Fogyás okosan, visszahízás nélkül

A legtöbb nőt foglalkoztató kérdések: a „miért nem sikerül lefogynom” és a „miért nem tudom megtartani a nagy szenvedések árán elért eredményt? A válasz: mert hirtelen elhatározásból jövő, rövid távú és drasztikus diétákkal ez nem is lehetséges.

Az optimális testsúly elérése és fenntartása egy életre szóló feladat.
Akármilyen módszerrel próbálkozunk, ha azt csak néhány hétig tudjuk vagy akarjuk fenntartani, nem fog működni.

Fogyni nem könnyű és a testsúlyt megtartani még nehezebb.
A legtöbben, amikor fogyni szeretnének, egyszerűen koplalni kezdenek, drasztikusan csökkentik a kalória bevitelt, vagy elkezdik a manapság igen divatos, ám nagyon egyoldalú és hosszú távon fenntarthatatlan fogyókúrák alkalmazását, ami minden esetben valamely táplálék típus drasztikus megvonásával jár. Már a neve is magában foglalja a problémát: fogyóKÚRA. Ami azt jelenti, hogy csak ideig-óráig alkalmazzuk ezeket, aztán visszatérünk az eredeti táplálkozási szokásunkhoz és az esetek 99%-ban visszajönnek a leadott kilók.

Mi történik ilyenkor?
A szervezetünk egy intelligens rendszer, azonnal alkalmazkodik az őt érő hatásokhoz, így ha valamit megvonunk tőle, -például drasztikus fogyókúrák esetén a különböző tápanyagokat- azonnal átáll egy „vészhelyzeti” üzemmódra, elkezd takarékoskodni, lelassítja az anyagcserét és ott spórol, ahol tud: Az izmok használják fel a legtöbb energiát, tehát az izomfehérjéket fogja a szervezet először leépíteni. Pedig az izmok rendkívül fontosak az egészségünk fenntartása szempontjából, erről külön könyvet lehetne írni. Mivel az izmok égetik a legtöbb kalóriát, így a koplalással, drasztikus megvonással operáló fogyókúrák sportolás, illetve hatékony izommunka nélkül több kárt okoznak, mint hasznot. Az egyre kisebb izomtömeg egyre kevesebb energiát használ fel, és ha valaki egy drasztikus fogyókúra utáni lecsökkent izomtömeggel visszatér az eredeti táplálkozási szokásaihoz, a lecsökkent izomtömeg még kevesebb energiát kíván, így ez az egész törekvés egy ördögi körben, folyamatos jo-jó effektust eredményez, minden alkalommal egy kicsit többet hízunk vissza, mint amit lefogytunk.

Fogyás okosan, visszahízás nélkül

Nem lenne ennyi kövér ember, ha nem lenne ilyen sok divatos és gyors eredményt ígérő fogyókúra.
A szervezetnek szüksége van a tápanyagok – szénhidrátok, fehérjék, zsírok- megfelelő arányára, valamint vitaminokra és ásványi anyagokra is. A koplalás, a valamely táplálék típus drasztikus megvonása nem vezet hosszútávon fenntartható eredményhez, a diétákat abbahagyók rövid idő alatt visszahízzák a nehezen leadott kilókat.

Fogyjunk okosan!
Nézzünk be a színfalak mögé, legyünk tisztában azzal, mi történik fogyás közben a testünkkel! Jegyezzük meg: Ne a testsúlyunkból akarjuk veszíteni, hanem csak a zsírból. Az izomvesztés rendkívül veszélyes! Nem csak hogy nem esztétikus egy vékony, de izomtalan test, de a lecsökkent izomzat többé nem képes a funkcióját ellátni, így hamar komoly gerinc- és tartásproblémák alakulhatnak ki. Meg kell tanulnunk együtt élni a ténnyel, hogy egészségünk megőrzéséhez és a formás, esztétikus külső eléréséhez mozognunk kell.

Egy ésszerű és hosszú távra tervezett fogyásprogramban a zsír-izom arányokat kell átalakítani.

Egy ésszerű és hosszú távra tervezett fogyásprogramban a zsír-izom arányokat kell átalakítani.
Egy túlsúlyos testen erőtlen izomszövetet borít be egy nálánál lényegesen vastagabb zsírréteg. A fogyókúra során a cél a pangó vizek és méreganyagok eltávolítása, a zsírszövet bontása, leépítése és az izomszövet megerősítése kell legyen. Az egyre erősödő izomszövet helyet követel majd magának és fokozatosan kiszorítja a zsírszövetet. Azonban az egész folyamat beindításához szükség van mozgásra, ésszerű diétára, nagyon sok tiszta vízre és ami a legfontosabb: keringésjavításra, mégpedig sejt szinten.

Hogyan segít a fogyásban a FLABéLOS?

Hogyan segít a fogyásban a FLABéLOS?
A Flabélos egy nagyon hatékony segítség a fogyni vágyóknak. A készülék többek közt fokozott keringésjavulást és izom összehúzódást hoz létre. Rendszeres használatával a keringésjavítás során fokozódnak a szöveti mikrocirkulációs- és a sejt szintű anyagcsere folyamatok. Ennek eredményeképpen a testünkben a zsíroktól fedett, rossz keringésű szövetközti térben elindul a pangó folyadék elszállítása és velük együtt ürülnek ki a méreg-, és salakanyagok is. Ez a hasznos „vízvesztés” a fogyás első lépcsője és ekkor már centikben mérhető a problémás területeken a körfogatcsökkenés.
Ezért a FLABéLOS-t felhasználók kezdetben nem a mérlegen, hanem centikben észlelik a hatást.
A jobb keringés, több oxigént és több tápanyagot szállít a szöveteinkhez és sejtjeinkhez így az izomszövetekhez is, ezáltal nagyobb és hatékonyabb mértékű izommunka jön létre.

Az izomrostok nagyjából 2-3 hónap rendszeres (heti 4-5 alkalommal történő) FLABéLOS használat során kelnek életre. Ha nagyobb az izomaktivitás, kiszorul a zsír, és ha nem eszünk többet, mint kellene, akkor ezt követően jelentkezik kilóban is a változás. Nem azért, mert a FLABéLOS lerázta rólunk a zsírt, hanem azért, mert saját izomrostjaink szorítják ki a zsírsejteket, amelyek feltöredezve a nyirokkeringéssel távoznak a testünkből.

Kell-e diétáznom?
Ez nem egy egyszerű kérdés, sok minden egyedi jellemzőt kellene tudni ahhoz, hogy erre a kérdésre felelősségteljesen válaszolhassunk. Ha régóta és folyamatosan gyarapodik a túlsúlya, és több mint 5-10 kilótól szeretne megszabadulni, akkor általánosságban azt mondhatjuk, hogy igen, egy ésszerű diéta (nem fogyókúra!) szükséges lehet. Főleg mivel a bevitt táplálék nagyobb arányban szól bele az energia háztartásba, mint a mozgás, ezért fontos, hogy ne legyen az ételben extra pótlás a FLABéLOSozás tényére hivatkozva. „Most ehetek tortát este is, mert ma FLAbéLOS-oztam.” A fogyásban a szakemberek szerint 60-70%-ot nyom a táplálkozás, 30-40%-ot a mozgás. Ha valaki odafigyel arra, mit és mennyit eszik, csökkenti a feldolgozott élelmiszerek, konkrétan az izolált szénhidrátok (cukor, fehér liszt) fogyasztását, növeli az alacsony GI-ű (glikémiás indexű) valamint a nyers, magas rost tartalmú táplálékok arányát és megfelelő mennyiségű vizet (napi 2-3 litert) iszik a megfelelő időben, illetve rendszeresen használja a FLABéLOS-t, az látványos eredményre számíthat, amit hosszú távon is képes lesz megtartani. Orvosi tapasztalatok és klinikai vizsgálatok is igazolják a TTV® készülékek hatékonyságát a túlsúly illetve a zsírszövet arányának csökkentésére indított programokban. Fontos azonban megjegyezni, hogy nem minden TTV® készülék egyforma, és nem mindegyik hatékony. Fontos, hogy a TTV® készülék gyártója rendelkezzen orvosi háttérrel, a gyártó cégnek legyen tapasztalata egészségmegőrzésre szánt készülékek gyártásában és a készülék rendelkezzen Orvostechnikai Eszköz minősítéssel. Ezen feltételeknek csak néhány készülék felel meg világszerte, ilyen például a FLABéLOS.

Nincs jojó-effektus
Tapasztalataink szerint a FLABéLOS rendszeres használatval elkerülhető a jo-jó effektus, mert a FLABéLOS csak a zsírszövetet építi le, az izomszövetet nem gyengíti, sőt még növelni is képes az izomerőt. Rendszeres és hosszú távú használata mellett, ha ügyelünk arra, hogy ne növeljük a táplálék bevitelt, nem jönnek vissza a leadott kilók, de javul a vér- és a nyirokkeringés, távoznak a méreganyagok, szebb lesz a bőr, tartós fogyás tapasztalható és visszahúzódik a cellulit is. Nem azért mert a FLABéLOS egy csodaszer, hanem mert sejt szinten serkenti az anyagcserét.

Szakértői vélemény
Szakértőnk, Szentiványi Rita gyógytornász, manuálterapeuta számol be arról, minek köszönhető a FLABéLOS hatékonysága a fogyással kapcsolatban.

Mit mond, akinek már sikerült?
Kun Mária már régóta küzd a plusz kilóival. A 39 éves, 3 gyermekes anyuka többször is nekiállt már különféle diétáknak, nem sok sikerrel.
- Amikor az ortopéd orvosom azt mondta, hogy addig ne is várjak javulást a fájós lábaimra, amíg azoknak 125 kilót kell cipelniük, rájöttem, hogy ezt most már tényleg komolyan kellene vennem.

Marcsi ez év márciusában vett bérletet egy szolnoki FLABéLOS szalonba, ahová azóta is napi rendszerességgel jár.

- Amit először észrevettem, hogy alig néhány hét után jobb lett az állóképességem, jobban bírom a munkát, a lépcsőzést és elmúlt a láb-, derék- és hátfájásom. Aztán egyszer csak megindult a mérleg nyelve lefelé és nem sokkal később bővülni kezdtek a ruháim.

Marcsi ésszerű diétával egészítette ki a napi FLABéLOS edzést: elhagyta a cukrot és a fehér lisztet, fogyaszt viszont rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, sovány tejtermékeket és sovány húsokat. Mindezek eredményeként az első 4 hónap alatt 19 kg-tól szabadult meg, 125 kilóról 106 kilóra fogyott. Az azóta eltelt három hónapban ugyanolyan lelkesedéssel használja a FLABéLOS-t, azóta újabb 10 kilótól sikerült megszabadulnia, jelenleg 96 kilónál tart.

Marcsi ez év márciusában vett bérletet egy szolnoki FLABéLOS szalonba, ahová azóta is napi rendszerességgel jár. Marcsi ésszerű diétával egészítette ki a napi FLABéLOS edzést

 

webshop

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből híreinkről és kedvezményeinkről!