A FLABéLOS hatása a cellulitra

A FLABéLOS-nak a kötőszövetre kifejtett hatása is rendkívül pozitív. Ez egyfajta esztétikai hatás, és leginkább a kollagénnel és a cellulittel van kapcsolatban. A kollagén az a természetes fehérje, amely támogatja a test elsődleges szöveteinek struktúráját: a kötőszövetét. A kollagén valójában zselatin, amely a bőrben, ínban, porcban, csontban, és minden egyéb kötőszövetben fehér rostokból épül fel (kollagén rostokból), melyek aztán mátrixos alakban rendeződnek, anyagukat tekintve pedig kocsonyás jellegűek. A kollagén biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát. A bőrünk 75%-a kollagénből épül fel, és összességében a testünk fehérjéjének kb. 30%-a kollagénből áll. Jelen van minden belső szervünkben, csontokban, porcokban, ízületekben, erekben, mindenhol.

A cellulit elsődleges oka a kötőszövet gyengesége, amely főleg a nőket, de néha a férfiakat is érinti. A cellulit a bőr irharétegében lerakódó salakanyagok miatt alakul ki, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb és nagyobb gömböcskéket, duzzanatokat alakítanak ki. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, és a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így lesz olyan a bőr, akár a narancs: egyenetlen, göröngyös.

A FLABéLOS több oldalról és hatékonyan támadja meg a narancsbőrt (cellulit), valamint segít a szép testtónus elérésében.

A FLABéLOS rendszeres használata serkenti a vér- és nyirokkeringést, erősíti a kollagén réteget.
Felerősíti a növekedési hormon (GH) termelődést, ami a cellulit csökkenését idézi elő.
A bőr rugalmasságát segít fenntartani azáltal, hogy erősíti a kötőszövetet és fokozza a keringést. 

Az egyik első hatás, amit érzünk, amikor elkezdjük a FLABéLOS használatát, a viszketés a bőr alatti rétegekben. Ennek oka, hogy a FLABéLOS használata fokozza a vérkeringést, fokozza a mikrocirkulációt (a legkisebb erekben történő véráramlást), és azt érezni is lehet, ahogy ezek a kis kapilláris erek kimondottan a bőr alatt is megnyílnak. Ha erősödik a vérkeringés, az fokozott szöveti oxigenizációhoz vezet. Fokozódnak az anyagcsere folyamatok, több oxigén, több tápanyag jut el a sejtekhez, szövetekhez, így több tápanyag jut a kollagén rostoknak is.

Az öregedéssel elindul bennünk egyfajta vízvesztés, és a kollagén rostok is összeszáradnak. Ez azért jön létre, mert ahol nincs víz, ott nincs keringés. Ha nincs keringés, akkor nincs megfelelő tápanyaga a rostoknak, azok elsorvadnak, a számuk csökken és nem is tudnak újra termelődni.

A FLABéLOS esztétikai hatásának az az oka, hogy a keringésjavítás a bőr szintjén is létrejön.

Különböző módon érezzük ezt a viszketést, mivel más a bőrünk szenzitivitása, tehát az érzés esetleges hiánya nem jelenti azt, hogy nem fokozódik a mikrokeringés, csupán azt, hogy az adott személy érzékenysége alacsonyabb. Amikor először elkezd a keringés javulni, amikor először megnyílnak ezek a kis kapilláris erek a bőr alatt, akkor lehet intenzívebben érezni a bizsergést. Ez az érzés tehát nem örök, ami természetesen pozitív, mert a hosszú távú használat során ezek a kis erek már nyitva maradnak.

A FLABéLOS rendszeres használata pozitívan hat a cellulitokra, az elzsírosodásra is.

Feszes bőr egészséges kötőszöveti állományánál nem tud létrejönni, mert a kötőszöveti rost nagyon rugalmas. Amikor elzsírosodunk, felgyülemlik bennünk egy csomó salakanyag, akkor a tartalék zsírraktárainkban is kórosan megnövekednek a zsírsejtek. A kötőszöveti rostok közötti zsírsejt állomány is megnő, és összepréseli, elveszi a teret a rugalmas kötőszövettől, így a bőr besüpped és létrejön a narancsbőr.

A FLABéLOS rendszeres használata során elkezd javulni ennek a résznek a keringése is és elkezd a zsírsejtek mérete csökkenni, elkezdenek szétesni és kiszorulni innen. Végre lesz tere a kötőszövetnek, később leépülhetnek ezek a tartalékraktárak is. Végül elkezd kifeszesedni ez a terület. Ha itt is több víz van, jobb keringés és több izommunka, akkor ez az egész folyamat képes regenerálódni.

A FLABéLOS mozgásterápiás készülék már bizonyított – az elmúlt 10 évben több ezren választották otthoni mozgásformának.

Ön már kipróbálta? Kapott szakszerű segítséget a használatához, tisztában van a hatásmechanizmusával?
Ha nem, akkor jöjjön el hozzánk, szívesen segítünk óbudai bemutatótermünkben, ahol vásárlási kötelezettség nélkül próbálhatja ki egészségmegőrző készülékeinket.

Még többet szeretnél tudni?

Olvass tovább a FLABéLOS-ról!

Mediwel Kft. budapesti bemutatóterem

1033 Budapest, III. kerület, Hévízi út 1.
E-mail: info@mediwel.hu
Telefon: +36 20 545 44 55Mediwel bemutatóterem Debrecen

4025 Debrecen, Hatvan utca 6.
Telefon: +36 30 325 7921