Szakértőink válaszolnak

Ezen a fórumon írásban, a rendszeresen megrendezésre kerülő FLABéLOS-Zöldtea esten pedig személyesen is feltehetik kérdéseiket szakértőinknek.

Az alábbi kereső segítségével megtalálhatja azokat az orvosi problémákat válaszokkal együtt, melyeket korábban már szakértőink megválaszoltak. Javasoljuk, először itt próbáljon meg kérdésére választ kapni.

Tisztelt Érdeklődőink!

Dr. Endre Veronika orvos szakértőnk leterheltsége miatt a korábban már megválaszolt kérdéseket, melyekre a Mediwel Kft. munkatársai is kielégítő válaszokat tudnak adni, nem továbbítjuk a doktornőnek. Azokat közvetlenül a Mediwel Kft. munkatársai válaszolják meg.

Szentiványi Rita gyógytornász-manuálterapeuta pedig a mozgásszervi témában feltett kérdésekre ad választ. Módszeréről bővebben a www.mozgasklinika.hu oldalon olvashat.

Célunk ezzel az, hogy mindenki mihamarabb megkapja a saját kérdésére adandó választ. Ajánljuk szíves figyelmükbe a keresési funkciót is, mert sok kérdés ismétlődik.

Kérdések és Válaszok


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
2018-03-20
Tisztelt doktor úr/doktor nő.
Tunetmentes myeloma multiplexes beteg vagyok. Ossejt transzplantacio utan 6 honappal. Elkezdhettem ujra a testedzest futast mozgast . A flabelos heti 5 alkalommal kiegeszíeskent. Folytathatom.bkoszonom valaszat.
2018-02-28
scent van beültetve a szívébe a páromnak.használhatj a flabélost ?
Kedves Kérdező!

Stent beültetése nem okoz ellenjavallatot!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2018-02-20
Üdvözlöm!
Porckopásom van és pár napja nagyon fájnak a térdeim.
Van 20kg súlyfeleslegem is amitől szeretnék megszabadúlni,ill.ezt az orvos is javasolta,mert így sok súlyt tartanak a térdeim. Az a kérdésem,hogy ilyen térd problémák esetén lehet e használni a Flabelost? Használtam már többször azelött és tudom,hogy baromi jól átrezegtet,csak kérdés,hogy mem e árt jobban a térdeimnek?
Köszönöm a válaszát!
Kedves Kérdező!

A Flabélos készülék használható, kezdetben alacsony fokozaton, ügyelve a helyes testtartásra (egyenes hát, enyhén rogyasztott térd, vállszélességű terpesz).

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2018-02-05
Tisztelt Doktornő!
Fél éve sorozatbordatörésem volt amit 5 lemezzel rögzítettek, illetve repedt a májam amit összevarrtak, illetve légmellem volt. El szeretném kezdeni használni a Flabelos gépet. Lehetséges-e?
Kedves Kérdező!

Sajnos ebben az esetben nem javasolnám a készülék használatát!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2018-01-28
Kedves Doktornő!
Reumatológiai leletem alapján szeretném kérdezni,hogy használhatom-e a Flabélost?
Dg:Discop LS, gonarthrosis lu, Osteoporosis cum fract vert LIV-V, Scoliosis DL, Coxarthrosis incip lu, SI arthrosis lu, Spond D et L. Mérsékelt emphysemas jellegű mellkas, Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Évi
Kedves Évi!

A csontritkulás következtében kialakult csigolya"törés" miatt sajnos nem javasolható a vibrációs tréner használata. Köszönöm a pontos diagnózist.
Minden jót kívánok! Dr. Endre Veronika
2018-01-27
Tisztelt Doktor Nő!
Miòmàm van hasznàlhatom e a flabelost elmultam 50 èves !
Vàlaszàt köszönöm!
Kedves Kérdező!

Myoma esetében fontos tudni azok méretét illetve, hogy okoznak-e panaszt. Kis myomák nem befolyásolják a használatot. Üdvözlettel: Mediwel Kft.
2018-01-27
Tisztelt Doktornő!
Anyukámnak súlyos csontritkulása van! A protelos nevű gyógyszert szedte eddig,de azt most megszüntették!jelenleg így nem szed semmit!Olvastam a flabélos jó csontritkulásra! De azt is olvastam,hogy vannak kizáró betegségek amikor nem lehet használni! Leírom anyukám csontritkulás eredményét:Porotikus csontok,a zárólemezek sclerotikusak,íveltek,LS rés beszűkült.Medence:szűkebb csípőizületirés,vápatetők sclerotisatioja fokozott,bal oldalon meszes felrakódás.Térd:jobb oldalon peremszéleken kp.fokú arthr.felrakódás,bal oldalon is mérs.fokú meszes felrakódás.Térd,forgó,váll kopás,meszesedés.Ezen kívül még visszeres is a jobb lába ami térdtől lefelé zsibbad.És még pajzsmirigy túlműködése is van! Ezek után szeretném kérdezni,hogy ajánlja-e a flabélos használatát? Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!
Az elküldött lelet nem a speciális DEXA vizsgálat eredményét tükrözi. Az osteoporosis rendelésen bizonyára van más gyógyszeres segítség is.
Volt-e spontán csonttörése/pathológiás fractura/, ez esetben nem alkalmazható. DE a DEXA lelet sokat segítene.
A másik, hogy a visszeresség önmagában nem kizáró tényező, de súlyos esetben ellenjavallt a vibrációs tréning..
Várom a leletet. Üdvözlettel! Dr. Endre Veronika

2018-01-26
Tisztelt Doktornő!
2 hónapja hasfali sérvműtét keretében nagy területen háló beültetésen estem át. Kérdésem, hogy valaha élvezhetem- e még a Flabélos áldásos hatását? Nem minősül implantátumnak a hasfalba beültetett háló! megtisztelő válaszát előre is köszönöm. üdvözlettel Inzselné Kovács Éva inzselevi@gmail.com
Kedves Éva!

A hasba beültetett háló nem kizáró ok a készülék használatára. 3 hónap teljen el a műtét után és alacsony fokozaton kezdje el a gép használatát!

Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika
2018-01-15
Kedves Doktornő!
48 éves vagyok,basaliomára kétszer műtöttek és 10 nitrogénes fagyasztásos kezelésem volt u.ezen okból, valamint mindkét vállamban meszesedés van (ami a reumatológus diagnózisa alapján számítógépes ülőmunka következménye) továbbá kezdődő zöldhályog mindkét szememen. Szeretném megkérdezni, fentiek ismeretében ajánlaná-e nekem a flabélos használatát? Válaszát előre is megköszönve további jó munkát kívánok!
Kedves Kérdező!

Zöldhályog esetén nem javasoljuk a készülék használatát.
Üdvözlettel: Mediwel Kft.
2018-01-13
Tisztelt Doktornő! Lesz egy elülső kereszt szalag potlasom a teremben. Használhatom majd a készüléket bizonyos idő elteltével? Comb feszítő inat fognak becsavarozni. Koszonettel
Kedves Kérdező!

Legalább 3 hónapot követően lehet-optimális esetben várni térdműtétét követően. Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2018-01-08
térd protézis rehabilitáció használhatón a vibrációs gép ?
Kedves Kérdező!

Amennyiben protézis van a térdben, a készülék nem használható!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2018-01-04
Tisztelt Mediwel!
Kérdésem a következő lenne:Tavaly decemberben kiderült hogy babàt vàrok így nem hasznàltam a flabelost .5 hónapos lesz a babàm még szoptatom de lassan szeretném újra kezdeni.Fokozatosan hasznàlhatom?
Kedves Kérdező!

Szoptatási időszakban figyelni kell a tej mennyiségére, mert elképzelhető, hogy picit csökkenni fog rendszeres Flabélos használat mellett. Egyéb hatása nincsen.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-12-30
Kedves Doktornő!
Arra már választ kaptam,hogy nem használható pacemakerrel a gép. Én azt szeretném megtudni ,hogy miért nem használható?!

Válaszát előre is köszönöm!
Kedves Kérdező!

A gyártó elővigyázatosságból felhivja a figyelmet minden olyan potenciális veszélyre, ami esetleg bármilyen nemű szövödményhez vezethet.
Így szívritmuszavar kezelésében alkalmazott pacemaker, eleve a ritmuszavar, illetve az elektróda miatt ellenjavallt.
Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika
2017-12-22
Tisztelt doktornő! Két kérdésem lenne, az egyik hogy szoptatás alatt használható-e a gép, illetve a másik kérdésem, hogy trombózis után több évnyi panasz mentesség esetén, de véralvadásgátló szedése mellett lehet-e használni? Köszönöm válaszát, Melinda
Kedves Melinda!

Szoptatási időszakban figyelni kell a tej mennyiségére, mert elképzelhető, hogy picit csökkenni fog rendszeres Flabélos használat mellett. Egyéb hatása nincsen.
Mélyvénás folyamatot követően legalább 3 hónapig a készülék nem használható, az Ön esetében ez az időszak már bőven letelt. Fokozatosan kezdje el a készülék használatát.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-12-21
Kedves Doktornő!

Használható-e a Flabélos az alábbi diagnózissal: autoimmun thyreoiditis (E630), hypothyreosis (E0390). Letrox 150mg-t szedek, évek óta nem változtattak az adagomon!

Köszönettel: Évi
Kedves Évi!

Az Ön által leírt betegségek, amennyiben egyensúlyban van alapvetően nem ellenjavallják a vibrációs tréner használatát.
Minden jót kívánva: Dr. Endre Veronika
2017-12-14
Tisztelt Doktornő l
Az ellenjavallatok között szerepel a ciszta.
A mellemben van a ciszta.Ez kizáró ok?

Üdvözlettel: Marcsi
Kedves Marcsi!

Az emlőben levő ciszták ellenőrzést igényelnek, ezek önmagukban nem befolyásoló tényezők, de jó lenne tudni a méretüket.
Üdvözlettel: Mediwel Kft.
2017-12-04
Tisztelt Doktornő!
Törött kis ujjal - kéz (pontosabban: egy lepattant csontdarabkával) lehet használni a gépet? 1 hete történt, nem kellett műteni.
Köszönettel. Márti
Kedves Márti!

A Flabélos készüléken állva a kezet nem éri erős vibráció, így véleményem szerint használható lesz a gép, de várjuk vele legalább 3 hetet.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-12-04
Tisztelt Dr. Endre Veronika !
Bokatörésem volt, fémekkel, csavarokkal volt rögzítve. Két héttel ezelőtt újabb műtéttel kivették a fémeket. Mikor használhatom újra a flabit ?
Köszönettel: B.Éva
Kedves B. Éva!

Műtét után 6 héttel használható lesz a Flabélos készülék!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-11-29
Tisztelt Cím!
A magas koleszterinszint szívproblémának tekintendő-e? Pontosabban ez esetben használható-e a Flabélos? Válaszukat köszönöm:Mária
Kedves Mária!

Köszönjük a megkeresését!

Magas koleszterinnel használható a Flabélos készülék!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-11-27
Tisztelt Doktornő!
Három hónapja műtéti úton eltávolították a pajzsmirigyem bal lebenyét. Használhatom a Flabelost?
üdv. Antal Éva
Kedves Antal Éva!

Pajzsmirigy műtétét követően 3 hónapot szükséges várnia a vibrációs tréner alkalmazásával.
Minden jt kivánok! Dr Endre Veronika
2017-11-23
Tisztelt Doktornő! Részleges combfejcsont elhalás esetén előnyös lehet e a flabelos használata?
Kedves Kérdező!

A leirt állapot, részleges combcsontfej nekrózis sajnos relativ ellenjavallatot képez a Flabelos használatával kapcsolatosan.
Sajnálom. javulást kívánok! Dr Endre Veronika
2017-11-14
Kedves Doktornő! A húgyhólyagom szalagjai megnyúltak. Kérdésem, hogy használhatom-e a flabélost. Ha igen milyen testhelyzet javasolt, álló vagy üllő, hogy a hólyag problémámon segítsen.
Köszönettel: Eta
Kedves Eta!
A Flabelos kiválóan alkalmas az Ön által leirt problémára. természetesen rendszeres, hosszútávú használat szükséges.
Pácienseim közül jónéhányan már 2 hetet követően pozitiv változásról számoltak be.
Üdvözlettel: Dr Endre Veronika
2017-11-14
Tisztelt doktornő!
SPA betegségem és rekeszizom sérvem van,erre lehet e használni a Flabelost?
Köszönettel
Kedves Kérdező!
Leletének leírását szeretném kérni, vélemény ezután mondható. Üdvözlettel: Dr. Endre Veronika

2017-11-10
Kedves Doktornő!
Otthon használom a gépet és nagyon szeretem. Mostani kontroll ultrahangon kiderült, hogy sajnos visszanőtt a miómám amit 2013-ban operáltak, jelenleg 40 mm-es a hátsó falon. Ezen kívül van két 10 mm hemangiómám és egy 70 mm nagyságú FNH a májamon. Szeretném továbbra is használni a gépet, eddig semmifèle panaszom nem volt a használata közben. Használhatom továbbra is? Köszönettel: Nikoletta
Kedves Nikoletta!
A májon leirt kis cysta és az FNH minössze észlelést igényel. A myoma, amyyiben eddig sem okozott semmilyen panaszt,- igy a vibrációs tréning folytatható.
Jó edzést kivánok!
2017-11-05
Kedves Doktornő!
Fél éve a méhnyakrákszűrésem p3 lett. Vagyis lehetséges daganatmegelőző állapot. A 3hónappal későbbi kontrollon viszont már p2, tehát nem volt szükség végül sem műtétre, sem gyógyszeres kezelést nem kaptam. Legközelebb megint 3hónap múlva kell mennem kontrollra. Én most szeretném kezdeni a flabélos használatát. Lehetséges, vagy inkább ne? Válaszát köszönöm előre is.
Kedves Kérdező!
Várjuk meg az ismételt kontroll eredményét, remélem ugyanolyan jó lesz, mint a legutóbbi. Ezesetben pedig nincs akadálya a Flabelos használatának.
Üdvözlettel: Dr Endre Veronika
2017-11-02
Tisztelt Doktornő.
Mióta használom a gépet azóta görcsölnek a vádlijaim ami előtte nem volt mi lehet az oka ? Szedek MG+B6 C vitamint .Válaszát előre is köszönöm.
Kedves Kérdező!
A panaszai hátterében felmerülhet kóroki állapot, pl érszükület is. Egy panasz alapján ezt nehéz megmondani.
Javasolnám, próbálja meg a vibrációs trénert egészen kis fokozaton használni. Majd a terhelést lassan fokozza.
Tisztelettel: Dr Endre Vetronika
2017-10-18
Üdvözlöm!
2017. januárban gerincműtétem volt, ahol rögzítették a csigolyákat, ebben az esetben használhatom e a Flabelos gépet.
Kedves Kérdező!

Amennyiben fém implantátummal rögzítették a csigolyákat, úgy sajnos ellenjavallatot képez a Flabélos gép használata.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-10-17
Kedves Doktornő! Azt szeretném megtudni hogy mell nagyobbító műtét után (implantátum behelyezése) mennyi idővel lehet elkezdeni a flabelos használatát? Köszönett: K.Hajni
Kedves K.Hajni!

Műtét után 3 hónappal használható a készülék!

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.
2017-09-19
Erősen visszeresek a lábaim, attól félek, hogy ha valahol van egy vérrög, akkor az a flabelos használatakor elindul? Ez valós veszélyt jelenthet?????
Kedves Kérdező!

Visszeressége esetén, amennyiben a folyamat nem előrehaladott természetesen használható a Flabélos, de ha előrehaladott folyamatról van szó, érdemes sebészeti konzultáció.
Tisztelettel: Dr. Endre Veronika
2017-09-10
Császármetszés után 2 évvel használható a gép?
Kedves Kérdező!

Császármetszés után 12 héttel már használható a Flabélos készülék.

Üdvözlettel,
Mediwel Kft.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

webshop

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből híreinkről és kedvezményeinkről!