Miért jó zenére futni?

Miért jó zenére futni?

Futni jó. Zenére futni még jobb, bár van, aki a csendre esküszik, a többség azonban a monotonitás miatt jobban szereti, ha szól valami a fülében, megadva a tempót, diktálva az iramot, biztosítva egy kellemesen felpörgött hangulatot.

Mennyi a BPM-ed?

Nagyon szuper sport, sőt kimondottan futó applikációk vannak, melyekben kiválasztható az iramodnak megfelelő zene. Ez úgy történik, hogy ha belehallgatsz egy-egy mixbe, hallod annak ütemén, hogy nagyjából milyen futótempót diktál, ezt akaratlanul is fel fogod venni, ha beteszed. Ezen bekevert zenéknek több előnye is van, hiszen akár kocogsz, vagy gyorsabban futsz, igazi mai slágerek, vagy épp retró zenék kavalkádjára sportolhatsz úgy, hogy nem kell közben nyomkodnod a zenelejátszódat, kizárólag csak Te létezel majd és a zene!

A fülhallgató hátránya

Amennyiben a szabadban futsz, számos veszély leselkedhet Rád, akkor, ha nem észleled időben a külvilág zajait. Nem kell egyből a legrémesebbekre gondolni, bár nem árt, ha hallod, amikor egy autó dudál, vagy mentő közelít, de ha elhagysz például valamit és utánad szólnak, azt sem baj, ha meghallod!

A fülhallgató kinti futás közben veszélyes lehet

A túl hangosan és gyakorta fülesezők között a halláskárosodás veszélye jóval nagyobb, így ha biztosra mennél, használj inkább hangszórót, vagy fuss olyan futó gépen, ami füles nélkül is szuper minőségben szolgáltatja a talpalávaló sportmuzsikát.

Otthoni futás, zenére?

Nem kell elszigetelődnöd sportolás közben sem a családi élettől akkor, ha otthon futsz. Hallod, ha gyermeked kiált, vagy csenget a szomszéd, esetleg sípol a mosógép (hagyd a csudába és fuss tovább), tehát meg tudod különböztetni a fontos és a kevésbé fontos zajokat. Zenei aláfestés mellett az otthon élete vidámabb, de ha egyedül futsz, csatlakoztasd tabletedet a géphez és nézd kiváló hangminőségben a kedvenc sorozatodat.

Ne kapcsold le, kapcsolj ki!

Lejárt a futóprogram? Sebaj, attól még zenélhet a futópad, megszínesítve ezzel a délutánt, megadva az este alaphangulatát.