114 975 Ft

Covid-19 Rapid AntiGén gyorsteszt (25 db-os csomag)

Egy lépéses, 15 perc alatt könnyen, gyorsan elvégezhető SARS-CoV-2 Antigén Gyorsteszt, mely a Covid19 vírussal való fertőzést követően akár már 2-3 nap alatt kimutathatja a szervezetben vírus jelenlétét. NAGY ELŐNYE, HOGY GARATBÓL TÖRTÉNŐ MINTAVÉTEL ESETÉN IS MEGBÍZHATÓ EREDMÉNYT AD! Az antigén gyorsteszt akár már 2-3 nappal a megfertőződés után kimutathatja a vírus jelenlétét a vírus megjelenését követően. Hatásmechanizmusa megbízható, a vírus szaporodásával és jelenlétével kapcsolatos kapszidburkok detektálásán alapul.

A Covid-19 Rapid AntiGén gyorsteszt érzékenysége nem éri el a PCR vizsgálatokét, ellenben gyorsabb diagnosztikát tesz lehetővé, költséghatékonyabb és külső helyszínen az egészségügyi szakdolgozók számára könnyebben használható (pl. cégek, irodák, termelőüzemek esetében). Az antigén gyorsteszt a fertőzés kezdeti szakaszát detektálja, hasonlóan a PCR vizsgálatokhoz.

Érdemes pár nap elteltével Covid-19 szerológiai antitest kimutató gyorsteszt segítségével felülbírálni vagy megerősíteni a kapott eredményt, mely magasabb érzékenységű, de alacsonyabb specificitású. A két módszer együttes használata majdnem teljes lefedettséget ad a vírus detektálásában, mivel mindkét teszttípus a vírus különböző aktivitási ciklusaira specifikus.

A termék CE tanúsítvánnyal rendelkezik.
OGYÉI engedély szám: HU/CA01/55505/20

A TESZT CSAK 25 DB-OS CSOMAGBAN KAPHATÓ!


A 25 db-os csomagból 1 db teszt ára:

Listaár: 4 599 Ft/1 db teszt
Nettó listaár: 4 380 Ft/1 db teszt
VIP Klubtagoknak: 3 990 Ft/1 db teszt
Nettó VIP Klub ár: 3 800 Ft/1 db teszt

A 25 db-os csomag ára:

Listaár: 114 975 Ft
Nettó listaár: 109 500 Ft
VIP Klubtagoknak: 99 750 Ft
Nettó VIP Klub ár: 95 000 Ft


› VIP KLUBTAG SZERETNÉK LENNI!    VIP Klubtag vagyok, belépek


NAGY MENNYISÉG RENDELÉSE

100-199 db vásárlása esetén:
VIP Klub ár: bruttó 3 675 Ft/1db
(3 500 Ft+5% ÁFA/1db)
Listaár: bruttó 4 200 Ft/1db
(4 000 Ft+5% ÁFA/1db)
200-499 db vásárlása esetén:
VIP Klub ár: bruttó 3 360 Ft/1db
(3 200 Ft+5% ÁFA/1db)
Listaár: bruttó 3 990 Ft/1db
(3 800 Ft+5% ÁFA/1db)
500-999 db vásárlása esetén:
VIP Klub ár: bruttó 2 940 Ft/1db
(2 800 Ft+5% ÁFA/1db)
Listaár: bruttó 3 360 Ft/1db
(3 200 Ft+5% ÁFA/1db)
1000 db vásárlása felett:
VIP Klub ár: bruttó 2 730 Ft/1db
(2 600 Ft+5% ÁFA/1db)
Listaár: bruttó 2 940 Ft/1db
(2 800 Ft+5% ÁFA/1db)

 

25 db-os Rapid AntiGén gyorsteszt csomag vásárlása:

Cikkszám: egeszseg2020-agteszt-3 Kategória:

Leírás

Az egy lépésben használható COVID-19 Antigén Gyorsteszt gyors módszer a vírus légúti jelenlétének igazolására szolgáló. Alkalmazása indokolt akkor, ha szeretnénk igazolni a beteg koronavírussal való fertőzöttségének gyanúját. A teszt használatával kapott eredmény segítheti a gyors döntéshozatalt az esetleges fertőzöttek mielőbbi elkülönítésében.

A vizsgálat időtartama csak kb. 15 perc!

FIGYELMEZTETÉS: a teszt elvégzését szakorvos, üzemorvos, vagy ilyen szolgáltatást nyújtó szolgáltató (üzemegészségügyi szolgálat) szakemberei végezhetik! Annak otthoni használatra, illetve önellenőrzési célra történő értékesítése tilos! A vonatkozó jogi háttérről ITT tájékozódhat. Alacsonyabb érzékenysége miatt a negatív eredmény nem zárja ki az éppen aktuális fertőzés fennállását, így ezt meg kell erősíteni az RT-PCR vizsgálattal.

Mi az antigén gyorsteszt?

A COVID-19 Ag gyorszteszt hivatalosan minősített koronavírus antigén gyorsteszt, csakúgy mint a PCR tesztek, a szervezetbe került vírust mutatja ki, azaz annak egy nukleoprotein antigén részét.

A COVID-19 antigén gyorsteszt kazetta egy a dupla antitest-szendvics technika elvén működő immunpróba. A COVID-19 antigén gyorsteszt kazettát úgy alakították ki, hogy azzal lehetséges legyen a nukleokapszid antigén az orr-garatnyálkahártya, vagy száj-garatnyálkahártya kenetből kimutatni olyan pácienseknél, akikről az orvosuk vagy az egészségügyi szolgáltatójuk azt gyanítja, fertőzöttek a COVID-19-cel.

A tesztkazetta T-vonalának membráncsíkját anti-SARS-CoV-2 nukleokapszid fehérje monoklonális antitesttel vonták be. Olyan festékpárnát tartalmaz, amelyben a SARS-CoV-2 nukleokapszid fehérje monoklonális antitest aranykolloidhoz kötve van jelen. Ha a mintában jelen van a SARS-CoV-2 antigén, akkor a tesztvonalakon (antitest-antigén-antitest arany konjugátum komplex formájában) jól látható elszíneződés (sáv) jelenik meg. A ((C) kontroll) kontrollcsík az eljárás ellenőrzésére alkalmas, ha a tesztet helyesen hajtják végre, mindig meg kell, hogy jelenjen.

A készlet az alábbiakat tartalmazza:

• 25 db tesztkazetta
• 25 db sterilizált tampon a minták gyűjtéséhez
• 25 db vizsgálati higítócső 25 db szűrősapkával
• 25 db pufferoldat
• Tartóállvány a higítócsövek számára
• Használati útmutató

Hogyan használjuk?

Az alábbi videóban bemutatjuk, milyen egyszerű használni a COVID-19 Ag Rapid gyorstesztet:


A termék megjelenése eltérhet a filmben bemutatottól!

Kinek ajánljuk?

  • Mindazoknak, akik szeretnék megtudni, hogy a teszt időpontjában fertőzők lehetnek
  • Akik külföldi utazást terveznek és még a kötelező PCR vizsgálat előtt szeretnének előzetes vizsgálatot végezni
  • Akik orvosi vizsgálatra terveznek menni és annak előfeltétele az antigén gyors teszt felmutatása. Legtöbb magán orvosi szolgáltató az antigén gyors teszt eredményét elfogadja!
  • Akik régen látott, idős rokonaikat szeretnék meglátogatni, de csak a teszt elvégzése után vállalják fel a találkozást.
  • Olyan munkáltatóknak, akik szeretnék a home office-ból visszahívni a dolgozókat és szeretnének egy helyben is gyorsan elvégezgető vizsgálatot végeztetni.

Mintavétel

A COVID-19 Ag gyorszteszt használata során a SARS-CoV-2 antigén kvalitatív kimutatására humán orrgaratból vagy torokgaratból vett minta szükséges.

A vizsgálat:

A minta kiértékelése:

Keresztreaktivitás

A teszt keresztreaktivitását a következő kórokozókkal kapcsolatban, a feltüntetett koncentráció értékek mellett vizsgálták. A COVID-19 antigén gyorsteszt az itt felsorolt minták esetében negatív eredményt adott:

Kimutatási határérték

A COVID-19 antigén gyorsteszt kazetta kimutatási határértéke (analitikai szenzitivitás, LoD): 5×102,67 TCID50/ml (SARS-CoV-2 vírus tenyészet).

Klinikai teljesítőképesség

A COVID-19 antigén gyorsteszt kazetta klinikai teljesítőképességét a PCR tesztével hasonlították össze. 162, gyaníthatóan COVID-19 fertőzött személy orrgarat-nyálkahártya mintáját vizsgálták meg. A COVID-19 antigén gyorsteszt orrgarat-nyálkahártyából vett mintákon végzett vizsgálatai a következő eredményeket adták:

Pozitív százalékos egyezés (PPA) = 84,38% (27/32), (95%CI: 68,25%~93,14%)
Negatív százalékos egyezés (NPA) = 100% (130/130), (95%CI: 97,13%~100%)

A Covid-2019 kimutatásáról

A Covid-19 vírus kimutatására többféle módszer is rendelkezésünkre áll, mindegyiknek megvannak a maga előnyei is hátrányai.

  1. A legpontosabb, legérzékenyebb, de emiatt legdrágább és legnagyobb szaktudást igénylő módszer a PCR vizsgálat (RT-QPCR: REVERZ TRANSZKRIPTÁZ KVANTITATÍV POLIMERÁZ LÁNCREAKCIÓ), ami egy polimeráz reakció és közvetlenül a vírus örökítőanyagát (RNS) mutatja ki. Előnyei, hogy ez a legmegbízhatóbb, pontosabb és specifikusabb vizsgálati módszer. Azonban kiértékelése 24-48 órát vesz igénybe, csak speciális, molekuláris laborok végezhetik és tudják végezni, magas szaktudást igényel és meglehetősen drága vizsgálat, ezeket használják a kórházak is. Többnyire megelőző célzattal, közösségek védelme érdekében, korai izolálás esetén használják, ahol a pontosság és a vírus legkorábbi kimutatása a legfontosabb szempont.
  2. A sorban következő vizsgálati módszer az orrgaratból mintavételezéssel járó RapidAG (antigén) gyorsteszt, mint amilyen az általunk forgalmazott COVID-19 Ag Rapid gyorsteszt is. Ennek előnye, hogy lényegesen olcsóbb, a fertőzést követő pár nappal már eredményt mutat, mivel a vírus speciális fehérjeburkával lép reakcióba, fluoreszcens koagulátumot képezve. Szakszemélyzetnek kell kiértékelnie, de az eredmény 5-8 perc alatt megvan, magas specificitású és szabad szemmel is értelmezhető, a teszt kompaktsága és felhasználóbarátsága miatt. Hátránya, hogy a PCR-nél kevésbé érzékeny, magas víruskoncentráció esetén ad jó eredményeket. Pozitív eredmény esetén PCR vizsgálattal kell felülvizsgálni a kapott eredményt. A teszt csupán pozitív vagy negatív minták megállapítására alkalmas, kvantitatív eredményt nem ad.
  3. Immunolgiai, szerológiai vizsgálatok. Ilyen például a webshopunkban is megtalálható Covid-19 szerológiai antitest kimutató gyorsteszt készlet. Előnye, hogy a legkevesebb szaktudást igényli, olcsó, háziorvos is kiértékelheti, a mintavétel nehezen elrontható, ellentétben a másik két metodikával. Hátránya, hogy csak 7-9 nappal a fertőzés után fog eredményt adni, mivel a vírusfertőzés kapcsán kialakuló ellenanyagot (IgG, IgM) fogja kimutatni. Ezeknek az antigéneknek idő kell a kialakulásához. A teszt alkalmas viszont, ellentétben a másik két módszerrel, hogy kimutasson korábbi fertőzés kapcsán kialakított immunitást, illetve a legjobb módszer tünetmentes fertőzöttek felderítésében, míg a Covid-19 AG inkább akut fertőzöttek felderítésében hatékony. Hátránya, hamis pozitív eredményt adhat keresztreakció folytán (alacsonyabb specifikáció) és hamis negatív eredményt adhat a fertőzés korai szakaszában. Gyorsaság szempontjából is igen kedvező teszttípus, 15 perc után eredményt ad.

Összességében elmondható, érdemes mindkét nálunk elérhető tesztet alkalmazni fertőzés gyanúja esetén a minél komplettebb detektálás érdekében, szakorvosi vélemény alapján pedig akár PCR beutalót is igényelni, ha fennáll kétes eredmény esélye.

Az alábbi mintán látható, hogy a 2 féle gyorsteszt együttes alkalmazása a legcélravezetőbb.


További információk

Tömeg 0.2 kg
Méretek 18 × 12 × 1 cm

Használati utasítás

A termék használati utasítását ide kattintva töltheti le:

› LETÖLTÉS

Tanúsítványok

A teszt CE-tanúsítványa:

 

A teszt OGYÉI- engedélye: