A masszázs jótékony hatásai

A rendszeres masszázs nem csak testünk felfrissülése, izmaink ellazítása céljából fontos, hanem mert idegrendszerünkre is jótékonyan hat. Teljesítőképességünk fokozódik, kevésbé leszünk fáradtak, ellenállunk a bennünket érő negatív energiáknak és nyugodtabbá, kisimultabbá, magabiztosabbá válunk.

Enyhíti a stressz káros hatásait

A sok stressz egyre több panasznak és betegségnek okozója: a fej-, hát- és nyakfájás, a szem túlterheltsége, a gyenge koncentrálóképesség, a szorongás, depresszió, ingerlékenység, harag, magas vérnyomás, kimerültség mind-mind a stresszes életmódra vezethető vissza.

A masszázzsal nemcsak zsibbadó, fájó testrészeinket, izmainkat és a vérkeringésünket frissítjük fel, de nyugtató hatást gyakorolunk idegrendszerünkre is. A masszázs révén aktiválódik a paraszimpatikus idegrendszer, és ellensúlyozza testünk stresszre adott negatív válaszreakcióit. Feloldja az izmaink akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.

Pihentetőbb alvást biztosít

A stresszes életmód megzavarja az alvást is, fáradtságot, ingerlékenységet és érzelmi kimerültséget eredményez. Tűrő- és állóképességünk csökken, nem tudjuk kipihenni magunkat. A masszázs ellazítja a feszült izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, a test ritmusa lelassul. Ebben a békés, meditatív állapotban csökken a vérnyomás, lelassul a szívritmus, mélyebb és szabályosabb lesz a légzés, így megnyílik az út a nyugalmat hozó, pihentető alvás irányába.


Fokozza az izmok teljesítőképességét

A masszázs közvetlen hatásaként enyhül az izomfeszültség, csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere, ezáltal növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességük javul. Könnyebbek, rugalmasabbak, kitartóbbak leszünk.

Javítja a bőr állapotát

A nap, a rossz levegő, a hiányos étrend, a nem megfelelő vízfogyasztás mind-mind hozzájárulnak a bőr kiszáradásához, ráncosodásához. A masszázs során kitágulnak a bőr kapilláris erei, a sejtek könnyebben jutnak oxigénhez és tápanyaghoz, ezzel pedig az ártalmas méreganyagok gyorsabban ürülnek ki.  A fokozott vérkeringés biztosítja a bőr megfelelő nedvességtartalmát, így az nem fog kiszáradni és viszketni.

Erősíti az immunrendszert és beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait

A masszázs revitalizálja a test meridián rendszerét és javítja az energiaáramlást. Sokszor alkalmazzák fájdalommal élőknél, mert fájdalomcsillapító hatása kiemelkedő és még akut és krónikus betegségekből való felgyógyulásban is segíthet. A masszázzsal jobb a közérzet, javul az életminőség, nő a fizikai és a lelkierő.

Erősít, nyitottabbá tesz, boldogít

A masszázs során jut idő megpihenni, befelé figyelni, lelassulni. Önmagunkat másképp, mélyebb szinteken is megérthetjük és megismerhetjük. Intuícióink erősödnek, és ezt a mindennapi életben is hasznosíthatjuk. Könnyebben ráhangolódunk a természetre és fogékonyabbak leszünk a boldog pillanatokra.

webshop

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből híreinkről és kedvezményeinkről!