Szentiványi Rita gyógytornásszal a készülék hatásmechanizmusáról beszélgetünk, és arról, hogy a vibrációs technológia elvén működő SPORT FLABéLOS-szal nemcsak az edzés, hanem a nyújtás is sokkal eredményesebb.

Rita, gyógytornászként miben látod az új otthoni sporteszköz, a SPORT FLABéLOS erejét?

A SPORT FLABéLOS a már jól ismert FLABéLOS-hoz hasonlóan vibrációs technológián, azaz egy billenő pad keltette egyensúlyvesztés korrigálásán alapul. Agyunk utasítja az izmokat az ellentartásra, azaz reflexszerűen megfeszíti azokat. A vibrációs technológiával elérhető izommunka sokszorosa egy átlagos edzésnek, hiszen ilyenkor az izmaink közel 98%-a dolgozik! A SPORT FLABéLOS annyiban más a klasszikus vibrációs géphez képest, hogy billenő padját gördeszkához hasonlító, ívelt formára tervezték, ezért ha ráállunk, a lábaink függőlegesen, 90 fokot bezárva érintkeznek vele. Ebben az „ívelt terpeszállásban” a has, a comb és a fenék területén még intenzívebb edzés és hatékonyabb alakformálás érhető el.

Igazán eredményesek viszont akkor leszünk, ha nem csak ráállunk a gépre, hanem gyakorlatokat is végzünk rajta, ugye?

Így van, sporteszközről lévén szó, a SPORT FLABéLOS-on valóban érdemes egy mindössze 20 perces, mégis teljes értékű gyakorlatsort elvégezni, mert kb. egy másfél órányi edzés hatékonyságával ér fel. Ez úgy lehetséges, hogy a készülék keltette billenésnek ellentartó (tudattalan vagy reflexszerű) izommunka összeadódik a rajta végzett (tudatos) gyakorlatok erejével, és így az edzés hatékonysága a 4-5-szörösére növelhető.

Ajánlott-e nyújtani egy 20 perces SPORT FLABéLOS edzést követően?

Igen, mindenképp! Még a jobb kondícióban lévő emberek többsége sem fordít kellő figyelmet a nyújtásra, emiatt izmaik – a rendszeres mozgás ellenére is – számos esetben össze vannak zsugorodva. Nem is gondolnánk, hány olyan mozgásszervi panasz van, ami néhány egyszerű nyújtógyakorlat segítségével megszüntethető lenne. A mozdulatok egy egyszerű, kifejezetten erre a célra kifejlesztett eszköz segítségével elvégezhetők, eredménye pedig a fájdalommentes élet és a kevésbé sérülékeny izomzat-ízület lesz.

Ha 20 perc edzés után még 5 percet áldozunk a nyújtásra, azaz alacsony fokozaton a billenő padon csak állunk egy ideig, majd ezt kombináljuk néhány aktív nyújtógyakorlattal, akkor a SPORT FLABéLOS-szal végzett edzésmunkánk sokkal jobban hasznosul, izmaink rugalmasabbak lesznek, elkerülhetjük az izomsérüléseket, és elmarad az edzés utáni izomláz is.

A készülék időt spórol nekünk, hiszen a SPORT FLABéLOS-on még nyújtással együtt is csak 25 percig tart egy teljes értékű edzés.

Tovább a termék oldalára –>