Scorpion pushUP Edzésterv Tapasztalatok A találmányról

Cameron Sims, a SCORPION PUSHUP feltalálója

A fekvőtámasz a leghatékonyabb gyakorlat, amit ismerek

A fekvőtámasz, ez a klasszikus összetett mozgássor már jó ideje tartós fokmérője annak, hogy milyen az erőnlétünk és fittségünk. Már önmagában is egy megkérdőjelezhetetlenül jó gyakorlat, nem véletlenül használja a katonaság és a rendőrség a világ minden táján újoncai kiképzésénél.

Joggal kérdezhetitek, hogy akkor mi volt a problémám a fekvőtámasszal?

A gond ezzel a teljes testet megemelő gyakorlattal éppen ez: a legtöbb ember számára kihívást jelent, hogy a közel a teljes súlyát meg kell hozzá emelni. Egész egyszerűen a többség nem rendelkezik akkora izomerővel, hogy szabályos karhajlítás-nyújtásokat végezzen a saját testsúlya ellenében vagy annyi fekvőtámaszt nyomjon, amennyi hatékonyan edzi a megcélzott izmokat. Hiszen, még ha sikerül is egyszer-kétszer kinyomni, ettől azért még nem fogsz formába jönni, ugye?

A fekvőtámasz egyetlen hátulütője a rezisztencia-szintbeli korlátozottság

Ez nem csak a kezdők és a túlsúlyt cipelők problémája, de a sportolóknak is nehézséget jelent, hogy a hard core fekvőtámaszoknál mindig azonos rezisztencia szinttel kell dolgozniuk. Nem beszélve arról a sportolóról, aki épp sérülésből épül fel – neki szüksége lenne a rezisztencia-szint csökkentésére, hogy addig is edzhessen, amíg teste újra képes a maximumra. Vagy vegyük a nőket, akiknek többsége – a felsőtest gyengesége miatt – nem képes egy klasszikus fekvőtámaszra, hanem a térdén támaszkodik, ezzel pedig kizárja a törzs és az alsó végtagok izommunkáját. Ahogy öregszünk, ez az összetett mozgássor nagy segítség lenne az izomszövet-vesztés és a csontok gyengülésének megelőzésében, de minél idősebbek vagyunk, annál nehezebbé válik.

A SCORPION PUSHUP-pal nem a fekvőtámaszt találtam fel, hanem annak a módját, hogy mérjük a rezisztenciát.

A SCORPION PUSHUP segítségével engedjük a felhasználót, hogy ellenállásként a neki éppen megfelelő testsúlyt használja. Nem kell leadnia a mozgás minőségéből, és közben amit a fekvőtámasz kínál, annak minden hasznát learathatja. A SCORPION PUSHUP-pal végre mérhető lett a fekvőtámasz. Ha csak most kezded el vagy már hard core megoldásokkal vegyítenéd az edzést – te magad választhatod ki az ellenállást, amellyel még tökéletesen el tudod végezni a gyakorlatot, az erőnléted növekedésével pedig tovább emelheted a rezisztenciát. 

Ma hány kilóval szeretnél edzeni?

A SCORPION PUSHUP tökéletes eszköz lesz, ha szeretnéd növelni vagy kiegyensúlyozni a felső- és alsótest erejét. Stratégiai edzőpartnerként képes javítani, „finomhangolni” és megtartani a fizikai erőnlétedet. Segít az öregedés elleni harcban, hogy sokáig megőrizd az izomerődet és a csontjaid egészségét.

Büszke vagyok rá, hogy a SCORPION PUSHUP-pal a fekvőtámaszt széles körben elterjeszthetem és megszerettetem azokkal is, akik azt hitték, ez csak a legerősebb emberek kiváltsága, ők pedig 1-2 fekvőtámasznál többre soha nem lesznek képesek.

Mediwel Kft. budapesti bemutatóterem

1033 Budapest, III. kerület, Hévízi út 1.
E-mail: info@mediwel.hu
Telefon: +36 20 545 44 55Mediwel bemutatóterem Debrecen

4025 Debrecen, Hatvan utca 6.
Telefon: +36 30 325 7921