problémákat válaszokkal együtt, melyeket korábban már szakértőink megválaszoltak. Javasoljuk, először itt próbáljon meg kérdésére választ kapni.

Tisztelt Érdeklődőink!

Dr. Endre Veronika orvos szakértőnk leterheltsége miatt a korábban már megválaszolt kérdéseket, melyekre a Mediwel Kft. munkatársai is kielégítő válaszokat tudnak adni, nem továbbítjuk a doktornőnek. Azokat közvetlenül a Mediwel Kft. munkatársai válaszolják meg.

Szentiványi Rita gyógytornász-manuálterapeuta pedig a mozgásszervi témában feltett kérdésekre ad választ. Módszeréről bővebben a www.mozgasklinika.hu oldalon olvashat.

Célunk ezzel az, hogy mindenki mihamarabb megkapja a saját kérdésére adandó választ. Ajánljuk szíves figyelmükbe a keresési funkciót is, mert sok kérdés ismétlődik.

Kérdések és Válaszok


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2016-08-10
Tisztelt doktornő!

Egy éve bordeline serosus tumort találtak
az egyik petefészkemben.E miatt eltàvolítottàk a másik petefészket és a méhemet is.Azok szövettana negatív volt. Kemót,sugarat nem kaptam. Műtéti szövődményként trombózisom lett. Vérhigítót màr nem kapok,mert genetikailag nem vagyok hajlamos rà. A hasamon több nagy műtéti heg is van
A vesémben ciszta àbràzolódik ami tünetmentes.Így használhatom a flabelost???
Vàrom mielőbbi vàlaszàt!
Tisztelettel, Vn.é Edit
Kedves Vné Edit!
Borderline tumor szövettana miatt sajnos nem javasolhatom a vibrációs tréner használatát.A többi leírt elváltozás lényegében nem befolyásolná a készülék használatát.
Üdvözlettel, Dr. Endre Veronika
2016-08-09
Tisztelt Doktornő!
35 éves vagyok. Többször volt lumbágóm, idegbecsípődésem.
Fél éve mentem reumatológiára, megröntgeneztek. Az alábbi eredményeket kaptam. Kérdésem, hogy használhatom-e a flabélos készüléket?

Háti gerinc (2 ir.) felvétel:
A háti kyphosis csökkent. Jelzett S alakú íveltség látható. A csigolyatestek magassága megtartott. A zárólemezek simák. A peremek ventálisan jelzettek. A porcrések nem szűkebbek.

Lumbális gerinc (2 ir.) felvétel:
A lumbális lordosis csökkent. A csigolyatestek magassága megtartott. A presacralis rés jelentősen szűkebb, a porckorong vetületben vacuum phenomen van, a ventralis peremek csőszerűen megnyúltak.
Vélemény: Spinalis asszimetria. Spondylosis.
Válaszukat előre is köszönöm!
Krisztina
Kedves Krisztina!
A röntgen felvételen leírt elváltozások egyike sem olyan jellegű ami miatt ne használhatná a Flabélost. Természetesen edzettségi szintnek megfelelően és fokozatos terheléssel javasolnám. Jó edzést kívánok! Dr. Endre Veronika
2016-08-03
Tisztelt Doktornő!
Szeretnék Flabélost vásárolni,de olvastam az ellenjavallatoknál a szívbetegséget.Kardiológiai vizsgálat alapján I fokú AI-t állapítottak meg. /Aorta billentyűn áramlási sebesség:0,76 m/sec / Tünet és panaszmentes vagyok,gyógyszert,th-t és semmilyen életmódbeli megszorítást nem javasoltak. Kérem véleményét a Flabélos használatára vonatkozólag.Köszönettel:B E Katalin
Kedves Katalin!
Aorta billentyűn betegsége már I. stádiumban sem teszi lehetővé a vibrációs tréner alkalmazását, még panaszmentesség esetén sem.
Minden jót kívánok! Dr. Endre Veronika
2016-08-02
Kedves Doktorno!
Nagy honapja terdmutetem volt porcszakadas miatt. Enyhe foku porckopast is megallapitottak a mutet alatt. Hasznalhatom a Flabelost a labam izomzatanak visszaerositesere?
Koszonom a valaszat!
Kedves Kérdező!
Műtétét követően már használhatja a Flabélost lábizmok erősítésére. Jó edzést! Dr. Endre Veronika
2016-08-01
Tisztelt szakértő!
Kb. 4 éve használom rendszeresen a Flabélos-t. Nagyon szeretem. Jól átmozgat. Most lábközépcsont törés miatt 6 hétig gipsz van rajtam. A gipsz levétel után mennyi idő múlva kezdhetek újra "flabizni"?

Üdvözlettel és köszönettel: S. Kati
Kedves S. Kati!

Törés után 3 hónap múlva után lehet használni a Flabélos gépet, a fokozatosság elvét betartva!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-07-26
Tisztelt Doktornő! SM-betegségem mellett, úgy tudom, ajánlott a Flabélos használata, tehát ez nem akadály. Ugyanakkor van egy műtött térdem - tokbemetszés-raffolás műtétet végeztek rajta majdnem húsz éve, természetesen vigyáznom kell rá, ízületi kopásom mindenképpen van, amelyre rendszeresen, háromhónapos kihagyásokkal szedek porcépítő gyógyszert -, valamint a keresztcsont feletti legalsó csigolyám nem ér össze, ez már többször okozott az utóbbi tizenöt évben derékfájásos panaszokat, gyulladást, amelyre olyankor Mydeton-Cataflam kombinációt szoktam kapni. Utóbbi két problémára nem adtak választ az eddig olvasottak. Nem szeretnék felelőtlenül belevágni, Ön szerint ajánlott-e ilyen körülmények között a gép használata?
Kedves Kérdező!
Az Ön által felsorolt betegségek közül a korábbi térdműtét, és és az ízületi kopás nem képez ellenjavallatot, a gerincbetegségére vonatkozóan azonban szükséges lenne a pontos leírás. Köszönöm, Dr. Endre Veronika
2016-07-23
Tisztelt Doktornő!
Pár napja kezdtem használni az Oto Chili-t, és használat közben bal oldalon a has alsó részén szúró fájdalmat érzek ami használat után megszűnik, a kérdésem az lenne, hogy ez normális-e a kezdeti időszakban? Nem tudom van e jelentősége, hogy régen volt két császármetszésem de az már 9 éve.
Válaszát előre is köszönöm.
Tisztelt Kérdező!
Az OTO Chili-vel történő torna intenzitást és számát átmenetileg mérsékelni kellene. A fokozatosság elvét javaslom. Minden jót kívánva! Dr. Endre Veronika
2016-07-17
Kérdésem! 3 éve vagyok túl a kemoterápián, mennyire ajánlott a használata? Minden eredményem negatív! Kérem válaszoljon! Köszönöm.: K Judit
Kedves K. Judit!

5 év tünetmentes időszak letelte után használható lesz a Flabélos készülék.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-07-14
Jó napot kívánok! 6 és fél hónapos kisfiamat még szoptatom és az a kérdésem lenne hogy használhatom e heti 2x a flabelost.
elöre is köszönöm a válaszát üdvözlettel:Farkas Adrienn
Kedves Farkas Adrienn!

Szoptatási időszakban figyelni kell a tej mennyiségére, mert elképzelhető, hogy picit csökkenni fog rendszeres Flabélos használat mellett. Egyéb hatása nincsen.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-07-13
Tisztelt Doktornő!
5 hónapja született második gyermekem császármetszéssel, jelenleg (és remélhetőleg sokáig) még szoptatom. Ezenkívül csigolyaelcsúszásom van (L5-S1 12 mm).
Az lenne a kérdésem, hogy használhatom-e az OTO Chili trénert.
Köszönettel: Kriszti
Kedves Kriszti!
Gratulálok gyermeke születéséhez! Az OTO Chili trénert használhatja, természetesen gerincbetegsége miatt kellő óvatossággal. Üdvözlettel! Dr. Endre Veronika
2016-07-12
Tisztelt Doktornő!
Szoptatás alatt használható a flabelos? Nem áll fenn a veszély, hogy "elapasztja" a tejet?
Köszönöm!
Kedves Kérdező!

Szoptatási időszakban figyelni kell a tej mennyiségére, mert elképzelhető, hogy picit csökkenni fog rendszeres Flabélos használat mellett. Egyéb hatása nincsen.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-07-12
Kedves Doktornő! Babaprojekt időszakában javasolt-e a Flabelos használata? Nehezítheti-e a teherbeesést a rendszeres használata (gondolok itt a vibrációs hatásra)? Köszönöm előre is válaszát! Szép napot!
Kedves Kérdező!

A babavárás időszakában, biztonsági okokból el kell tekintetni a Flabélos használatától.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-07-04
Tisztelt Doktornő!
Szeretném megkérdezni, hogy az ellenjavallatok között olvasható, ciszta és vesekő ellenjavallat mennyire szigorú? Most egy vizsgálat során derült ki, hogy az egyik vesémben kő van, petefészkemben ciszta, májamban hemangioma, méhemben mioma. Már több éve használom kúraszerűen a falbelost. Most hagyjam abba? Köszönettel Vörös Vera
Kedves Vörös Vera!

Amennyiben a vesekő mérete kicsi, vagyis tud távozni a vizelettel, használható a Flabélos.
A máj hemangióma mérete mekkora? Kisebb méret esetében használható (néhány mm).
A petefészek ciszta méretére is kíváncsi lennék, illetve, hogy okoz-e panaszt? Méretét tekintve 7-8 cm-ig használhatja, ha panaszmentes.
Mioma esetén is csak néhány mm nagyságúak azok, melyekkel használhatja a gépet!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-07-02
Tisztelt Szakértő!
Vese ciszta esetén használható-e a flabélos gép?
Válaszát köszönöm. V.S.Kati
Kedves V.S. Kati!

Abban az esetben használható a készülék, ha a ciszta mérete nem haladja meg azt, amikor a műtét már szóba jöhet.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-06-27
Kedves Doktornő! Még nem vagyok terhes, de szeretnék teherbeesni. Használhatom a Flabelost, illetve kell-e valamitől tartanom(esetleges beágyazódási gondok....stb) Köszönö a válaszát. Katalin
Kedves Katalin!

A babavárás időszakában, biztonsági okokból el kell tekintetni a Flabélos használatától.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-06-27
Az ellenjavallatok között szerepel a protézis illetve a fém implantátumok megjelölés.
Fogászati implantátumokkal rendelkezem. Használható-e a készülék, avagy ellenjavalt ?
Köszönöm válaszukat
J.
Kedves J!

Fogászati implantátummal, amennyiben már csontosodott, használható a Flabélos készülék.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-06-21
Kedves Doktornő!
Szoptatás alatt nyugodt szívvel használható a Flabelos? (tejtermelődés, méreganyagok felszabadulása....stb)
Üdvözlettel:
7 hetes baba anyukája
Kedves Kérdező!

Szoptatási időszakban figyelni kell a tej mennyiségére, mert elképzelhető, hogy picit csökkenni fog rendszeres Flabélos használat mellett. Egyéb hatása nincsen.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-06-16
Tisztelt Doktornő!
Áprilisban volt egy viszérműtétem. Szerteném tudni használhatom-e a Flabelost?Várom válaszát.Előre is köszönöm! Ildi
Kedves Ildi!

A készüléket, műtét után 3 hónappal már nyugodtan használhatja!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-06-15
Kedves Doktornő! 14 éves, egészséges leány használhatja-e a Flabelost? Köszönöm válaszát. Ratatics Éva
Kedves Éva!

Nyugodtan használhatja a készüléket a leányzó!
Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-06-03
Kedves Doktornő!
Lenne egy vendégem akinek a térdébe csontkinövése van és csontkopása. Jelenleg mágneses kezelésre jár vele.
Használhatja Ő a Flabélost valamilyen módon?
Mivel hogy javuljon a térde jelentős súlycsökkenésre lenne szüksége az orvosa szerint.
Előlre is köszönöm.
Üdvözlettel: Flabélos Stúdió
Tisztelt Kérdező!
Ha lehet, a leletet szeretném látni.Köszönöm, Dr. Endre Veronika
2016-06-01
Tisztelt Doktornő! Irritális Bél szindrómám van. Jótékony vagy káros hatással lenne a tüneteimre a Flabelos? Most váltottam munkahelyet ezáltal az időbeosztásom tehát az étkezési szokásaim is megváltoztak. Ugyan odafigyelek arra hogy minden nap ugyanabban az időintervallumban egyek és természetesen "a tiltott dolgokat" elkerülvén, mégis 1 hónap alatt a második alkalommal történt, hogy erősen görcsöl az alhasam és nagyon felpuffadok. Kétszer voltam Flabeloson 6 percet, lehet hogy az a probléma? Köszönöm előre is
Kedves Kérdező!
Az irritális bél szindróma nem képezi ellenjavallatát a Flabelos használatára. Nem tudom volt-e hasi műtéte, esetlegesen hasi összenövések kialakultak-e?
Esetleg nőgyógyászati megbetegedés lehet a háttérben.
Üdvözlettel, Dr. Endre Veronika
2016-06-01
Tisztelt Doktornő!

A térdeimben kopás van, meszesedés. A jobb lábam korlátozottan tudom csak behajlítani. Térd problémái miatt(szerintem). Használható e ez a fajta edzés? Nem is vagyok már túl fiatal. Tisztelettel várom a véleményét! Köszönettel Kati
Kedves Kati!
A vibrációs trénert mindenképpen érdemes használni,hiszen a mozgás mellett az ízületi résben termelődő ízületi "folyadék"-szinovia termelődésének fokozódása is várható. Lassú, óvatos kezdettel, a fokozatosság elvét figyelembe véve. Jó tornát! Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika
2016-06-01
T.Doktorno! A kérdésem a következő MR felvételen Th Vlll hemangiomat diagnosztizáltak használhatom a flabelost.Nagy szükségem lenne rá mivel nyirokodemam lymphodemam van mindkét combon.Koszonettel Lukacsne
Kedves Lukácsné! Nagy szükség ellen arra, hogy a leletét lássam.Szivesen megnézném. Köszönöm, Dr. Endre Veronika
2016-05-29
56 éves nő vagyok holyagsérv esetén használhatom e a flabélost ?
Kedves Kérdező!

Hólyagsérv esetén használható a készülék! A fokozatok beállításakor mindig az alacsony (rehabilitációs) szakaszt állítsa be, majd egyéni terhelhetőségtől függően növelhető.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-05-28
Kedves Doktronő!
Korábbi beszélgetésünkre visszatérve (04.14.), pajzsmirigy alulműködésem van, Letrox 50 mikrogrammot szedek. Ezenkívül más kezelésre szerencsére nincsen szükségem.
Így használhatom a flabélos készüléket?
Köszönettel:
D. Júlia

Kedves Júlia!

Természetesen a Letrox szedése semmilyen akadályát nem jelenti a Flabelos használatának. Jó edzést! Tisztelettel, D.r Endre Veronika


Üdvözlettel,
Dr. Endre Veronika
2016-05-26
Szép napot,érdeklődnék,hogy használhatom e a flabelost!!! 2010 ben,rosszindulatú petefészek daganatom volt,Műtöttek,kemóztak,azóta tünetmentes vagyok,viszont a lábaim,nagyon fájnak.Javasolják e a használatot.Köszönettel,Zsuzsa
Kedves Zsuzsa!

Az Ön esetében már eltelt tünetmentesen öt év, így nyugodtan használhatja a Flabélos készüléket.
Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-05-25
4 hete volt hallus rigidus műtétem. Mikor használhatom újra a gépet?
Kedves Kérdező!

A műtét után 3 hónappal fokozatosan elkezdheti a készülék használatát!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-05-25
Tisztelt Doktornő!
Császármetszést követően mennyi idő elteltével hasznalható a flabelos?
Köszönöm válaszát:Kata
Kedves Kata!

Császármetszést követően 3 hónappal használható a készülék!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2016-05-25
Tisztelt Doktornő!
II. fokú mitrális stenosisom van, billentyüim meszesek,de gyakorlatilag semmi különös problémám nincs, bár kissé hamarabb fáradok, nem birok cipelni, és nem birom az emelkedőt,.Billentyűcsere mütétet ajánlottak 2 éven belül.max . Ön szerint használhatom-e a flabelost ? 61 éves vagyok.
Köszönettel :Balogh Győző
Tisztelt Balogh Győző!

Önnek szívbillentyű betegsége miatt műtétet ajánlottak. Sajnos jó szívvel nem javasolhatom a vibrációs tréner használatát. Minden jót kívánva, Dr. Endre Veronika
2016-05-13
Kedves Doktornő!
Szívinfarktus lezajlása után használható e a flebélos.
Köszönöm válaszát: Nádas Judit
Kedves Nádas Judit!

Szívinfarktus után legalább 3 hónap várakozás szükséges, utána használható, ha nincs semmi szövődmény.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

webshop

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből híreinkről és kedvezményeinkről!