OTO ZEN Premium Részletfizetés Orvosi szakvélemény Kinek ajánljuk? A masszázs jótékony hatása Ellenjavallatok

A masszázs jótékony hatásai

A rendszeres masszázs nem csak tested felfrissítése, izmaid ellazítása céljából fontos, hanem mert idegrendszeredre is jótékonyan hat.

Teljesítőképességed fokozódik, kevésbé leszel fáradt, ellenállsz a téged érő negatív energiáknak és nyugodtabbá, kisimultabbá, magabiztosabbá válsz.

Enyhíti a stressz káros hatásait

A masszázzsal nemcsak zsibbadó, fájó testrészeidet, izmaidat és a vérkeringésedet frissítheted fel, de nyugtató hatást gyakorol idegrendszeredre is. A masszázs révén aktiválódik a paraszimpatikus idegrendszer, és ellensúlyozza tested stresszre adott negatív válaszreakcióit. Feloldja az izmaid akaratlan feszülését, lehetővé teszi a normális szívritmus, vérnyomás és keringés helyreállását.

Pihentetőbb alvást biztosít

A stresszes életmód megzavarja az alvást is, fáradtságot, ingerlékenységet és érzelmi kimerültséget eredményez. Tűrő- és állóképességed csökken, nem tudod kipihenni magadat. A masszázs ellazítja a feszült izmokat és megnyugtatja az idegrendszert, a test ritmusa lelassul. Ebben a békés, meditatív állapotban csökken a vérnyomás, lelassul a szívritmus, mélyebb és szabályosabb lesz a légzés, így megnyílik az út a nyugalmat hozó, pihentető alvás irányába.

Fokozza az izmok teljesítőképességét

A masszázs közvetlen hatásaként enyhül az izomfeszültség, csökken az izomtónus, fokozódik az anyagcsere, ezáltal növekszik az izmok rugalmassága és teljesítőképessége. A fáradt izmok gyorsabban regenerálódnak, állóképességed javul. Könnyebb, rugalmasabb, kitartóbb leszel.

Javítja a bőr állapotát

A nap, a rossz levegő, a hiányos étrend, a nem megfelelő vízfogyasztás mind-mind hozzájárulnak a bőr kiszáradásához, ráncosodásához. A masszázs során kitágulnak a bőr kapilláris erei, a sejtek könnyebben jutnak oxigénhez és tápanyaghoz, ezzel pedig az ártalmas méreganyagok gyorsabban ürülnek ki. A fokozott vérkeringés biztosítja a bőr megfelelő nedvességtartalmát, így az nem fog kiszáradni és viszketni.

Erősíti az immunrendszert és beindítja a szervezet öngyógyító folyamatait

A masszázs revitalizálja a test meridián rendszerét és javítja az energiaáramlást. Sokszor alkalmazzák fájdalommal élőknél, mert fájdalomcsillapító hatása kiemelkedő és még akut és krónikus betegségekből való felgyógyulásban is segíthet. A masszázzsal jobb a közérzet, javul az életminőség, nő a fizikai és a lelkierő.

Erősít, nyitottabbá tesz, boldogít

A masszázs során jut időd megpihenni, befelé figyelni, lelassulni. Önmagadat másképp, mélyebb szinteken is megértheted és megismerheted. Intuícióid erősödnek, és ezt a mindennapi életben is hasznosíthatod. Könnyebben ráhangolódhatsz a természetre és fogékonyabb leszel a boldog pillanatokra.

Orvosi szemmel a masszázsról

Miért fontos a rendszeres masszázs a mindennapokban?

A rendszeres (napi) masszázs karbantartja szervezetünket és segít egészségesnek maradni. Személyesen is kipróbáltam az OTO ZEN élményfotelt és megtapasztaltam sokoldalúságát.

Orvosi szemmel már az első gombnyomás kellemes érzetet,zéró gravitációs pózt hoz létre. Ez a pozíció hasonít az asztronauták űrhajóban felvett pozíciójához, így a nehézségi erő kevésbé hat ránk, és máris pihenünk. Izmaink ellazulnak, javul a vérkeringésünk, a szívünk nem erőlködik ebben az állapotban, hisz könnyű keringetnie a vért az egész testben.

Válasszuk ki a nekünk kellemes masszázstípust. Akár kombinálhatjuk is egyiket a másikkal. Ha egyszerűen csak ellazulni vágyunk, válasszuk a többféle masszázsmódot ötvöző RELAX programot, ezzel megemelhetjük a szervezetünk endorfin hormon szintjét. A boldogsághormon segít a stresszoldásban, abban, hogy izmaink görcsössége felengedjen.

A legtöbb embernél a vállövi izomzat a legproblémásabb, gondoljunk csak a fodrászok, gépjárművezetők, egész nap számítógép előtt ülők monoton munkájára. Az állandósult rossz testtartás illetve a stresszes életmód miatt a vállöv izmai megfeszülnek, kellemetlen csomók megjelenését észleljük. Ide, a vállövbe gyűjtjük a minket érő idegi feszültség jelentős részét is. Ha stressz ér bennünket, a vállöv izmai mellett ugyanígy feszülhet be például a nyak környéke is.

A mélyizmokat is célzó masszázs átgyúrja, lazítja a megfáradt izmokat, főleg a nyak, váll, hát területén. A napjainkban szinte mindenkit érintő mozgásszegény életmód görnyedt testtartáshoz és számos mozgásszervi megbetegedéshez vezet, így a masszázst ne csak probléma esetén, hanem preventív jelleggel is alkalmazzuk!

Külön kiemelném az OTO ZEN tudástárából a medencefenék izmainak stimulációját. A medencét tartó izmok a sok üléstől ellustulnak, a hasi szervek alátámasztása csökken, így gyakran kialakul pl. vizelet tartási rendellenesség. Az OTO ZEN ezt képes ellensúlyozni. A Shiatsu masszázs pedig az akupunktúra elemeit ötvözi a masszázzsal, harmonizálja, energizálja a szervezetet, mindenképp javaslom rendszeres alkalmazását!

Amit személy szerint nagyon szeretek ebben a masszázsfotelben, hogy a változatos funkciókon kívül arra is lehetőség van, hogy személyre szabottan beállítsuk egy-egy problémás terület masszírozását is, azaz egy bizonyos pontra irányítsuk a görgőket. Jótékonyan kezelhetjük például a háti vagy akár az ágyéki szakaszt. A csípő körül felfújódó légpárnák segítik a csípő körüli izmok passzív mozgatását, ennek intenzitását is mi magunk határozhatjuk meg. Ahol a legjobban vágyunk rá, ahol fájdalmat, csomót érzünk, oda irányítsuk a masszázsgörgőket, így arra is van mód, hogy egy fájó pontra fókuszáljon és a kellemetlen érzést oldja a készülék.

Az egészségükre kifejtett pozitív hatás mellett legalább olyan fontos a masszázsélmény során a lelki feltöltődés is. Egy jóleső masszírozás során csökken a stressz, növekszik a boldogsághormon szintünk. Lehet alkalomszerűen is masszíroztatni, de legjobb a rendszeres (napi) használat, hiszen ez szervezetünk karbantartását segíti. Ha jól esik, relaxáljunk egyedül, vagy akár a nappaliban családunk körében beszélgetve is élvezhetjük a masszázsterápia nyújtotta élményt. Harmonikus lesz a napunk vége, ha ezt a nagyon kellemes élményt beépítjük a mindennapjainkba, estéinkbe.

Van-e ellenjavallata?

Nem igazán. Orvosi szemmel még a gerincbetegséggel küzdőknek is bátran ajánlom a masszázsfotel használatát, mert a gép nem a gerincet, hanem a gerinc melletti izmokat masszírozza jótékonyan. Stresszes és rohanó világunkban mindenkire ráfér egy kis kényeztetés.

Mi az előnye a kézi masszázzsal szemben?

A legfontosabb előny, hogy ez a fotel bármikor és azonnal rendelkezésre áll. Időpontot egyeztetni a masszőrrel, megszervezni, hogy odaérjünk, utazni, készenlétben állni, új időpontokat vadászni – ez nagyon fáradtságos. Az OTO ZEN-nel ezzel szemben a rendszeres otthoni masszázst ott és akkor élvezhetjük, amikor időnk engedi és kedvünk tartja.

Dr. Endre Veronika
belgyógyász szakorvos

Mediwel Kft. budapesti bemutatóterem

1033 Budapest, III. kerület, Hévízi út 1.
E-mail: info@mediwel.hu
Telefon: +36 20 545 44 55Mediwel bemutatóterem Debrecen

4025 Debrecen, Hatvan utca 6.
Telefon: +36 30 325 7921