Az OTO ePhysio zselés felületű elektróda párnáinak karbantartása

Az OTO ePhysio gyárilag két elektródát tartalmaz, mindkettőn két-két tappancs található, amelyek segítségével még hatékonyabbá tehetjük a rehabilitációs folyamatot. Az otthoni használat során előfordulhat, hogy a család tagjai rögtön egymás után szeretnék használni a készüléket, ezért az elhalt hámsejteket, sót, valamint bőrről származó olajokat mindig el kell távolítani a következő használat előtt! Annak érdekében, hogy a zselés felületű elektróda párnák mihamarabb visszanyerjék tapadási hatékonyságukat, az alábbi pontok betartását javasoljuk.

A tappancsok elégtelen tapadása a következő okok miatt lehetséges:

  • bőrrészecskék, szennyeződések vannak az öntapadó elektródák felületén
  • kiszáradt a gél
  • túl sok vizet vett fel a gél

Használat előtt: A bőrfelületet meg kell tisztítani szappannal és vízzel. Soha ne használjunk alkoholt, krémet, olajokat közvetlenül az elektródák felhelyezését megelőzően.

Rendszeres használat után: A bőrfelületről leválasztva a tappancsok már nem tapadnak, mert elvesztik víztartó képességüket. Szemmel látható, hogy a gél átmenetileg eltűnik a tappancs felületről. Ahhoz, hogy az újrafelhasználható elektródák hatékonyak maradjanak, mindig tisztának kell lenniük.

Javaslat: A tappancsokat használat után nedves fertőtlenítő kendővel (bármelyik drogériában megvásárolható) nagyon finoman törölgessük át, szép lassan. Mintegy másfél-két perc alatt a tappancsok felületén a zselés állag láthatóan visszarendeződik. Addig célszerű törölgetni a tappancsokat, amíg nem érezhető mindenhol a tapadás. Száraz papírtörlővel, vagy olyan anyaggal, amihez odaragadhat a gél, soha ne tisztítsuk meg!

Amennyiben nem áll rendelkezésünkre nedves törlőkendő, szintén jó megoldás, ha a bevizezett ujjbegyünkkel finoman megtisztítjuk a felszínt oly módon, hogy néhány vízcseppet eldörzsölünk a gél felszínén, mindaddig ismételve ezt, amíg a felület visszanyeri a tapadását. Ne tartsuk az elektródát csap alá, mivel ennek következtében túl sok víz kerülhet rá, ami szintén a tapadás elvesztésével jár! A többször használható öntapadó tappancsokat mindig hidratált állapotban kell tartani.

Gyors eredmény elérése érdekében javasoljuk a nedves törlőkendővel, illetve ujjbeggyel történő finom áttörölgetést!

+1 tipp:

Helyezzük éjszakára a hűtőbe a tappancsokat a zselés felületükkel felfele fordítva, így hideg, dermedt felületeket idézünk elő, amelyek önmagukban ugyan még nem tapadó képesek, viszont pár csepp vízzel történő bevizezést követően újraélednek!

Amennyiben a család valamennyi tagja számára szeretne saját, zselés felületű elektróda párnát, vagy esetleg a gyári tartozékok már elhasználódtak, abban az esetben a tappancsok utánrendelésére is van lehetőség. Megrendeléshez kérjük, kattintson ide. Kínálatunkban jelenleg két pár tappancs rendelhető egyszerre.

webshop

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből híreinkről és kedvezményeinkről!