Gyakori kérdések és válaszok az OTO ZEN élményfotellel kapcsolatban

1. A rendelés feladásától számítva mennyi idő telik el a kiszállításig?

Az OTO ZEN élményfotelek szállítását a Mediwel saját szállításért felelős kollegái végzik munkanapokon előzetesen egyeztetett időpontban. Miután fogadtuk megrendelésedet, munkatársunk telefonon hívnak fel, hogy egyeztessék a kiszállítás időpontját. Az fotelt a legtöbb esetben néhány munkanapon belül kiszállítjuk a megadott címre. Ha esetleg nincs raktáron a termék, akkor folyamatosan tájékoztatni fogunk arról, mikorra várjuk a szállítmányt és mikor kaphatod azt meg.

2. Cégre elszámolhatom az élményfotelt? 

A Nemzeti Adó és Vámhivatal alábbiakban található állásfoglalása szerint igen.

"Tisztelt Ügyfelünk!

Kérdése kapcsán két dolog leszögezését tartjuk szükségesnek. Az egyik: az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) sem a „normál”, sem a „masszázs funkcióval” kiegészített irodai bútorra nem tartalmaz tételes adólevonási tiltást. Ennél fogva az ilyen termékre jutó előzetesen felszámított adó levonására az Áfa tv. általános szabályai az irányadók. Ezek lényege, hogy az adólevonási jog akkor illeti meg az érintettet, ha az irodai bútort adóalanyi minőségében, vagyis gazdasági tevékenysége körében adóköteles termékértékesítés, szolgáltatásnyújtás kifejtése érdekében használja, egyéb módon hasznosítja (Áfa tv. 120. §-a), nem pedig - például - eleve és kizárólag a munkavállaló magánszükségletének kielégítésére.

A másik: az adólevonási jog gyakorlására is irányadók az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) azon rendelkezései, amely szerint azt az adózó köteles jóhiszeműen és rendeltetésszerűen gyakorolni (Art. 1. § (5) bekezdése és 2. § (1) bekezdése). Ezt az adóhatóságnak nemcsak, hogy joga, de egyenesen kötelessége vizsgálni. Erre azonban nem általában, hanem egy konkrét adózási ügy ellenőrzése alkalmával nyílik meg a lehetősége a tényállás kimerítő, kétséget kizáró tisztázásának kötelezettségével.

Tisztelettel:

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Központi Irányítás
Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály"

3. Kiszállításkor mire készüljek? Össze kell szerelnem a fotelt vagy egyben van?

Mivel az OTO ZEN élményfoteleket a Mediwel saját szállítói viszik ki, szükség szerint a fotelt a helyszínen kicsomagoljuk, a csomagolóanyagot elszállítjuk, kollegáink pedig üzembe helyezik és megmutatják a fotel működését. Szerelni nem kell a fotelt, csak a fejpárnát és az ülésborítást szükséges felcipzárazni, és a fotelt az áramforrással összekötni.

4. Minden masszázsprogram 15 perces az OTO ZEN élményfotellel?

Alapvetően igen. Ha egy automata programot indítasz el és futtatsz végig, akkor az 15 perc után véget ér. Ha azonban menet közben meggondolod magad és átváltasz egy manuális programra, akkor a masszázsidő megnyúlik, és 30 perces masszázsban lesz részed.

5. Masszírozza-e az OTO ZEN élményfotel a vádlit és a talpat?

Az OTO ZEN élményfotel egy 120 cm-es L-alakú masszázsvonalban masszíroz, amely (átlagos testmagasság esetén) a nyak felső részétől a comb alsó részéig ér el. A vádlit és a talpat nem masszírozza a fotel. A talpak és a lábfej felfrissítéséhez intelligens talpmasszírozónkat, az OTO Adore Footot ajánljuk figyelmedbe, a vádlihoz pedig az OTO e-Shape alakformáló testmasszírozónk használatát javasoljuk.

6. A feneket és ülőgumókat is masszírozza az OTO ZEN élményfotel?

Természetesen igen, sőt fenéktájékon kívül az ágyéki szakaszt és a csípőt is erőteljesen átmasszírozza. A fotel masszírozó fejei finoman kezelésbe veszik és átbizsergetik az ülésben megfáradt, elzsibbadt, megnyúlt ülőizmokat, az oldalsó légpárnák pedig három különböző erősségi fokozatban segítik az ellazulást a keringésjavulást az ágyék- és csípőtáji területeken.

7. Megtartható-e a zéró gravitációs pozíció, ha már véget ért a masszázsprogram, de még olvasnék, maradnék ebben a kényelmes fekvő helyzetben?

Igen, amely 15 percen keresztül tart. Ha a négy manuális programon végigmegyünk, akkor „ötödik” programként (amikor nem világít egyik manuális masszázsprogram sem) – beállíthatod magadnak a masszázsprogram nélküli, zéró gravitációs állapotot is.

8. Masszázs nélkül is lehet üldögélni a fotelben?

Természetesen igen, lásd az 5-ös pontot. Leengedett és zéró gravitációs pózban is maradhat a fotelben, de elektromos berendezés révén azt nem javasoljuk, hogy elaludjon benne.

9. Milyen magas embereknek ajánlott az OTO ZEN élményfotel? 190 centisen használhatom?

Magas emberek is használhatják a fotelt. 190 cm-es magasság esetén is élvezhetjük a 120 cm-es masszázsvonal nyújtotta kellemes érzeteket, nyilván egy magasabb személy esetében a lábak jobban lelógnak a fotelről és a nyak felső része valamelyest kimarad a masszázsból.

10. Mi az OTO ZEN fotel maximális terhelhetősége?

90 kg-nál súlyosabbaknak nem ajánljuk a fotel használatát.

11. Milyen anyagból van az OTO ZEN fotel huzata? Hogyan kell tisztítani?

AZ OTO ZEN fotel egy bőrhatású, erős és ellenálló borítással készül, azért ilyenből, mert kívülről a folyamatos használatbavételnek, belülről pedig a masszázsgörgők mozgásának kell ellenállnia. Rendeltetésszerű használat esetén az anyag nagyon strapabíró, és tisztítása is egyszerű; időnként nedves (de nem vizes!) szivaccsal vagy puha kendővel töröljük át a fotelt.

12. Masszázs közben a fejemet tartanom kell vagy hátraengedhetem?

Állítsd be úgy a fotelt, ahogy neked a legkényelmesebb, próbálj ki minden beállítását. A fejtámla megtámasztja a fejet, és kényelmes pozíciót biztosít, de ha inkább enélkül élveznéd a masszázst, mert szeretnéd, hogy a görgők a nyak felső részét is masszírozzák, ezt az elemet akár le is cipzárazhatod a fotelről.

13. Dolgozhatok okostelefonnal, laptoppal az OTO ZEN élményfotelben?

A fotel rendkívüli szabadságot kínál, mert a kezeidet szabadon hagyja, sőt még a cipőből sem kell kibújnod a teljes test masszázshoz. Bátran használhatsz benne okoseszközeit, dolgozhatsz, netezhetsz, olvashatsz kedved szerint.

14. Mennyire hangos / halk működésű a fotel?

Az OTO ZEN élményfotel egyik legnagyobb újítása, hogy a piacon kapható masszázsfotelekhez képes különösen halk működésű. A masszázsgörgők és a légpárnák is olyan csendesen dolgoznak a háttérben, hogy képes légy olvasni, dolgozni, kikapcsolódni a fotelben. A legerősebb zaj, amit hallani fogsz, a távirányító csippanása lesz, amikor beállítod a kívánt masszázsprogramot.

15. Mennyi időre szól a garancia az OTO ZEN-re?

Egy év jótállást vállalunk a készülékre, meghibásodás esetén fordulj szervizünkhöz a 06 20 852 9330-as telefonszámon.

16. Mit tegyek, ha a fotel nem működik?

Amennyiben a használati útmutatóban feltüntetett gyors ellenőrzést elvégezted (hálózati csatlakozás, megfelelő aljzat, túlmelegedés elkerülése) és a fotel ezt követően sem működik, hívd szervizünket a 06 20 852 9330-as telefonszámon vagy írj nekünk a szerviz@mediwel.hu email címre.

17. Ha a garanciaidő lejártáig nincs problémám az OTO ZEN élményfotellel, de az egy év leteltével tapasztalok meghibásodást, kihez fordulhatok?

A Mediwel 9 éve van a magyar piacon, és minden korábban értékesített termékünknek mi biztosítjuk a kizárólagos szervizhátteret. Akár évekkel a vásárlást követően is fordulhatsz hozzánk bizalommal!

 

webshop

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből híreinkről és kedvezményeinkről!