OTO ZEN Premium Részletfizetés Orvosi szakvélemény Kinek ajánljuk? A masszázs jótékony hatása Ellenjavallatok

Szakvélemény az OTO Zen Premium élményfotelekről

Az OTO ZEN élmény- és masszázsfotel megnevezéséhez hűen kellemes élményt nyújtott a kipróbálása során. Az eddig megismert masszázsfotelekhez képest szemet gyönyörködtető, finom formájával, elegáns kivitelezésével, kellemes színével és igényes kidolgozásával valamint valóban halk üzemmódjával is kitűnik közülük és képességei is hasonlatosak az esztétikumához.

Már a kagylófotelban való elhelyezkedés és az úgynevezett „zéró gravitációs póz” felvétele a magasra emelt lábtartással is pihentető és megkönnyebbülést nyújtó. Ebben a kényelmes pózban a masszázs- technikák erősebben is érezhetőek, ahogy testsúlyunk ránehezedik a görgőkre, mint a hagyományos ülő pozícióban. Én is szoktam javasolni elsősegélyként a vendégeimnek, hogy két teniszlabdát kössenek bele szorosan egymás mellé egy zokniba, feküdjenek rá hanyatt a földön guruljanak fel-le, de a legtöbbjüknek nehezére esik ez a mutatvány, gondolom szívesebben élveznék ezt az áldásos hatást egy kényelmes masszázsfotelben, mely épp ezt a mozdulatot végzi el helyettük a mozgó görgők segítségével.

Masszőrként meglepett a masszázsfotel masszázstechnikájának széles repertoárja és pozitív élmény volt, hogy nem csak automatikus program létezik, hanem manuálisan is tudjuk váltogatni a masszázstechnikákat és a masszázshelyzet is variálható, sőt a masszázszónát is külön kiválaszthatjuk, aszerint, hogy a test felső vagy alsó részére szeretnénk-e koncentrálni, miközben a hintáztatás-ringatás funkció segít a mélyebb relaxáció elérésében. Utóbbi funkciót bátran ajánlom szoptatós anyukáknak is akár szoptatás során is. A többi funkciót is nyugodtan alkalmazhatják, de azokat inkább csecsemő nélkül, a szoptatás után.

Többfajta keleti és nyugati masszázstechnika művelőjeként, elismeréssel tudok nyilatkozni a masszázsfotel változatosságra törekvő masszázsmozdulatainak kialakításáról, és a kézi masszírozás mozdulataihoz a hasonlatosságára való törekvésről. Az OTO masszázsfotelek nem csak a hátat dolgozzák meg, hanem a nyaktól induló masszázs valóban végigjárja a vállat, a gerinc melletti izmokat, a hátat és a derekat, a csípőt és a farizmokat valamint a combokat is eléri.

Gyógymasszőrként kijelenthetem, hogy bár a masszázsfotel nem képes célirányosan mozgásszervi betegségek gyógyítására fókuszálni, mégis bizonyos funkciói hozzájárulnak egyes letapadások és izomspazmusok oldásához, beállt izmok lazításához, amivel segítik a gyógyulás folyamatát.

Az OTO ZEN élményfotel kipróbálásakor számomra a hab a tortán a kombinálható manuális és légpumpás masszázsmódok okozta élmény volt, mivel külön-külön már mindkettőben – gépi masszázsban és gépi nyirokmasszázsban is volt részem – de a kettő együtt igazán egyedi, teljes ellazulást okozó érzetet hagy maga után a csípő, far és ágyéki szakaszon.

Az OTO ZEN élményfotelek alkotói folyamatosan fejlesztik termékeiket a visszajelzések alapján, így megpróbálják kihozni a maximumot a kötött pályán mozgó görgőfejek adta masszázslehetőség során. Bár a masszázsgörgők nem érzékelik úgy a testek különbözőségeit, mint egy terapeuta, hiszen minden test egyedi, és mivel a görgők viszonylag kemény anyagból készültek, a kívánt erősség elérése céljából, a masszázserősség megválasztásának felelőssége rajtunk múlik, hiszen a csontosabb csípőlapátok területén is dolgoznak a görgők, és vékonyabb, csontosabb egyéneknél nem biztos, hogy azonos erősségű program ajánlott a nyaktól a combig.

Az OTO Premium masszázsfotel kipróbálása várakozáson felüli élményt nyújtott számomra. Ha még lehet fokozni az OTO Zen fotellel átélt masszázsélményt, akkor az OTO Premium fotel ezt meg is teszi úgy, hogy a továbbfejlesztett funkcionalitás nem megy a modern design rovására, mégis nagyobb testalkatú emberek is bátran használhatják a szélesebbre kialakított ülésátmérő és hosszabb támlamagassága miatt.

Itt már valóban tetőtöl-talpig masszázsélményben van része az embernek, hiszen a karokat, kezet és a lábakat is körbeölelve masszíroz a fotel, tehát a kibővített légpárnás masszázstechnika már nem csak a csípő területén, hanem a karokon és lábszárakon is dolgozik a még pihentetőbb érzés eléréséhez.

Örömmel tapasztaltam, hogy a masszázsgörgők sebességét, intenzitását, sőt egymástól való távolságát és a gerinctől való távolságát is beállíthatjuk. Mindezzel az OTO Premium még közelebb kerül a kézi masszázs által nyújtott variációs lehetőséghez és személyre szabottsághoz illetve a be nem tartott előírások által okozott esetleges kellemetlenség kiküszöböléséhez. A masszázsmódok számának növelése még nagyobb szabadságot enged nekünk az egyéni masszázsprogramunk kialakításában a beállítás során.

A legnagyszerűbb dolog, hogy meg is állíthatjuk a görgőket egy adott területen, így célirányosabban kezelhetjük a problémánkat. Ez már tényleg olyan, mint mikor szólunk a masszőrnek, hogy melyik területre fókuszáljon. További remek fejlesztés, hogy korábbi kontraindikált felső nyaki-, háti- és gerincproblémák esetén is használhatjuk a fotelt külön a csípő lábak, karok, kezek területén, kihagyva a gerinc felső területe körüli terület masszázsát.

Eddig nem tapasztaltam még masszázsfotelek kipróbálása során, hogy az izmokat nyújtani is tudnák, de az OTO Premium fotel speciális (Thai) funkciójával ezt is eléri, mivel a testet hátra is tudja feszíteni a lábakat pedig lefelé, ezzel még teljesebbé teszi a masszázst.

Újdonságként hatott rám a kar, kéz- és ujjak masszázsfunkció is, melyet masszőrként igazán élvezetes volt a folyamatosan igénybe vett kéz izmaimnak.

Az OTO Premium masszázsfotelt mindazoknak ajánlanám, akik időhiányban szenvednek, de mégis szeretnének törődni az egészségükkel oly módon, hogy egy komplett masszázsélménnyel gazdagodjanak.

Kontra Krisztina,
gyógymasszőr, spa terapeuta

Mediwel Kft. budapesti bemutatóterem

1033 Budapest, III. kerület, Hévízi út 1.
E-mail: info@mediwel.hu
Telefon: +36 20 545 44 55Mediwel bemutatóterem Debrecen

4025 Debrecen, Hatvan utca 6.
Telefon: +36 30 325 7921