Scorpion pushUP Edzésterv Tapasztalatok A találmányról

Alapozó edzésterv a
Scorpion pushUP edzőgéppel

Hatékony edzést szeretnél a Scorpion PushUp komplex otthoni edzőgéppel? Íme az a 10 gyakorlatból összeállított edzés, amely garantáltan megmozgatja minden izomcsoportodat!

A fokozatosság elvét betartva kezdj gyakorlatonként 4-6 ismétlésszámmal, végezd el mind a 10 gyakorlatot, így teljesítesz egy kört. Az első héten elég, ha három kört teljesítesz a gyakorlatsorból, mindezt úgy, hogy a körök között 90 másodperces szünetet tartasz. A második héttől emelheted az ismétlésszámot 5-7-re és ha bírod, akkor a körök számát is négyre.

A harmadik és negyedik hét lesz a legkeményebb, hiszen az ismétlésszámot 8-12-re növeljük és már 5 köredzés a cél! Fekvőtámaszra fel!

1. Standard fekvőtámasz

2. Fekvőtámasz csavart kézzel – csúszkák használatával

3. Planking – váltott lábemeléssel

4. Egylábas kitörés előre – csúszkával

5. Hegymászás – csúszkákkal

6. Tricepsz fekvőtámasz

7. Gyémánt fekvőtámasz

8. Standard fekvőtámasz – kifulladásig

Edzést kiegészítő gyakorlatok

Az alapozó edzésterv teljesítése után kedvedre variálhatod, színesítheted edzésedet! Az alábbi videóban olyan fekvőtámasz- és talajgyakorlatokat találsz, amelyek bármelyikét beépítheted a tréningedbe.

Válaszd a rezisztencia edzést!

A kívánt testalkat, a kontúros formák és a megfelelő izomtömeg elérésének egyik leghatékonyabb módja a rezisztencia-edzés.

Mi az a rezisztencia-edzés?

Olyan gyakorlatok összessége, melyek során az izmok összehúzódását „külső ellenállással” fokozzuk. Ezt a külső ellenállást kiválthatják súlyzók, vizes palackok, de a legjobb külső ellenállás a saját testünk.

Miért végezzünk rezisztencia-edzést?

Mert ez a típusú edzés az IZMAINKAT dolgoztatja meg. A rezisztencia-edzés jelentős izom-összehúzódással jár, ez pedig növeli a teherbírásunkat, az izomtónust, az izom méretét és az állóképességünket. A rezisztencia-edzés során rövid, nagy erőkifejtést igénylő szakaszok váltakoznak regeneráló szakaszokkal, ez pedig számos előnnyel jár.

Dolgoztasd meg az izmot, hogy zsírt égess!

A testzsír meghatározza a testrészeid alakját, és NINCS fölötte hatalmad, mert úgy és oda rakódik le, ahogy neki tetszik (és amilyen géneket örököltél). Ezzel ellentétben az izom valami olyasmi, ami fölött VAN hatalmad, amit te irányítasz.

Szeretnéd megváltoztatni valamelyik testrészed alakját vagy kinézetét? Szeretnél hatékonyan zsírt égetni? Építs izmot és már meg is tetted. Az IDEÁLIS ALKAT elérése tehát a másik ok, amiért rezisztencia-edzést végzünk.

A rezisztencia-edzésnek számos kellemes mellékhatása van:

Felpörgeti az anyagcserét, ezért a nap folyamán több kalóriát égetsz el – még pihenés közben is – hogy fenntartsd az izomtömeget. Az izomszövet sokkal aktívabb, mint a zsírszövet, és fenntartása több energiát igényel. Kutatások bizonyítják, hogy minden kilogramm izomtömeg, amit magadra építesz, 70-100 kalóriával többet éget el naponta (edzés nélkül, még pihenés közben is!). Tehát ha semmin sem változtatsz, csak növeled izmaid mennyiségét, akkor is több zsírt égethetsz.
Segít fenntartani az ideális testsúlyt, a nagyobb izomszövet pedig az idő előrehaladtával is sokáig fiatalon tart és hozzáadott értékként még a csontok erősségét is támogatja.
Számos friss tanulmány szerint hozzájárul az ideális vérnyomás- és stressz szint kialakításához.

A vezető amerikai fitneszedzők véleménye szerint már a hetente 2 alkalommal végzett rezisztencia-edzés is növelheti a metabolikusan aktív (a zsírt és a cukrot elégető) izomzat tömegét, emellett az izomerő növelése rövid időn belül könnyíti a gyakorlatok kivitelezését, és végzőjének sikerélményt ad. A Scorpion PushUp-pal – az 5 nagyobb izomcsoportot egyszerre megdolgozva – akár már 10-20 perc alatt elvégezhetünk egy rezisztencia-tréninget! 

Mediwel Kft. budapesti bemutatóterem

1033 Budapest, III. kerület, Hévízi út 1.
E-mail: info@mediwel.hu
Telefon: +36 20 545 44 55Mediwel bemutatóterem Debrecen

4025 Debrecen, Hatvan utca 6.
Telefon: +36 30 325 7921