OTO Swing, a természet ihlette fizikoterápiás eszköz, fekvőbetegek és gerincproblémákkal küzdők átmozgatására

OTO Swing

A mozgásszegény életmód, a hosszú ideig tartó állás és fekvés, valamint a helytelen tartással végzett ülőmunka számos egészségügyi kockázatot rejt. Ha az izmokat hosszú ideig azonos pozícióban tartjuk, egyre kötöttebbek lesznek, később pedig összezsugorodnak, mintha nem lenne rájuk többé szükség. Az OTO Swing nagyszerűsége abban rejlik, hogy a használója testét annak erőkifejtése nélkül, azaz passzívan mozgatja át. Javítja a keringést, a sejtek oxigénellátását csakúgy, mint valamennyi aerob típusú mozgás, de anélkül, hogy megemelné a vérnyomást vagy a pulzusszámot.

A természet és a tudomány esszenciája egy edzőgépbe zárva

Az OTO Swing rendszeres használatával a mozgásukban korlátozottak és a fekvőbetegek is megerőltetés nélkül tehetnek közérzetük és erőnlétük javításáért. Az OTO Swing kíméletesen, fekvő testhelyzetben mozgatja át az egész testet. Kiváló azok számára is, akik stresszes életmódjuk miatt nehezen tudnak ellazulni, relaxálni, meditálni.

Az „aranyhal gyakorlat”

Az „aranyhal gyakorlat” néven is emlegetett passzív ringató-hintáztató technikát – ami az aranyhalak mozgásához hasonlítható – az 1980-as évek végén találták ki Japánban. Ez a gyakorlat úgy mozgatja át az egész testet, hogy a bokát, mintegy bölcsőben tartva ide-oda ringatja, hintáztatja, ami leginkább a masszőrök által alkalmazott ún. lábhinta masszázsfogáshoz hasonlítható. Fokozza a vér- és a nyirokkeringést, a ringató mozgás révén segít a test ellazításában, valamint a hát, illetve az ízületek rugalmasságának javításában, erősíti, illetve ruganyossá teszi a gerincet és az ízületeket, csökkenti a nyak és a vállak görcsösségét.

A lábhinta technika fokozza a szervezet vér-és nyirokkeringését, több oxigénnel tölti fel a sejteket, így javítva a sejtszintű anyagcserét. Képes növelni használója energiaszintjét, ami az élet számos területén további pozitív élettani hatásokat generál.

Az „aranyhal gyakorlat”

Ha szeretne jól aludni, frissen ébredni, valamint az egész napot energikusan tölteni, gyorsan dönteni és kreatívan gondolkodni, azaz egyszerűen csak jobban élvezni az életet, akkor az OTO Swing rendszeres használatával egyszerűen és könnyedén tehet egészsége megőrzése és erőnléte fokozása érdekében.

OTO Swing változatos felhasználhatósága

A változatos felhasználhatóságnak, a négyféle funkciónak, mint amilyen az általános közérzetjavítás, a stresszoldás, az energetizálás, illetve a harmonizálás, valamint a hozzájuk rendelt számos sebességfokozatoknak köszönhetően rendkívül hatékony és egyénre szabott átmozgatást biztosít a készülék minden korosztály és edzettségi szint számára. Ezen pozitívumok miatt kifejezetten ajánlott fekvőbetegek vagy izomsorvadásban szenvedők számára rehabilitációs céllal. Hiszen az ő esetükben a mozgáshiány következtében egyfelől az izomzat gyengül meg, majd idővel el is sorvad, másfelől pedig a hosszas és mozdulatlan fekvés következtében az állandó nyomásnak kitett felületek vérkeringése egyre romlik, a beteg bőrén szövetkárosodás, azaz felfekvés alakul ki.

Az OTO Swing kifejlesztése

Az OTO Swing újszerű innovációs fejlesztés eredménye. Az OTO Bodycare mérnökei a Moscow Medical Centre fizikoterápiás és rehabilitációs osztálya vezetőinek kérésére és velük együttműködve, 2012-ben továbbfejlesztették és tökéletesítették a hagyományos „Chi gépet”. Más hasonló gépektől eltérően az OTO Swing, a bokánál alátámasztva már nem vízszintesen, hanem félkörívben mozgatja meg a lábakat. Ez a mozdulatsor, amelyet az aranyhal oldalirányú mozgása ihletett, sokkal kíméletesebb a gerinchez és a csípőhöz, mint a csak vízszintesen végzett gyakorlatok. A kényelmesebb használat érdekében a lábtartót úgy alakították ki, hogy azt a test irányába kismértékben megdöntötték, így a gép akár hason fekve is használható, de háton fekve még kényelmesebb a használata. A hagyományos készülékekhez képest az OTO Swing nem azonos sebességgel indul és áll le, ami kedvezőtlen volt a gerinc szempontjából, hanem lassan gyorsul fel és a kikapcsolás után nem egyből, hanem lassan, fokozatosan áll le, így nem ránthatja meg az izmokat, ízületeket vagy a gerincet. Az OTO Swing ezen felül különböző programokkal és erősségi fokozatokkal dolgozik, a változatos és a minél inkább személyre szabott funkciók, célok és mozgásintenzitás elérése érdekében.

A chi

Évszázadokon keresztül rejtélynek számított, hogy a chi kung gyakorlatok végzése hogyan segít a betegségek megelőzésében és gyógyításában, a modern tudományos kutatások azonban egyre biztosabbak a módszer jelentőségében. Leegyszerűsítve, a chi kung gyakorlatok arra hivatottak, hogy a kínaiak által chi-nek nevezett, testben áramló életenergiát fokozzák.

Az orvostudomány napjainkban ismerte fel, hogy a bioelektromosság a chi megnyilvánulásának egyik formája az emberi testben. A hagyományos kínai orvoslás szerint a legtöbb betegségnek megvan a saját energiaáramlási problémája, ami származhat a túl erős, vagy túl gyenge, illetve akár pangó energiaáramlásból is. Mivel a chi a sejtreprodukció létfontosságú folyamatának kulcseleme, a túl sok vagy túl kevés is befolyásolhatja ezt a folyamatot, amiknek következtében sejtmutációk, idő előtti öregedés, rákos megbetegedések, illetve más betegségek alakulhatnak ki. A megfelelő gyakorlatok végzése nélkül a fellépő izomfeszültség és stressz mind-mind képes problémát okozni az életenergia-áramlásban.

Az OTO Swing funkciója, hogy a chi áramlását támogassa a szervezetben. A Moscow Medical Centre fizikoterápiás és rehabilitációs osztályának tanácsadói által kifejlesztett speciális programjait alkalmazva az OTO Swing hatékonyan segíti a hát- és gerincsérültek terápiáját, az ellazulásukat, valamint a legfontosabb izmaik erősítését a rehabilitációs és fizikoterápiás programjaik kiegészítéseként. A balra-jobbra történő hintázó-ringató mozgás kiküszöböl minden, a háti ízületekre gyakorolt esetleges negatív hatást, így biztonságos és hatékony eszköz a relaxációban és a fizikoterápiában egyaránt, mind intézményi, mind otthoni használat vagy ápolás során.

Az OTO Swing hatásmechanizmusa

A készülék általi mozgatás során a megnövekedett véroxigén tartalom a gerinc oldalirányú hajlításának, mozgatásának köszönhető, amely a vegetatív idegrendszert a hörgők kinyitására ösztönzi. A keringés automatikusan egyre több és több oxigént vesz fel. A keresztcsont ringató-hintáztató mozgatása és a lábak gravitációs helyzete növeli a nyirokkeringés folyadékelvezetését, illetve a csípő környékének rugalmasságát. A mozgás normalizálja az ún. cerebrospinális (agy-gerincvelői) folyadékot, ezzel megteremtve az általános harmóniát a testben.

A kutatások kimutatták, hogy a készülék egy kellemes meditációhoz hasonlóan, alfa állapotot (az alvás és ébrenlét hátárán lévő állapot) hoz létre az agyban, amelynek köszönhetően egyrészt ellazulnak az izmok, így oldódik a felgyülemlett feszültség, másrészt lelassul a pulzus és csökken a vérnyomás. Ugyanakkor az agy vérellátása javul, továbbá a két agyfélteke között létrejövő szinkronizáció révén, egyfajta híd képződik a tudatos és a tudatalatti részek között. Így többek között javul a koncentráció, a kreativitás és a problémamegoldó készség is.

Az alfa állapotot az egyéni képességektől függően, napi szinten többször is átélhetjük. Ráadásul egyre több vállalat ismeri fel és támogatja az alfa állapot napközbeni elérésének fontosságát, mert az segít a napi stressz levezetésében, a feladatok és felmerülő problémák hatékony megoldásában, valamint a teljesítmény fokozásában is.

Az OTO Swing tehát számos olyan technikát-technológiát alkalmaz, amelyek mindegyike külön-külön is a mentális és testi egyensúly megtalálására és megőrzésére törekszik, azonban együttesen alkalmazva még szélesebb és teljesebb körű felhasználást tesz lehetővé.

Az OTO Swing jótékony hatásai

 • serkenti a vér- és nyirokkeringést
 • javítja a belső szervek működését
 • erősíti az immunrendszert
 • segíti az emésztést és fokozza az anyagcserét
 • erősíti és ellazítja a hátizmokat
 • ellazítja a gerincet, valamint növeli annak oxigénellátását
 • erősíti az alsó hátizmokat, magasabb fokozaton a középső hátizmokat is
 • csökkenti a nyak és a vállak görcsösségét
 • segít bizonyos gerincproblémák korrigálásában
 • erősíti, illetve ruganyossá teszi a gerincet és az ízületeket
 • feszesít, elősegíti a hátizmok és az ízületek rugalmasságát
 • csökkenti a fájdalmat és a duzzanatokat
 • csökkenti a fáradtságot, pihentető alvást biztosít
 • enyhíti a stressz káros hatásait
 • serkenti a felhalmozódott méreganyagok távozását, mivel a méreganyagokat az emésztőrendszerbe juttatja, így azok gyorsabban ürülnek ki
 • feloldja a bélfal lerakódásait, amely jó hatással van az emésztésre, enyhíti a székrekedést, így a szervezet több tápanyagot képes felvenni
 • csökkentheti a testsúlyt
 • formálja, tónusossá teszi a derék, comb, fenék és a csípő tájékát
 • megkönnyíti a hétköznapok indítását, felfrissít

Az OTO Swing jótékony hatásai

Hogyan használjuk?

Feküdjön a hátára, majd emelje fel a lábait és helyezze az OTO Swing-re a bokáit. Karjait helyezze kényelmesen maga mellé, lazítsa el a testét. Hagyja, hogy az edzőgép jobbra-balra ringassa-hintáztassa a lábait. Ez az alaphelyzet, amely során a teljes test átmozgatásra kerül. Attól függően azonban, hogy melyik testrészünket szeretnénk közvetlenül is átmozgatni, az edzőgépet használhatjuk relaxálásra, illetve kifejezetten hát-, váll-, alkar-, csukló- és térd-gyakorlatok elvégzésére.

Ellenjavallatok

 • Testbe épített elektromos orvosi műszer, pl. pacemaker viselésekor
 • Szívbetegség esetén
 • Csontsérülés vagy csonttörés esetén
 • Műtéteket követően
 • Terhesség alatt és a szülést követő 6 héten belül
 • Rosszindulatú daganat esetén
 • Vérnyomásproblémák, illetve trombózis esetén
 • Gerincet érintő rendellenesség esetén

Termékjellemzők

Termék neve OTO Swing
Modellszám SG-800
Termék típusa Passzív edzőkészülék
Energiafelhasználás 30 W
Hálózati feszültség 220-240 V / 50-60 Hz váltóáram
Automatikus időzítés 10/15/20 perc
Csomagolásméret 400 (hossz.) x 570 (szél.) x 330 (mag.) mm
Nettó tömeg 6 kg
Maximális teherbírás 120 kg
Biztonsági előírás CE és WEEE irányelv

 

A www.mediwel.hu honlapon található valamennyi tartalom a Mediwel Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezi. A Mediwel Kft. előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül tilos a honlap egészének vagy egyes részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, struktúra, stb.) másolása, feldolgozása, illetve bármilyen más módon történő felhasználása. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

webshop

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből híreinkről és kedvezményeinkről!