107 950 Ft

Listaár: 107 950 FtVIP Klubtagoknak: 98 425 Ft

› VIP KLUBTAG SZERETNÉK LENNI!    VIP Klubtag vagyok, belépek

Nettó listaár: 85 000 Ft   |   Nettó VIP Klub ár: 77 500 FtNettó listaár: 85 000 Ft
Nettó VIP Klub ár: 77 500 Ft

KÉSZLETEN!

Válassz teljesítményt:

5000 mg/óra
5.000 mg/óra
10000 mg/óra
10.000 mg/óra
Cikkszám: ozongenerator02 Kategória:

Leírás

Számolj le hatékonyan a kórokozókkal, az élősködőkkel, vagy a kellemetlen szagokkal!

 • A kórokozókkal, élősködőkkel, kellemetlen szagokkal szemben eredményesen veszi fel a harcot.
 • A felületen megtapadó, valamint levegőben jelen lévő vírusok, baktériumok, penész és egyéb gombák ellen hatásos.
 • Légnemű halmazállapotának köszönhetően a szabad kézzel és szemmel nem elérhető helyekre is beszivárog, melyeket másképp tisztán tartani lehetetlen!
 • Az adott helyiség levegőjéből állítja elő a szükséges ózonkoncentrációt, így hatástalanítva a káros mikroorganizmusokat.
 • A kezelés időtartama 15-60 perc, majd ugyanennyi idő várakozás és egy gyors szellőztetést követően újra használható a terület.
 • Minden olyan helyen, irodában, raktárban, egészségügyi intézményben, sport- vagy oktatási létesítményben, szálláshelyen, étteremben, váróteremben, szépségszalonban, bankban ajánlott az alkalmazása, ahol sok ember tartózkodik egyidejűleg, vagy forgalmassága miatt többen megfordulnak ott rendszeresen.

Mi az az ózon?

Az ózon a természetben is előforduló gáz. Az oxigénmolekula 2 oxigénatomból áll, melyet atomokra bonthat például a villámlás, vagy a nap ultraibolya fénye. Egyetlen oxigénatom nagyon instabil, hamar visszarendeződik két atomos oxigénmolekulává, olykor a szabad oxigénatom hozzákapcsolódik az oxigénmolekulához. Ezt az új molekulát ózonnak vagy O3-nak hívják. Amikor a rendkívül reaktív ózon molekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szagokat okozó részecskékkel érintkeznek, bekövetkezik az oxidáció, amely során ezek a káros mikroorganizmusok elpusztulnak, míg az ózon molekula stabil oxigénné (O2) alakul vissza. Az ózonos fertőtlenítés olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni, sőt, az atkák ellen is hatásos.

Mire használható?

Az ózongáz nagyon erős oxidálószer, általánosságban véve a felület-, levegő- és a víz fertőtlenítésére is használják, a mi általunk forgalmazott készülékek a levegőn keresztül a felületek fertőtlenítésére alkalmasak. Az ózongáz lezárt helyiségek fertőtlenítésére használható, gáz halmazállapotának köszönhetően eljut olyan helyekre is, melyeket a hagyományos tisztítással nehezen érünk el.

Hol vethetjük be?

Minden olyan helyiségben, amely lezárható légtérrel rendelkezik, de szellőztethető és nincs nyílt láng veszélye. Mindenhol, ahol emberek megfordulnak, irodákban, rendelőkben, óvodákban, iskolákban, éttermekben, hotelekben, üzletekben, de járművek esetében is hasznos lehet, de taxik, teherautók, mentőautók fertőtlenítésére is használható, sőt, a penésszel is elbánik.

Hogyan működnek az ózongenerátorok?

Az ózongenerátorok a természetes folyamatot másolva a levegőből alakítják át a kétatomos oxigén molekulákat 3 atomos ózon molekulákká, melyek rendkívül instabilak, ahogy összekapcsolódnak, már bomlanak is szét és eközben amivel találkoznak, azt oxidálják, megsemmisítik. Legyen ez vírus, baktérium, kellemetlen szag, penész, stb. A készüléket a lezárt helyiségben elhelyezzük, bekapcsoljuk, majd elhagyjuk a helyiséget. A készülék a program végén lekapcsol.

Vigyázat! Odafigyeléssel alkalmazzuk!

Ózongáz használatakor a kezelt helyiségben TILOS TARTÓZKODNI! Az ózongáz egy rendkívül mérgező gáz, amíg az ózongenerátor dolgozik, a helyiségben semmilyen élőlény ne tartózkodjon, kisállatokat is ki kell vinni. Az ózonos kezelés végeztével várjunk minimum egy órát, (vagy akár egy éjszakát, ha van rá lehetőség) utána szellőztessünk egy nagyot és amikor már nem érezhető az ózon jellegzetes, szúrós szaga, a helyiség újra birtokba vehető.

Ózongenerátor készülékünk az RTL Klub Életmód Magazin műsorában mutatkozik be.

A TV2 Életmódi műsorában mutattuk be ózongenerátorunkat, azok működését és használatukat.

A TV2 Több, mint testŐr című műsorában beszélgettünk az ózongenerátorok előnyeiről és a használat körülményeiről.
Forrás: https://tv2.hu/musoraink/tobb_mint_testor/332858_az-ozon-a-fertotlenites-szolgala.html

23 év tapasztalat a gyártásban!

A Mediwel az elmúlt évtizedben is rendkívül körültekintően válogatta meg a beszállítóit, hogy innovatív és minőségi terméket kínálhasson ügyfeleinek. Idén egy új, kizárólagos forgalmazói megállapodást sikerült létrehozni egy nagy múltú és a tudományos innováció felé elkötelezett vállalattal.

Ózongenerátoraink gyártója a Hong Kong-i Large Horse International (Group) Co. Ltd. ózongenerátorokra specializálódott leányvállalata, mely az utóbbi évtizedben nemzetközi szinten is jelentős szereplője az ózongenerátorok gyártásának. A vállalat alapelve a tudományos innováció, a gyártás kiváló minősége, az ügyfelek magas szintű kiszolgálása, így a fejlődésük töretlen az elmúlt 23 évben.

Az 1996-ban alapított, majd 1997-ben ISO9001 minősítést szerzett vállalat hatalmas tapasztalatra tett szert a gyártásában, többek közt 30 saját, levédett szabadalommal rendelkezik. Ózongenerátoraik magas minőségű termékek, melyek garanciával és cserélhető ózonlapokkal hosszú ideig állnak majd a vásárlók rendelkezésére. A cég vegyészekből, mérnökökből és szerviztechnikusokból álló szakértői csapata kiváló háttértámogatást is nyújt, ezért bármilyen kérdésük lenne, ügyfélszolgálatunk szívesen áll a rendelkezésükre szakmai kérdések esetén is.


A képen Máté Olivér, a mentőállomás vezetője, Póczak Zsolt mentőgépkocsi-vezető és Kelemen Tamás polgármester Fotó: dr. Benedek Karolina

A mi ózongenerátorainkat választották!

Ózongenerátorainkat önkormányzatok, magán- és állami egészségügyi intézmények, rendelők, éttermek, fitnesz termek, mentőállomások választották, többek közt egy Zala megyei hírportál is beszámolt róla, hogy a helyi mentőállomás is a mi generátorunkat használja.

Pacsán két generátort helyeztek üzembe: az egyiket a mentőállomáson, hiszen az itt dolgozók vannak kitéve most a legnagyobb veszélynek, a másikkal az önkormányzati intézmények helyiségeit fertőtleníti.

Saját szerviz

A Mediwel 12 éve saját szervizzel rendelkezik, a garanciális időn túl is tudunk segíteni a szervizelésben, alkatrész ellátásban. Munkatársaink a nagyobb, nehezen szállítható készülékeket akár a helyszínen is javítani tudják.

Kérdéseikre telefonon is tudunk válaszolni, előzetes hibafelmérés során gyakran előfordul, hogy a szerviz kiszállására már nincs is szükség, mert a probléma orvosolható 1-2 egyszerű lépéssel. A behozott készülékek javítása alatt igény esetén csere készüléket is tudunk biztosítani.

 

Cserélhető ózonlemez

Az ózongenerátor cserélhető ózonlemezzel rendelkezik, így a lap elhasználódása esetén nem szükséges az egész gépet cserélni, elegendő csupán az ózonlapot.
A változó környezeti szennyezettség miatt az ózonlap élettartalma előre pontosan nem meghatározható, de sok éves gyártói tapasztalat és tesztelés eredménye alapján az ózonlemezek normál lakossági körülmények között használva 8000 óra üzemidőre alkalmasak.

Ez az üzemidő napi 1 órán keresztül történő használat mellett is több, mint 20 évnyi használatot tesz lehetővé.

A lerakódott por azonban befolyásolja az ózon kibocsájtást, ezért érdemes az ózonlapot néhány havonta megtisztítani. A tisztítás pontos folyamatát hamarosan egy videóval fogjuk illusztrálni, mely segítségképpen elérhető lesz itt a honlapon.

Amennyiben új ózonlapot vásárolnál vagy az ózonlap cserében segítségre van szükséged szervizünk szívesen áll rendelkezésedre.

 

Műszaki jellemzők

 • Típus: HM-10000-OG/LS
 • Légszállítási kapacitás: 100 CFM
 • Súly: 4 kg (csomagolással: 4.3 kg)
 • Zajszint: <40 dB
 • Energia-fogyasztás: 100 W
 • Termék mérete: 237 x 180 x 175 mm
 • Doboz mérete: 290 x 245 x 277 mm
 • Feszültség: 22-240V/50 Hz
 • Ózonlap élettartama: ~ 8000 óra
 • Ózonkibocsátási kapacitás: 10000 mg/óra
 • Működési hőmérséklet: 0 ℃ – 55 ℃
 • tárolási hőmérséklet: -10℃ – 60 ℃
 • Alkalmazási terület nagysága: max. 500 m3 (HOLD funkcióra állítva)
 • Garancia: 2 év
 • Megfelelőségi tanúsítványok: CE, RoHS

 

Terület kezelési tájékoztató


A táblázatban szereplő légköbméter adatok 2.75 m-es belmagasságú helyiség alapján lettek megállapítva.

 

Gyakori kérdések az ózongenerátorral és az ózonos fertőtlenítéssel kapcsolatban

Mi az ózon?
Az ózon a természetben is előforduló gáz. Az oxigénmolekula 2 oxigénatomból áll, melyet atomokra bonthat például a villámlás, vagy a nap ultraibolya fénye. Egyetlen oxigénatom nagyon instabil, hamar visszarendeződik két atomos oxigénmolekulává, olykor a szabad oxigénatom hozzákapcsolódik az oxigénmolekulához. Ezt az új molekulát ózonnak vagy O3-nak hívják. Amikor a rendkívül reaktív ózon molekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szagokat okozó részecskékkel érintkeznek, bekövetkezik az oxidáció, amely során ezek a káros mikroorganizmusok elpusztulnak, míg az ózon molekula stabil oxigénné (O2) alakul vissza. Az ózonos fertőtlenítés olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni.
Mire lehet használni?
Az ózongáz nagyon erős oxidálószer, felület és levegő fertőtlenítésére is alkalmas. Az ózongáz lezárt helyiségek fertőtlenítésére használható, gáz halmazállapotának köszönhetően bejut olyan helyekre is, melyeket a hagyományos tisztítással nehezen érünk el.
Hol lehet használni?
Minden olyan helyiségben, amely lezárható légtérrel rendelkezik, de szellőztethető és nincs nyílt láng veszélye. Mindenhol, ahol emberek megfordulnak, irodákban, rendelőkben, óvodákban, iskolákban, éttermekben, hotelekben, üzletekben, de járművek esetében is hasznos lehet, de taxik, teherautók, mentőautók fertőtlenítésére is használható.
Hogyan működik az ózongenerátor?
Az ózongenerátorok a természetes folyamatot másolva a levegőből alakítják át a kétatomos oxigén molekulákat 3 atomos ózon molekulákká, melyek rendkívül instabilak, ahogy összekapcsolódnak, már bomlanak is szét, és eközben amivel találkoznak, azt oxidálják, megsemmisítik. Legyen ez vírus, baktérium, kellemetlen szag, penész, stb. A készüléket a lezárt helyiségben elhelyezzük, bekapcsoljuk, majd elhagyjuk a helyiséget. A készülék a program végén lekapcsol.
Mérgező az ózongáz?
Ózongáz használatakor a kezelt helyiségben TILOS TARTÓZKODNI! Az ózongáz egy rendkívül mérgező gáz, amíg az ózongenerátor dolgozik, a helyiségben semmilyen élőlény ne tartózkodjon, kisállatokat is ki kell vinni. Az ózonos kezelés végeztével várjunk minimum egy órát, (vagy akár egy éjszakát, ha van rá lehetőség) utána szellőztessünk egy nagyot és amikor már nem érezhető az ózon jellegzetes, szúrós szaga, a helyiség újra birtokba vehető. Az ózonnak jellegzetes szaga van, így észrevétlenül nem okoz veszélyhelyzetet. Figyeljen arra, hogy ne tartózkodjon olyan helyiségben, ahol az ózon jellegzetes szagát érzi, hanem mielőbb szellőztessen alaposan.
Egyszer csak elfogy az ózongáz az ózongépből?
Az ózongenerátor cserélhető ózonlemezzel rendelkezik, így a lap elhasználódása esetén nem szükséges az egész gépet cserélni, elegendő csupán az ózonlapot.
Mennyi üzemidőre alkalmas az ózonlemez?
A változó környezeti szennyezettség miatt az ózonlap élettartalma előre pontosan nem meghatározható, de sok éves gyártói tapasztalat és tesztelés eredménye alapján az ózonlemezek normál lakossági körülmények között használva 8000 óra üzemidőre alkalmasak. Ez az üzemidő napi 1 órán keresztül történő használat mellett is több, mint 20 évnyi használatot tesz lehetővé.
Mindig cserélni kell, vagy lehet tisztítani is?
A lerakódott por befolyásolja az ózon kibocsájtást, ezért érdemes az ózonlapot néhány havonta megtisztítani. A tisztítás pontos folyamatát hamarosan egy videóval fogjuk illusztrálni, mely segítségképpen elérhető lesz itt a honlapon. Amennyiben új ózonlapot vásárolnál vagy az ózonlap cserében segítségre van szükséged szervizünk szívesen áll rendelkezésedre.
Milyen mikroorganizmusok ellen hatásos az ózon?
Amikor a rendkívül reaktív ózon molekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szagokat okozó részecskékkel érintkeznek, bekövetkezik az oxidáció, amely során ezek a káros mikroorganizmusok elpusztulnak, míg az ózon molekula stabil oxigénné (O2) alakul vissza. Az ózonos fertőtlenítés olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni.
Az ózongenerátor eltűnteti a kellemetlen szagokat is?
Az ózon általánosságban nem szagtalanít, de a szagot gyakran okozó mikroorganizmusokat megsemmisíti, így az általuk okozott szagtól is megszabadulhatunk.
Milyen gyakran kell az eljárást ismételni?
Ez a kezelt területtől és a probléma jellegétől függ. Van ahol rendszeres kezelés indokolt: pl.: javasoljuk szállodákban a használatát minden egyes vendég távozása után vagy egészségügyi kezelőkben.
Milyen kockázatai vannak az ózongenerátor használatának?
Ózongáz használatakor a kezelt helyiségben TILOS TARTÓZKODNI! Az ózongáz egy rendkívül mérgező gáz, amíg az ózongenerátor dolgozik, a helyiségben semmilyen élőlény ne tartózkodjon, kisállatokat is ki kell vinni. Az ózonos kezelés végeztével várjunk minimum egy órát, (vagy akár egy éjszakát, ha van rá lehetőség) utána szellőztessünk egy nagyot, és amikor már nem érezhető az ózon jellegzetes, szúrós szaga, a helyiség újra birtokba vehető.
Mi a helyzet a különböző felületeken megtapadt kórokozókkal? Például a koronavírussal?
A felületeken megtapadó vírusok, baktériumok elleni harcban is hatékony segítség az ózon, tönkreteszi a mikroorganizmusok sejthártyáját, illetve a koronavírust borító tokot/kapszidot.
Hogyan kell egy ilyen ózonkezelést elképzelni?
Egy átlagos méretű helyiség fertőtlenítése 15-30 percet vesz igénybe, utána ki kell szellőztetni alaposan. Az ózon belélegzése káros, ezért óvintézkedéseket kell tenni. Szerencsére jól érezhető szaga van, így nem láthatatlan a veszély. Mint pl. A szénmonoxidnál. Ezért a kezelés alatt ne tartózkodjon senki és semmilyen élőlény a kezelt területen. Az ózongenerátorok éppen ezért időzítővel rendelkeznek, így a ki-, és bekapcsolásuk kényelmesen elvégezhető, szellőztetés után pedig a kezelt terület biztonságosan elfoglalható.
Allergiával küszködőkön segít-e az ózongenerátor?
Az ózonos fertőtlenítés hatására az allergiás tünetek is mérséklődhetnek. Az atkák drasztikus elpusztítása révén csökken a szoba levegőjében szálló allergizáló atkaürülék, ami javíthatja az erre allergiások életminőségét.
Alkalmas-e az ózongenerátor otthoni rovar vagy pókszabásúak irtására?
Röviden: NEM. Mind a pókok, mint a rovarok IPARI és MEZŐGAZDASÁGI irtására használható az ózon, de ezek változó mértékben, felszereltséggel és hatékonysággal működtethető irtási technikák. A MEDIWEL kft. által használt ózongenerátor ÖNMAGÁBAN otthoni üzemeltetési feltételek mellett NEM alkalmas rovar vagy pókszabásúak megfelelő hatékonyságú irtására. Ennek oka, hogy az általunk forgalmazott gép maximálisan 2 óráig üzemeltethető, míg a legtöbb irtási technika 4-5 vagy több órás ózonkezelést feltételez. Ugyan az 5000 vagy 10000 mg/h teljesítmény hatásos dózis LENNE, de ez egy kézi generátor, nem pedig egy ipari, légkeveréses ózon-befújó gépezet. A rovarok légcsőrendszere és a pókok, atkák lexikontüdeje lezárható és csak hosszú órák után hozzáférhető az ózonmolekulák számára. Másik ok az, hogy ózongenerátor NEM alkalmas magas nyomással ózont cirkuláltatni, ami specifikusan fontos a rovarok és pókok kitinpajzsának átroncsolásához.

 

Töltse le a készülék használati és kezelési utasítását!

› LETÖLTÉS

 

A képek illusztrációk. A termék adatainak és árainak, valamint a termék elérhetőségnek megváltoztatására a jogot fenntartjuk.


További információk

Tömeg 4.3 kg
Méretek 29 × 24.5 × 27.7 cm