Klinikai tesztek

A független fél által végzett vizsgálat eredménye szerint a Capillus Pro 17 héten át történő használata 51%-os hajszálszám-növekedést eredményezett a vizsgált területen, a kontrollcsoporthoz képest, tehát az alacsony intenzitású lézerterápia bizonyítottan hatékony a hormonális alapú, örökletes kopaszodás (androgén alopécia) kezelésében.

Capillus lézerterápiás készülék A Capillus család Kérdések és válaszok Klinikai tesztek

A vizsgálat menete

A vizsgálat során megjelölték a résztvevők fejbőrének bizonyos területét és megszámolták az ott található hajszálakat. A 17 hetes kezelés befejeztével újabb felvétel készült a megjelölt területről és ismét számoltak.

A képeken egy 53 éves hölgy hajas fejbőrének részlete látható, a kezelés hatására 39-ről 87-re nőtt a hajszálak száma az adott területen, tehát a kezelés 123%-os növekedést eredményezett a végleges hajszálak számában.

A hölgy kopaszodásának mértéke és bőrtípusa:

Ludwig-Savin skála: 1-3, hosszabb ideje fennálló örökletes hajhullás

Fitzpatrik-bőrskála: III


A képeken egy 49 éves hölgy hajas fejbőrének részlete látható, a kezelés hatására 97-ről 153-ra nőtt a hajszálak száma az adott területen, tehát a kezelés 57%-os növekedést eredményezett a végleges hajszálak számában.

A hölgy kopaszodásának mértéke és bőrtípusa:

Ludwig-Savin skála: 1-1, hosszabb ideje fennálló örökletes hajhullás

Fitzpatrik-bőrskála: II


Az FDA (Amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatal) a következő esetekben igazolta az alacsony intenzitású lézerterápia hatásosságát hormonális alapú, örökletes kopaszodás (androgén alopécia) esetén:

Az orvosok a hajhullás előrehaladtának meghatározására kétféle skálát használnak, mivel a haj ritkulásának, illetve a kopaszodásnak nemenként eltérő a mintázata.

Férfiak esetében az alacsony intenzitású lézerterápia a Norwood Hamilton skála 1-5 fokozatáig alkalmas az örökletes kopaszodás visszafordítására, ezen esetekben a terápia hatékonyságát az FDA is igazolta.

Az ábrán zöld háttérszínnel jelöltük az örökletes kopaszodás azon fajtáit, melyek esetében hatékony az alacsony intenzitású lézerterápia.

Hölgyek esetében az alacsony intenzitású lézerterápia a Ludwig-Savin skála I-1-től II/2 fokozatáig, illetve frontális (elülső) hajhullás esetén alkalmas az örökletes kopaszodás visszafordítására, ezen esetekben a terápia hatékonyságát az FDA is igazolta.

Az alacsony intenzitású lézerterápiás eszközök a következő bőrtípusok esetén kerültek bevizsgálásra:

Fitzpatrik skála: 1-4-ig

1: Nagyon érzékeny, égésre hajlamos, nem barnuló bőr.

2: Nagyon napérzékeny, könnyen leégő, minimálisan lebarnuló bőr.

3: Napra érzékeny, égésre hajlamos, lassan és csak világosbarnára barnuló bőr.

4: Kevésbé napérzékeny, minimális égésre hajlamos, középbarnára barnuló bőr.


FDA tanúsítványok

Az FDA tanúsítvány igazolja, hogy a Capillus készülékek elősegítik a hajnövekedést androgén alopécia esetén abban az esetben, ha a hölgyek a kopaszodás előrehaladását meghatározó Ludwig Savin skála szerinti I-II. típusba, a férfiak a kopaszodás előrehaladását meghatározó Norwood Hamilton skála szerinti I-V. típusba tartoznak, és bőrtípusuk a Fitzpatrick besorolás I-IV. kategóriájába tartozik.

Válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet!

Mediwel Kft. bemutatóterem:

1033 Budapest, III. kerület
Hévízi út 1.


Elérhetőségek:

E-mail: info@mediwel.hu                    
Telefon: +36 (20) 545 44 55


Nyitvatartás:

Hétfő 9:00 – 19:00
Kedd 9:00 – 18:00
Szerda 9:00 – 18:00
Csütörtök 9:00 – 18:00
Péntek 9:00 – 17:00