OTO Vasse aroma diffúzor

Ultrahangos hidegpárásító, aroma- és színterápiával

Az OTO Vasse meghitt hangulatot varázsol otthonodba, megszünteti a kellemetlen, száraz levegőt, színével és illatával elbűvöli az érzékszerveidet, megnyugtatja a lelkedet és az egész család számos problémájára megoldást kínál.

hidegpárásítás – aromaterápia – színterápia

Az OTO Vasse mindhárom területen otthon van és hamarosan a Te otthonodban is kifejtheti jótékony hatását.

Hidegpárásítás

Tudtad, hogy a nyálkahártyáid szinte szomjazzák a vizet?

Biztosan tapasztaltad már, milyen kellemetlen érzés egy száraz levegőjű helyiségben tartózkodni, esetleg aludni. Kiszárad a szád és a nyelés is nehézkessé válik. Ha a munkád során sokat kell beszélned, kapar a torkod, bedugul az orrod, vagy a monitor előtt égni kezd a szemed, ideje a tettek mezejére lépned, különben nyálkahártyáid nem tudják megfelelően ellátni a feladatukat és így számos betegségnek teszed ki magad.

Párásítóra mondtak már neked hideget, meleget?

Ne tévesszen meg a lehetőségek tárháza, a melegpárásítás gyakorlatilag olyan, mint a vízforralás, többféle kockázatot rejt, ráadásul egy párás, meleg helyiségben tartózkodni felér azzal, mintha beköltöznél az állatkerti pálmaházba. Párásításban az ultrahangos hidegpárásítók képviselik a legkorszerűbb technikát, mert magas páratartalom esetén is kellemes klímát biztosítanak. Az OTO Vasse is ezen az elven működik, magas frekvenciájú, gyors rezgéssel apró cseppekre porlasztja a vizet, majd a cseppeket a levegőbe fújja. A légutakba kerülő apró vízcseppek megakadályozzák az orr nyálkahártyájának kiszáradását.

Szeretnél egyedi kedvezményeket?
Csatlakozz a Mediwel VIP Klubhoz most vásárlási kötelezettség nélkül!

Ha bedugul az orrod, vedd a szádon a levegőt!

Hányszor hallottuk a szüleinktől ezt a “jó tanácsot”, amikor lefekvés után orrdugulásra panaszkodtunk. Persze nem lett tőle jobb a helyzet, sem dugulásilag, sem lelkileg. Szerencsére ma már rendelkezésedre áll ez a tetszetős kis eszköz, mellyel megkönnyítheted a gyermekek számára is a levegővételt és a szájuk sem fog olyan kellemetlenül kiszáradni, ha átmenetileg azon keresztül veszik a levegőt.

Ha pedig ennél többet is szeretnél tenni, cseppenthetsz a párásítóba pár csepp – célnak megfelelő – illóolajat.

 

Nézd meg az unboxing videót, melyben bemutatjuk az OTO Vasse-t >>

Aromaterápia

Az illóolajok gyógyászati felhasználása már az ókorban is ismert volt. A vízgőz-desztillációt – az illóolajok kinyerésére a mai napig leggyakrabban alkalmazott eljárást – Avicenna középkori arab orvos vezette be a gyakorlatba. Az illóolajok hatása szempontjából az érzékeink közül kiemelt jelentőséggel bír a szaglásunk. A szaglás során az illó komponensek az orrüregen, majd a szaglóhámon keresztül az agy azon területére jutnak el (limbikus rendszer), ahol az érzet tudatosodása nélkül befolyásolják a közérzetet, hangulatot, érzelmeket, emlékeket. Az illóolajok kémiai tulajdonságaiknak köszönhetően a száj, a gyomor és a légutak nyálkahártyáján vagy a bőrön át könnyedén felszívódnak, és szinte minden szervbe eljutnak, átjutnak a vér-agy gáton is. Kiválasztásuk a tüdőn, a bőrön, a vesén vagy a májon át történhet.

Az illóolajoknak számos, tudományosan bizonyított hatása van, ezek közül a legtöbb forrás az antimikróbás (fertőző ágensek elleni) tulajdonságukat igazolja. Az illóolajok alkalmazása során talán legismertebb a légzőszervrendszerre kifejtett hatás, melyet az alsó és felső légúti betegségek terápiájában alkalmazhatunk. Számos illóolaj rendelkezik köptető, nyákoldó, görcsoldó, gyulladáscsökkentő hatással.

A központi idegrendszerre gyakorolt hatásaik közül legtöbbet a nyugtató, altató, szorongást csökkentő és az epilepsziás rohamokat csökkentő hatást vizsgálták. Külsőleg a reumás és mozgásszervi panaszok enyhítése főként a vérbőséget okozó illóolajok segítségével lehetséges.

100%-os illóolajainkat ajánluk az OTO Vasse diffúzorba >>

 

 

 

 

 

Nem mindegy, hogy az illóolajakat milyen módszerrel juttatjuk a levegőbe!

Az illóolajokat többféleképpen juttathatjuk a levegőbe. A modern aroma diffúzorokkal, mint amilyen például az OTO Vasse, melegítés nélkül, ultrahangos technológiával tehetjük ezt meg. Fő előnyük, hogy nagyon apró részecskékre képesek porlasztani az illóolajat, így ennek a módszernek a legkiemelkedőbb a terápiás hatékonysága. Fontos továbbá kiemelni a biztonságosságát, mivel használatuk során nem képződhetnek olyan káros égéstermékek, mint például egy hagyományos aromamécsesnél. Ezeknél az égés során policiklusos aromás szénhidrogének (PAH) keletkezhetnek, amelyek szerepet játszhatnak a rákos megbetegedések kialakulásában. Nem is beszélve az aromamécsesek tűzveszélyességéről.

Szeretnél minél előbb kilábalni a felső légúti betegségekből, vagy hatékonyabb módját választanád influenza szezonban a megelőzésnek?

Erősíts rá pár csepp illóolajjal a készülék terápiás hatásaira – mindezt a legnagyobb biztonságban! Az illóolajok tudományosan bizonyított antimikróbás tulajdonsága támogatja a szervezetet a légzőszervi betegségek legyőzésében. Ha a köhögéstől és az orrdugulástól nem tudtok aludni, vess be teafa-, citrom-, erdei fenyő-, vagy eukaliptusz olajat, de a kakukkfű, levendula és rozmaring trió is csodákra képes! A levegőbe juttatott illóolajok belélegzés után pár perccel már a véráramba kerülnek, így viszonylag gyorsan átlendülhettek a nehéz pillanatokon.

Vég nélküli rohanásból állt a nap vagy felkavaró események történtek? A fejedben lefekvés után is zakatolnak a gondolatok?

Ha eljön az alvás ideje, kapcsolj ki! Hogyan? Úgy, hogy bekapcsolod kedvenc aromaterápiás párásítódat, és a vízbe cseppentesz egy kis levendula, narancsvirág, mandarin, citromfű vagy citromos eukaliptusz olajat. Ha napközben – a párodat kímélve – szeretnéd levezetni a felgyülemlett stresszt, használj feszültségoldó hatású bergamott, levendula, majoranna, ilang-ilang, kukebabors vagy indiai citromfű olajat.  Aludj nyugodtan az OTO Vasse mellett! Végül is pont ez a cél! Mi kell a pihentető alváshoz? Csend, béke, nyugalom, azaz egy halk aromaterápiás készülék, melyet úgy alakítottak ki, hogy semmiféle kockázatot ne rejtsen annak éjszakai használata. Akár a gyerekszobában is beüzemelheted, a készülék ugyanis automatikusan kikapcsol, mielőtt a víz teljesen elpárologna belőle. Arról nem beszélve, hogy a gyerekek mennyire fognak örülni a hangulatos éjszakai fénynek.

 

Vendégeket vársz? Családi ünnepre készülődtök?

Az OTO Vasse nem csak az egészségügyi problémák megelőzésére szolgál, hanem arra is tökéletes, hogy feldobja a hangulatot! Gyakorlatilag bármely napszakban és apropóból használhatod. Színével, illatával hangulatot, intimitást kölcsönöz valamennyi helyiségnek, és a munkahelyedet is barátságosabbá, meghittebbé, személyesebbé teszi. A gyógynövények illóolajai is kellemesek, de a narancsos fahéj vagy a vaníliás alma illata egyenesen mámorító!

Válaszd az egészséget, válaszd az OTO Vasse-t!

A teamécses alapú aromaterápiás tálkák, kerámiák használata tűzveszélyességükön túl olyan égéstermékek

keletkezésével jár, melyek daganatos megbetegségek kialakulásához vezethetnek.

Az OTO Vasse melegítés nélkül porlasztja a vízbe cseppentett illóolajokat, azaz semmiféle károsanyag-kibocsátással nem kell számolnod.

Színterápia

Animated GIF - Find & Share on GIPHY

Neked melyik szín a kedvenced?

Nem muszáj egyhez ragaszkodnod, az OTO Vasse is változtatja a színét, ha úgy akarod. Tudtad, hogy a színek olyan jóleső érzéssel töltenek el, akárcsak a napfény? A kék nyugalmat áraszt és a tágasság érzetét kelti, a zöld a természet színe, megnyugtató, harmóniát sugárzó, javítja a koncentrációt, nem véletlenül használják kórházakban, orvosi várókban és tantermekben. A lila erősítő, nyugtató, emlékezetjavító hatású. Az izgató, stimuláló vöröset ellenben akkor javasoljuk, ha az éjszakát nem alvással kezditek. 🙂

Néhány gyakorlati tanács a gondtalan használathoz:

* Tisztítsd rendszeresen a készüléket!

* Cseréld benne naponta a vizet!

* A lakás levegőjének páratartalmát tartsd mindig 40-55% között!

* Terápiás célú használat előtt kérdezd meg a kezelőorvos/gyerekorvos véleményét!

* Néhány betegség esetén nem javasolt a túlzott párásítás pl. allergia, asztma.