Karácsonyi ajándékötletek a Mediweltől

Karácsonyi ajándéktippek – a stresszmentes készülődés jegyében!

Van, aki tudatosan készül az ünnepekre és már hónapok óta nyitott szemmel és ajándéklistával jár, de valljuk be őszintén, ők vannak kevesebben. Többségünk csak úgy „belesodródik” az eseményekbe a karácsonyi kirakatok, dekorációk láttán, bár októberben még csak mosolygunk az egészen. Aztán, ahogy telnek a hetek, úgy uralkodik el rajtunk a pánik, mert pontosan tudjuk, mennyi teendő vár ránk az ünnepek előtti napokban és azt ajándékvásárlással tetézni fizikai képtelenség. Ahogy az is, hogy megközelítsünk autóval egy bevásárló központot és ott leparkoljunk, vagy átverekedjük magunkat a tömegen.

Hogyan tudod mindezt elkerülni? Megőrizni a nyugalmadat és a méltóságodat? Tartalékolni az energiádat és valóban ráhangolódni az ünnepekre?

Úgy, hogy levadászod a netről a legjobb DIY ajándékötleteket és gyűjtögeted a hozzávalókat! Igaz, időben erre is kell áldozni, de élvezni fogod minden percét, nem úgy, mint a vásárlásnak. És a megajándékozott is többre értékeli a kezed munkáját.

Öt tuti tipp, amivel biztosan betalálsz!

1. Saját készítésű kekszek, egyedi felirattal, díszítéssel

A neten tengernyi receptet találsz, de ha biztosra szeretnél menni, inkább kérdd el a receptet attól, aki legutóbb megkínált valami hasonló finomsággal. Ha mégis a netnél maradsz, válassz olyan receptet, amelyre sok, pozitív visszajelzés érkezett, szerezd be a hozzávalókat és kezdődhet a „tömegtermelés”. Rengeteg, karácsonyi témájú kiszúró forma vagy sütibélyegző közül választhatsz, sőt, egyedi feliratokkal, mintákkal is dekorálhatod a kekszeket. Személyes kedvencünk a karácsonyi mintás nyújtófa. A keksz sokáig eláll és nagyon mutatós egy szalaggal átkötött celofántasakban, melyet bármelyik drogériában beszerezhetsz.

2. Hangulatos fal-, ablak- vagy ajtódekoráció

Ezzel bárkit meglephetsz, akinek nincs ideje arra, hogy ilyesmivel bíbelődjön. Keresd fel a pinterest.com oldalt, írd be a keresőbe pl. azt, hogy „christmas decoration diy” és már csemegézhetsz is az ötlettárából. A pofon egyszerűtől a színes-szagos karácsonyi dekorig itt mindent megtalálsz, és sok esetben a kivitelezés módját, trükkjeit is megosztják veled.

3. Só-liszt gyurma – ha a gyerekeket is le szeretnéd kötni pár órára

A karácsonyi kekszkészítés kalóriabevitel szempontjából kissé rizikós, ám ha só-liszt gyurmából alkotsz, ez a veszély nem fenyeget. Mielőtt nekilátsz a formázásnak, érdemes kiderítened, mi a megajándékozott kedvenc figurája, állata, szimbóluma, színe. Az alaprecept pofon egyszerű: keverj össze 20 dkg finomlisztet 20 dkg apró szemű sóval, adj hozzá 125 ml vizet és 1,5-2 evőkanál étolajat. Ugyanúgy dolgozhatsz vele, akárcsak a tésztával, formázhatod, mintázhatod, megnyomhatod, karácsonyfadíszeket készíthetsz belőle stb. Ha nincs türelmed kivárni, míg szobahőmérsékleten megszárad, tedd langyos sütőbe. Ezt követően ragaszthatsz vagy festhetsz rá. Az állatfigurákat mi akril metál filccel dekoráltuk.

4. Szívhez szóló, kézzel dekorált bögre

Ha van valami, amihez szinte mindenki ragaszkodik, az a reggeli tea- vagy kávéivás rituáléja, tehát egy bögrével nem lőhetsz mellé, főleg, ha saját kézzel dekorálod és esetleg egy kedves gondolatot is rácsempészel egy kifejezetten erre a célra készült, mosogatásálló decor tollal. A kevésnek érzed a kézügyességedet, használj sablont, bár rengeteg olyan minta van, ami mutatós, mégsem igényel festői ecsetvonásokat.

5. Workshop ‒ ajándékba

Egy kis sikerélmény bárkinek meghozza a kedvét a kézműveskedéshez, ezért egy workshop is remek ajándék lehet. Hadd dolgozzon meg a másik fél az ajándékáért, nem igaz? Se szeri, se száma a lehetőségeknek, az üvegékszer-készítéstől kezdve a selyemfestésig, kőfaragásig, bármit el lehet sajátítani, de egy fotósuli, sajt- vagy kenyérkészítő workshop, egzotikus főzőtanfolyam is telitalálat.

Plusz egy ráadás tipp: ajándékozz egészséget!

Az egészség a legnagyobb kincs, ezért egy olyan ajándékkal, amellyel szeretteid egészségét támogatod, nemcsak őket teheted boldoggá, hanem az együttléteiteket is. Arról nem beszélve, hogy számtalan olyan közérzetjavító eszköz létezik, melyet a családtagok közösen használhatnak, így mindannyian élvezhetik annak áldásos hatásait.

KATTINTS IDE, mutatunk pár ötletet:

Mediwel Karácsonyi ötlettár