Capillus és Deep Skin

Kétnapos forgatás zajlott a Mediwel bemutatótermében, a kamerák kereszttüzébe kerültek újdonságaink, a Deep Skin iontoforézises arcápoló készülék és a hajhullás kezelésére szolgáló Capillus lézerterápiás sapka. A jó hangulatú forgatás főszereplője ezúttal is az RTL Klub Kölyökkalauz és LifeStyle rovatának csinos és csupa mosoly műsorvezetője, Dombováry Vanda, aki orvosszakértőnkkel Pencz Biankával, illetve kolléganőkkel, Adrival beszélgetett.

Most elárulunk pár kulisszatitkot a forgatásról.

Vanda nagy dilemmába került, azért látogatott el hozzánk, hogy ajándékot találjon barátnője számára, aki nemrég adott életet első gyermekének. Ilyenkor megváltoznak a preferenciák, háttérbe szorul a nő és vele együtt mindaz, amihez testünk, lelkünk hozzászokott. Elmaradozik az énidő, nem jut idő a mozgásra, arcápolásra, kikapcsolódásra. Ebben a helyzetben az a legnagyobb ajándék, ha pihenhetünk pár percet, illetve ha nem rí le rólunk a kialvatlanság. A tökéletes meglepetés ebben az esetben a fátyolmaszk-turbózó, iontoforézises Deep Skin készülék, mely 15 perc alatt képes a kialvatlanság nyomait eltüntetni, és tökéletesen hidratálttá, ragyogóvá varázsolja az arcbőrünket. A szemmel látható hatékonysága mellett a készülék másik, vitathatatlan előnye, hogy kezelés közben nyugodtan lazíthatunk, olvashatunk, telefonálhatunk, mert a fátyolmaszkhoz csatlakoztatott készülék használata nem igényli a kezünket. Azaz egyszerre pihenhetünk és szépülhetünk, mialatt a kisbaba alszik. Vanda ezután orvosszakértőnkkel beszélgetett, akitől megtudta, hogyan működik és mire hat az iontoforézis, miért érdemes ezzel a technológiával kiegészíteni, összekötni a fátyolmaszk használatát.

Ezután a szó egy sokak számára problémát jelentő folyamatra, a hajhullásra terelődött. A tünetek hátterében gyakran a hormonális alapú, örökletes kopaszodás áll, melynek első jelei egészen fiatalon, akár 20 éves korban is jelentkezhetnek, és ez alól sajnos a hölgyek sem kivételek. A két nem kopaszodása gyakorlatilag csak mintázatban mutat eltérést, a férfiaknál a homlokvonal hátrahúzódása, illetve a fejtető kopaszodása, a hölgyeknél a haj középvonalától kiinduló ritkulás az, ami egyre szembetűnőbbé válik az idő előrehaladtával. Mivel az időben elkezdett kezelés életeket menthet, legalábbis a hajtüszőkre nézve, Vanda orvosszakértőnkhöz fordult, hogy megtudhassa, milyen kezelési lehetőségek léteznek a hajhullás megfékezésére és ezek közül melyek a legeredményesebbek.