Színterápia és aromaterápia egyben!

Az OTO Vasse meghitt hangulatot varázsol otthonodba, megszünteti a kellemetlen, száraz levegőt, színével és illatával elbűvöli az érzékszerveidet, megnyugtatja a lelkedet és az egész család számos problémájára megoldást kínál.

Az illóolajok gyógyászati felhasználása már az ókorban is ismert volt. A vízgőz-desztillációt – az illóolajok kinyerésére a mai napig leggyakrabban alkalmazott eljárást – Avicenna középkori arab orvos vezette be a gyakorlatba. Az illóolajok hatása szempontjából az érzékeink közül kiemelt jelentőséggel bír a szaglásunk. A szaglás során az illó komponensek az orrüregen, majd a szaglóhámon keresztül az agy azon területére jutnak el (limbikus rendszer), ahol az érzet tudatosodása nélkül befolyásolják a közérzetet, hangulatot, érzelmeket, emlékeket. Az illóolajok kémiai tulajdonságaiknak köszönhetően a száj, a gyomor és a légutak nyálkahártyáján vagy a bőrön át könnyedén felszívódnak, és szinte minden szervbe eljutnak, átjutnak a vér-agy gáton is. Kiválasztásuk a tüdőn, a bőrön, a vesén vagy a májon át történhet.

Az illóolajoknak számos, tudományosan bizonyított hatása van, ezek közül a legtöbb forrás az antimikróbás (fertőző ágensek elleni) tulajdonságukat igazolja. Az illóolajok alkalmazása során talán legismertebb a légzőszervrendszerre kifejtett hatás, melyet az alsó és felső légúti betegségek terápiájában alkalmazhatunk. Számos illóolaj rendelkezik köptető, nyákoldó, görcsoldó, gyulladáscsökkentő hatással.

A központi idegrendszerre gyakorolt hatásaik közül legtöbbet a nyugtató, altató, szorongást csökkentő és az epilepsziás rohamokat csökkentő hatást vizsgálták. Külsőleg a reumás és mozgásszervi panaszok enyhítése főként a vérbőséget okozó illóolajok segítségével lehetséges.

Nem mindegy, hogy az illóolajakat milyen módszerrel juttatjuk a levegőbe!

Az illóolajokat többféleképpen juttathatjuk a levegőbe. A modern aroma diffúzorokkal, mint amilyen például az OTO Vasse, melegítés nélkül, ultrahangos technológiával tehetjük ezt meg. Fő előnyük, hogy nagyon apró részecskékre képesek porlasztani az illóolajat, így ennek a módszernek a legkiemelkedőbb a terápiás hatékonysága. Fontos továbbá kiemelni a biztonságosságát, mivel használatuk során nem képződhetnek olyan káros égéstermékek, mint például egy hagyományos aromamécsesnél. Ezeknél az égés során policiklusos aromás szénhidrogének (PAH) keletkezhetnek, amelyek szerepet játszhatnak a rákos megbetegedések kialakulásában. Nem is beszélve az aromamécsesek tűzveszélyességéről.

Szeretnél minél előbb kilábalni a felső légúti betegségekből, vagy hatékonyabb módját választanád influenza szezonban a megelőzésnek?

Erősíts rá pár csepp illóolajjal a készülék terápiás hatásaira – mindezt a legnagyobb biztonságban! Az illóolajok tudományosan bizonyított antimikróbás tulajdonsága támogatja a szervezetet a légzőszervi betegségek legyőzésében. Ha a köhögéstől és az orrdugulástól nem tudtok aludni, vess be teafa-, citrom-, erdei fenyő-, vagy eukaliptusz olajat, de a kakukkfű, levendula és rozmaring trió is csodákra képes! A levegőbe juttatott illóolajok belélegzés után pár perccel már a véráramba kerülnek, így viszonylag gyorsan átlendülhettek a nehéz pillanatokon. Terápiás célra mindig 100%-os tisztaságú, természetes, bevizsgált illóolajat használj!  

Vég nélküli rohanásból állt a nap vagy felkavaró események történtek? A fejedben lefekvés után is zakatolnak a gondolatok?

Ha eljön az alvás ideje, kapcsolj ki! Hogyan? Úgy, hogy bekapcsolod kedvenc aromaterápiás párásítódat, és a vízbe cseppentesz egy kis levendula, narancsvirág, mandarin, citromfű vagy citromos eukaliptusz olajat. Ha napközben – a párodat kímélve – szeretnéd levezetni a felgyülemlett stresszt, használj feszültségoldó hatású bergamott, levendula, majoranna, ilang-ilang, kukebabors vagy indiai citromfű olajat. Aludj nyugodtan az OTO Vasse mellett! Végül is pont ez a cél! Mi kell a pihentető alváshoz? Csend, béke, nyugalom, azaz egy halk aromaterápiás készülék, melyet úgy alakítottak ki, hogy semmiféle kockázatot ne rejtsen annak éjszakai használata. Akár a gyerekszobában is beüzemelheted, a készülék ugyanis automatikusan kikapcsol, mielőtt a víz teljesen elpárologna belőle. Arról nem beszélve, hogy a gyerekek mennyire fognak örülni a hangulatos éjszakai fénynek.

Vendégeket vársz? Családi ünnepre készülődtök?

Az OTO Vasse nem csak az egészségügyi problémák megelőzésére szolgál, hanem arra is tökéletes, hogy feldobja a hangulatot! Gyakorlatilag bármely napszakban és apropóból használhatod. Színével, illatával hangulatot, intimitást kölcsönöz valamennyi helyiségnek, és a munkahelyedet is barátságosabbá, meghittebbé, személyesebbé teszi. A gyógynövények illóolajai is kellemesek, de a narancsos fahéj vagy a vaníliás alma illata egyenesen mámorító!

Színterápia

Neked melyik szín a kedvenced?

Nem muszáj egyhez ragaszkodnod, az OTO Vasse is változtatja a színét, ha úgy akarod. Tudtad, hogy a színek olyan jóleső érzéssel töltenek el, akárcsak a napfény? A kék nyugalmat áraszt és a tágasság érzetét kelti, a zöld a természet színe, megnyugtató, harmóniát sugárzó, javítja a koncentrációt, nem véletlenül használják kórházakban, orvosi várókban és tantermekben. A lila erősítő, nyugtató, emlékezetjavító hatású. Az izgató, stimuláló vöröset ellenben akkor javasoljuk, ha az éjszakát nem alvással kezditek.

Néhány gyakorlati tanács a gondtalan használathoz:

› Tisztítsd rendszeresen a készüléket!
› Cseréld benne naponta a vizet!
› A lakás levegőjének páratartalmát tartsd mindig 40-55% között!
› Terápiás célú használat előtt kérdezd meg a kezelőorvos/gyerekorvos véleményét!
› Néhány betegség esetén nem javasolt a túlzott párásítás pl. allergia, asztma.

Megtetszett? Egy kattintás és máris a tiéd!

OTO Vasse színterápiás aromadiffúzor

Listaár: 19 685 Ft
Nettó listaár: 15 500 Ft
VIP Klubtagoknak: 17 780 Ft

Nettó VIP Klub ár: 14 000 Ft

Mediwel Kft. budapesti bemutatóterem

1033 Budapest, III. kerület, Hévízi út 1.
E-mail: info@mediwel.hu
Telefon: +36 20 545 44 55Mediwel bemutatóterem Debrecen

4025 Debrecen, Hatvan utca 6.
Telefon: +36 30 325 7921