Az egyenletes véráramlás fontos a szervezet számára. A vér oxigént, vizet és tápanyagokat szállít a szervekhez, a felesleges salakanyagot pedig elvezeti. A megfelelő vérkeringés a szervek helyes működését eredményezi és erősíti immunrendszert.

A lábak vérkeringése kiemelten fontos, egy igen összetett testrész, ez van legtávolabb a szívtől, itt a leggyengébb a vérnyomás, ez a vérkeringésünk fordulópontja. A lábak vérkeringése az egész testet támogatja, lendületben tartja. Ha gyenge az áramlás, akkor felléphet fájdalom, dermedtség (hideg láb effektus) kialakulhat visszér, lábdagadás, köszvény, vagy akár mélyvénás trombózis is.

 

A jó vérkeringés mindenkinek fontos, de néhány esetben, például cukorbetegség esetén kiemelt fontosságú. A rossz vérkeringés miatt a lábon, sarkon, ujjakon nehezen gyógyuló sebek, később fekélyek alakulhatnak ki, a szövetek pedig elhalhatnak. Az elhalt szövetekből leszakadó anyagok mérgezést okozhatnak az egész szervezetben.

Az erek működése továbbá táplálkozással, mozgással és egyéb életmódbeli tényezőkkel támogatható. A rendszeres mozgás, az ideális eset napi fél óra gyaloglás, kocogás, kerékpározás, gimnasztika, úszás lenne. Ritkán gondolunk rá, de ha lesétálunk egy-két buszmegállót, a lift helyett a lépcsőt választjuk vagy autó helyett időnként biciklivel indulunk ügyeket intézni, máris átmozgatjuk a testünket. Jól frissíti a vérkeringést a talpmasszázs is, amelyhez a testet a talpon keresztül stimuláló fizikoterápiás eszközök is elérhetők.

Az OTO ePhysio az elektro-reflexológia elvén alapuló elektromos impulzusokat kibocsájtó eszköz, amely eredményesen alkalmazható talpon keresztül

  • ideg-és izomstimulációra,
  • gyulladásban lévő testrészek helyi kezelésére,
  • görcsoldásra,
  • vér- és nyirokkeringés javítására,
  • sokféle eredetű fájdalomcsillapításra és
  • hőterápiás funkciója révén hideg végtagok átmelegítésére.

Dr. Endre Veronika belgyógyász obezitológus szakorvos véleménye


“Napjainkban a stressz, a depresszió, a túlfeszített munka vagy a teljesítmény-orientáltság az izmok feszüléséhez, kötöttségéhez vezet. A gerincoszlop helytelen tartása (görnyedt, mozdulatlan testtartás, sok ülés) miatt nyak-, derék- és hátfájdalmak alakulhatnak ki, leggyakrabban a nyak körüli régiókban, a vállöv izmaiban érzékeljük a fájdalmat, ezek az ún. fibromialgiás csomók. Erre jelenthet megoldást az ePhysio elektroterápiás elven alapuló elektromos impulzusa, melyet a nap folyamán bármikor lehet használni. Az elektromos stimulus a kapuelmélet alapján csökkenti a fájdalmat: az ingerületvezető rostokban haladó ingert a gerincvelő szintjén sikerül blokkolnia, így a fájdalomérzet nem jut el az agyba. A készüléket TENS elektróda egészíti ki, amelyet a test bármely fájó pontjára fel lehet helyezni.

A talpunkon reflexpontok vannak, melyek mindegyike valamelyik szervünkhöz vezet el, így ezeknek a működését a készülék egyértelműen javítja. Helyezzük az elektróda párnákat vállövre vagy éppenséggel a görcsös izomra, fájó ízület mellé. Az idő, amíg használjuk 30-60 perc egy nap, átlagban.

A stimuláció a felületes és mély izmokra egyaránt hat. Ha a készülékre tesszük a lábunkat, akkor egyértelműen azonnal látható a lábizmoknak az intenzív mozgása, ezzel a gép a vérkeringést is fokozza, kiváltképp a kapilláris keringést, és ezzel a gyulladásos anyagok mennyisége csökkenhet a testben.”