OTO ePhysio Kinek és mire ajánljuk? Tappancsok alkalmazása Cukorbetegség Karbantartás

Hatékony segítsége a diabétesz kezelésében

A OTO ePhysio kiegészítő terápiát nyújt cukorbetegeknek, mert a betegség valamennyi fázisában eredményesen alkalmazható:

› kapillárisok szintjén történő vérkeringésjavítás,
› idegkárosodás kezelése,
› amputáció megelőzése,
› fantomfájdalmak elmulasztása

A cukorbetegség mikrovaszkuláris szövődménye az ún. diabéteszes neuropátia, azaz idegkárosodás, ez annyit jelent, hogy a betegség előrehaladtával romlik a kiserek állapota, így rosszabb lesz a vérellátás az adott területen és romlik az idegvégződések állapota is. Az idegkárosodás és a keringésromlás mellett oxidatív stressz lép fel, melynek során egyes szövetek és szervek is károsodnak.

A diabéteszes neuropátia érinti a fájdalomérzékelő idegeket, valamint a vegetatív idegrendszert. Az idegkárosodás a cukorbetegségben szenvedők 60-70%-át érinti, tünetei szerteágazóak lehetnek, a károsodott idegek funkciójától függenek. A fájdalmas idegkárosodás mindkét lábat szimmetrikusan érinti, fájdalommal jár, ami nyugalomban, illetve éjszaka jelentkezik, továbbá fokozódó, égő fájdalom léphet fel, gyakran zsibbadás, bizsergés, hangyamászásérzés is kíséri a tüneteket. Az érző idegek károsodása, a betegség továbbromlása esetén előfordulhat érzéskiesés is (fájdalom, tapintás, hő érzés). A fájdalomérzet hiánya és a rossz keringés, sérüléshez, fekélyhez, majd amputációhoz vezethet. Az izmokat beidegző idegek károsodása izmok sorvadásához, izomerő csökkenéséhez, járási nehézségekhez, súlyos esetben mozgásképtelenséghez vezethet.

A diabéteszes beteg az érző idegek károsodása folytán nem vesz tudomást a kisebb-nagyobb sérülésekről, nem történik meg időben ezek kezelése és így tud kialakulni az érintett (főként alsóvégtagi) fekély, amely aztán baktériumokkal felülfertőződve súlyos állapotokat, akár a végtag elvesztését is eredményezheti. Az amputációk megközelítőleg 80%-a megelőzhető lenne az időben történő kezeléssel. A diagnózis felállítása után a kezelésben a legfontosabb a vércukorszint normalizálása, a diéta és a mozgás!

A diabéteszes terápiában hatékony segítséget nyújt az OTO ePhysio terápiás eszköz. A kezelés folyamán a károsodott idegek stimulációjának hatására a láb és a talp izmai összehúzódnak, amely keringésjavulást eredményez. Az idegkárosodás miatt kialakult érzészavar is javítható a terápiás készülékkel. A talp hagyományos elektródákkal – a vastag bőr miatt – nehezen stimulálható, az OTO ePhysio segítségével azonban a legmélyebb területekre is behatol az elektromos impulzus, stimulálva az érző és mozgató idegeket, így könnyen létrejön olyan izomösszehúzódás, mely az egészen mélyen fekvő talpizmokat érinti. A hatékonysága látható és érezhető a használat közben is: a talpat stimulálva összehúzódásokat látunk a lábunkon és akaratlanul mozogni kezdenek a lábujjaink is. Az OTO ePhsyio használatával megelőzhető a diabéteszes láb kialakulása, illetve a betegség olyan progressziója, mely a végtag elvesztéséhez vezet.

Mediwel Kft. budapesti bemutatóterem

1033 Budapest, III. kerület, Hévízi út 1.
E-mail: info@mediwel.hu
Telefon: +36 20 545 44 55Mediwel bemutatóterem Debrecen

4025 Debrecen, Hatvan utca 6.
Telefon: +36 30 325 7921