Szakértőink válaszolnak

Ezen a fórumon írásban, a rendszeresen megrendezésre kerülő FLABéLOS-Zöldtea esten pedig személyesen is feltehetik kérdéseiket szakértőinknek.

Az alábbi kereső segítségével megtalálhatja azokat az orvosi problémákat válaszokkal együtt, melyeket korábban már szakértőink megválaszoltak. Javasoljuk, először itt próbáljon meg kérdésére választ kapni.

Tisztelt Érdeklődőink!

Dr. Endre Veronika orvos szakértőnk leterheltsége miatt a korábban már megválaszolt kérdéseket, melyekre a Mediwel Kft. munkatársai is kielégítő válaszokat tudnak adni, nem továbbítjuk a doktornőnek. Azokat közvetlenül a Mediwel Kft. munkatársai válaszolják meg.

Szentiványi Rita gyógytornász-manuálterapeuta pedig a mozgásszervi témában feltett kérdésekre ad választ. Módszeréről bővebben a www.mozgasklinika.hu oldalon olvashat.

Célunk ezzel az, hogy mindenki mihamarabb megkapja a saját kérdésére adandó választ. Ajánljuk szíves figyelmükbe a keresési funkciót is, mert sok kérdés ismétlődik.

Kérdések és Válaszok


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2017-05-23
Otoszkletozissal operaltak mindket fulem . A kengyel helyere drotimplantatum van beepitve.
Hasznalhazom a flabelost??
2017-05-23
Brechterew betegsegben lehet hasznalni a flabelost?
2017-05-18
Tisztelt Doktornő! Hat hete a jobb lábamon hallus valgus műtétet hajtottak végre. Használhatom-e ismét a flabelost?
Köszönöm a választ! Éva
2017-05-18
Üdvözlöm !
Szoptatas alatt hasznalhato a flabelos?
Köszönöm .
2017-05-16
Tisztelt Doktornő!
2015 novemberében két gerinccsigolyám eltört. Műtét során feltöltötték csontcementtel. Azóta panaszmentes vagyok.
Használhatom folyamatosan az Oto flabelos készüléket? A baleset előtt rendszeresen használtam. Nemrégen újból megpróbáltam és nem okozott problémát. Szeretnék itthonra venni egy készüléket.

Üdvözlettel, Kathiné Kozma Ilona
E-mail: kathii@t-online.hu
2017-05-15
Tisztelt Doktornő!
A hőkamerás állapotfelmérésen egyértelműen kimutatható,hogy a mélyebb vénáimnál gyulladás észlelhető,mely jelenleg még panaszt nem okoz.Napi szinten használom a Flabelost.Kérdésem,hogy ezzel árthatok magamnak?
Köszönettel:
Máthé Ildikó
2017-05-09
Tisztelt Doktornő!
Merina spirálom van több mint 1 éve, és szeretnék vásárolni egy Sport Flabélos-t! Spirállal használhatom a készüléket? Mekkora a valószínűsége, hogy elmozdul?
Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!

Elméleti lehetősége van annak, hogy a spirál elmozduljon, ez olyan, mint a gyógyszerek esetében a mellékhatás. Tapasztalataink alapján azonban nem volt még probléma. Saját felelősséggel használható, de mi nem javasoljuk! Üdvözlettel: Mediwel Kft.
2017-05-02
Tisztelt Doktornő! Parasystoliát állapítottak meg nálam. Állítólag születési rendellenesség. Kezelést nem igényel. Használhatom-e a flabélost? Köszönettel Enikő
2017-05-02
Tisztelt Szakértő !
Szeretném megkérdezni, hogy a Flabelos használata ismét lehetséges e, ugyanis december 11-én L-1 csigolyám eltört. úgy gondolom, hogy most már minden rendben van. Köszönöm válaszukat.
Amennyiben lehetséges a megadott e-mail címre kérném a választ. szlenke1951gmail.com
Köszönettel SZ.L.
Kedves SZ.L.!

Ha nem történt idegen anyag beépítése a gerincbe, 6 hét után nagy óvatossággal és fokozatosan ismét el lehet kezdeni a Flabélos használatát. Gyógyulást kívánok! Dr. Endre Veronika
2017-04-29
Tisztelt Doktornő! Kérdésem, hogy ajánlott-e az eszköz használata? Betegségem. ataxia (egyensúly zavar), kisagyi probléma, koordináció zavara Tisztelettel. Sebestyén Renáta- Egerből
Kedves Sebestyén Renáta!

Igen, önnek kifejezetten javaslom a Flabélos használatát. Természetesen sokat segít a koordinációban, izomtömeg fenntartásában.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-04-09
Tisztelt Doktornő!
2017.04.07 én volt szív műtétem /aorta billentyű csere volt. műbillentyűt kaptam. / Használhatom e a flabélos gépet és mikortól.
Tisztelettel: Bartus Lászlóné
Kedves Bartus Lászlóné!

Beültetett műbillentyű sajnos ellenjavallatát képezi a vibrációs tréner használatának.
Üdvözlettel: Mediwel Kft.
2017-04-06
Kedves Doktornő!

Miért nem ajánlott spirállal használni a gépet, ha mégis használom így milyen következményei lehetnek?
Válaszát előre is köszönöm K.Kata
Kedves K. Kata!

Elméleti lehetősége van annak, hogy a spirál elmozduljon, ez olyan, mint a gyógyszerek esetében a mellékhatás. Tapasztalataink alapján azonban nem volt még probléma. Saját felelősséggel használható, de mi nem javasoljuk! Üdvözlettel: Mediwel Kft.
2017-03-28
Tisztelt Dr no! Terd izuleti kopasom van szeretnem kerdezni hogy hasznalhatom e a flabelost? Koszonom megtisztelo valaszat.
Kedves Kérdező!

Természetesen a Flabélos az Ön esetében használható. A térdízületi kopásos folyamatra pozitív hatással van!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-03-26
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni hogy kifakadt gerincsérv és egy ke5étörött porckoronggal lehet-e flabizni. Válaszát előre is köszönöm.
Marcsi
Kedves Marcsi!
A leírt betegségeivel-kiszakadt porckorongsérv, és csigolyatörés vibrációs tréning nem lehetséges.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika
2017-03-22
Kedves Doktornő!
Szeretném kérdezni, hogy használhatom-e a Flabélost? 59 éves vagyok, több egészségi problémával.
10 éve műtöttek köldöksérvvel és sajnos a műtéti rész mellett balra kiújult a sérvem. Egy 10 x 10 cm-es sérvkapu van. A műtéttel még várunk a sebésszel megbeszélve, mert legalább 20 kg-ot kellene fogynom, hogy a sérvműtéttel egyszerre a kötény hasamat is rendbe tegye. Remélem, hogy 1 év alatt elérem a kívánt súlyt és addig nem történik semmi, ami sürgőssé tenné a sérvműtét.
Másik problémám, hogy több lipómám van. A derekamnál egy szilva nagyságú, egy kicsit nagyobb van az egyik farpofámban, és vagy 5-6 kisebb a két combomban.
A nyaki tájékon van kezdődő meszesedésem. A súlyom miatt fáj a térdem, bokám.
Gyógyszerrel rendben tartott magas vérnyomásom és pajzsmirigy alulműködésem van.

A fogyókúrámat segítené a Flabélosz, jó lenne, ha az izmaim megerősödnének.

Előre is köszönöm válaszát!

Üdvözlettel
Anna
Kedves Anna!
A kiújult köldöksérve meglehetősen nagy, így fennállhat a kizáródás veszélye is. A Flabélos csak a köldöksérv műtét elvégzését követő 3 hónap múlva jön szóba.
Tisztelettel, Dr. Endre Veronika
2017-03-22
Tisztelt Doktornő! Miért nem ajánlott a flabelos használata IUD esetén?
Kedves Kérdező!

Elméleti lehetősége van annak, hogy a spirál elmozduljon, ez olyan, mint a gyógyszerek esetében a mellékhatás. Tapasztalataink alapján azonban nem volt még probléma. Saját felelősséggel használható, de mi nem javasoljuk!
Üdvözlettel: Mediwel Kft.
2017-03-21
A jobb terdem nehany modulatra " recseg,ropog" hasznalhatom- e a flabelost?
Kedves Kérdező!

Mindenképpen javaslom a probléma kivizsgálását, mi okozhatja a tüneteket.
Pontosabb diagnózis megléte után tudunk csak érdemben válaszolni!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-03-20
Tisztelt Doktornő,

2 éve volt egy mélyvénás trombózisom, tüdőembóliával. Használhatom a flabélost?
Köszönöm
Kedves Kérdező!

Amennyiben nincs embóliaforrás, például beteg szívbillentyű, vagy egyéb ok, akkor alkalmazható a Flabélos.
Üdvözlettel: Mediwel Kft
2017-03-08
Tisztelt Doktornő!
4 éve Wolff-Parkinson-White-szindrómát állapítottak meg nálam, gyógyszert nem szedek. Használhatom-e a flabélost?
Kedves Kérdező!
WPW szindróma mellett vibrációs tréning ellenjavallt. Minden jót kívánva: Dr. Endre Veronika
2017-03-03
Kedves Doktor 5 hónapja hasi sérvel műtőttek hálót raktak be , mikortól használhatok flabélost?
Kedves Kérdező!

Ha a hasfali sérvműtét után bekövetkezett a teljes gyógyulás és a seb már legalább 3 hónapja nem váladékozik, lassú óvatos kezdés betartása szükséges.
Üdvözlettel: Mediwel Kft.
2017-03-02
Tisztelt mediwell.hu! Olyan gerinctendellenessèget fedezett fel orvosom,ami még nem nevezhető porckorong sérvnek,de könnyen azzá válhat ha elhanyagolom. Éppen ezért kíméletes hátizom erősítő testmozgást javasolt! Ilyen esetben még használhatom a flabelos gépet? Köszönöm! F.Krisztina
Kedves Krisztina!
A Flabélos lassú, fokozatos alkalmazása segít panaszainak csökkenésében, csak akut szakasz esetleges fellépése esetén kell átmeneti szünetet tartani.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika
2017-02-01
Üdvözlöm, szeretném kérdezni, hogy hány hetes terhességtöl tilos a flabelos hasxnálata?Köszönöm
Kedves Kérdező!
A készüléket már a baba tervezés idejében sem ajánlom alkalmazni.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-01-27
Azt szeretném megtudni, hogy van-e valamilyen hatása a flabelos használatának a pajzsmirigy működésére.
Kedves Kérdező!

A FLABéLOS használata kifejezetten hasznos a belső szervek szempontjából is. A FLABéLOS rendszeres használata révén létrejön a keringésjavulás a nagy erekben is, tehát nem csupán a mikroerekben, ezáltal az összes szervre, többek között a pajzsmirigyre, a petefészekre, a hasnyálmirigyre is hat.

Van esetleg konkrét probléma? Pajzsmirigy alulműködés vagy túlműködés?

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-01-24
Tisztelt Doktornő! 10 éve mindkét lábamon combhajlatban vénabillentyű műtétem volt (műbillentyűket tettek be). Használhatom-e Flabélost, különösebb problémám nincs, kissé visszeresek a lábaim és dagadnak. Tisztelettel: Szabó Józsefné
Kedves Szabó Józsefné!
Ha lehet kérem küldje el leletét. Köszönettel: Dr. Endre Veronika
2017-01-15
Tisztelt Doktornő!

52 éves vagyok. 2006-ban és 2014-ben kétoldali masszív tüdőembóliám volt. 2016. februárjában trombózist kaptam.Öröklött betegség! Azóta új vérhígítót, Pradaxa 150 mg.ot, 2x1 adagban szedem. Jelentős túlsúlyom van. Itthon szobabiciklizem, 2x fél órát naponta, és diétázom is. A napi 2,5 l folyadékot megiszom.
Szeretném elkezdeni a flabélost. A véleményét kérem, Ön javasolja a gép használatát?
Tisztelettel,
Schmidt Zita
Kedves Schmidt Zita!
Minden adatát figyelembe véve nem javaslom vibrációs tréning használatát.Nehéz kérdés. Túlsúlyának rendezésében szívesen segítek.
Gyógyulást kívánva, Dr. Endre Veronika
2017-01-13
Tisztelt Doktornő!
16 éves lányomnak gyakran fáj a gerince a dereka táján. Van egy kicsi gerinc ferdülése is, de amikor kidudorodtak az izmok és elmentünk masszőrhöz, azt mondta a stressztől van. Jár gyógytornára, mégis gyakran vannak fájdalmai. Használhatja e flabelost, és ha igen, milyen gyakran? Ezenkívül van egy 13 és egy 14 éves gyerekem, átmozgatásra használhatják e, és milyen gyakran? Köszönettel: T. Angelika
Kedves T. Angelika!

A Flabélos készülék használatát 14 éves kor alatt nem javasoljuk, de e felett használható a készülék 10 percben. Eleinte heti 2-3 alkalom, később emelhető heti 5 alkalomra.
16 éves lánya esetében, szintén eleinte 10 percben (kb. 2 hét), majd 20 percben használható a gép. Heti 5 alkalom engedett, gyakorlatok végzése is szükséges lehet (ülő gyakorlat, térdelős fekvőtámasz )

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.

2017-01-12
Kedves Doktornő!

Ha petefészekciszta eltávolítás miatt műtöttek 2014-ben, melynek során kiderült, hogy endometriózisom van, használhatom a flabélos-t?

Köszönettel,

Eszter
Kedves Eszter!
Leírt endometriosisa nem akadálya a Flabélos használatának. Lassú, óvatos próbálkozás szükséges. Tisztelettel, Dr. Endre Veronika
2017-01-10
T.Doktornő !
2014.szeptemberében volt agyi emboliám, majd 2015 márciusban PFO zárásom katéteresen.
2016-os gerinc MR vizsgálaton a következő diagnozisokat kaptam: Spondylosis, spondylarthrosis . Schmorl herniák . Protrusio disci paramedialis l.d. Th.XI./XII. Protrusio disci paramedialis l.d. L.III./IV. Discopathia L.IV./V. Protrusio disci centralis L.V./S.I.
Kérdésem az lenne , hogy használhatom-e a flabelos gépet.
Köszönettel:Vörösné
Kedves Vörösné!
Kérem kardiológiai leletét mutassa meg, csak így tudok választ adni.
Köszönettel, Dr. Endre Veronika
2017-01-05
Kedves Doktornő!

Melanoma után 3 évvel lehet használni a Flabélost?csak a felszínen voltak rákos sejtek.2 műtét volt,hogy mélyebbre menjenek de a 2. műtét után nem kellett se kemo se nyirok eltáv.
Várom mi előbbi válaszát.
Tisztelettel:
Tünde
Kedves Tünde!
A betegségéből gyógyultnak nyilvánítás után- ami 5 év- jön szóba a vibrációs tréner használata.
Üdvözlettel, Dr. Endre Veronika
2016-12-27
Kedves Doktornő!
Visszeres a lábam már 16 éves korom óta. Kb. 3 éve megműtötték azóta teljesen jó volt, mostanában megint kezd fájni és meleg. Kérdésem, hogy vehetnék-e illetve használhatom-e a flabélos gépet?
Kedves Kérdező!

Visszérműtét után regenerálódnia kell az érintett területnek, és a betegnek. A mozgás bevezetése fokozatos kell legyen. A vibráció igen intenzív mozgásnak számít. A 3 hónapot mindenképpen tartsa be!
üdvözlettel: Mediwel Kft.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

webshop

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből híreinkről és kedvezményeinkről!