178 500 Ft

Covid-19 AG Rapid AntiGén gyorsteszt

Új, egy lépéses, könnyen, gyorsan (5-8 perc alatt) elvégezhető SARS-CoV-2 Antigén Gyorsteszt Dél-Koreából, mely a Covid19 vírussal történő megfertőződést követően akár már 2-3 nap alatt kimutathatja a vírus jelenlétét a szervezetben.

A Covid19 RapiGen (antiGÉN) gyorsteszt a vírus megjelenését követően, (garatváladékból történő mintavétellel) akár már 2-3 nappal a megfertőződés után kimutathatja annak jelenlétét, mivel a vírus szaporodásával és jelenlétével kapcsolatos fehérje (kapszid) burkokat detektálja.

A Covid-19 AG gyorsteszt a friss fertőzéseket detektálja a vírus szaporodási ciklusában. A PCR vizsgálatoknál kevésbé érzékeny, viszont gyorsabb, költséghatékonyabb és könnyebb vele külső helyszínen tesztelni az egészségügyi szakdolgozóknak (pl. cégek, irodák, termelőüzemek esetében). Hasonlóan a PCR vizsgálatokhoz, a fertőzés kezdeti szakaszát detektálja.

Érdemes pár nap elteltével az ujjbegyes (vérmintás), magasabb érzékenységű, de alacsonyabb specificitású Covid-19 szerológiai antitest kimutató gyorsteszt segítségével felülbírálni vagy megerősíteni a kapott eredményt. Ennek a két módszernek az együttes használata majdnem teljes lefedettséget ad a vírus detektálásában, mivel annak különböző aktivitási ciklusaira specifikusak. A tesztet kizárólag egészségügyi szakdolgozók végezhetik.

A TESZT CSAK 20 DB-OS CSOMAGBAN KAPHATÓ!


A 20 db-os csomagból 1 db teszt ára:

Listaár: 8 925 Ft/1 db teszt
Nettó listaár: 8 500 Ft/1 db teszt
VIP Klubtagoknak: 5 355 Ft/1 db teszt
Nettó VIP Klub ár: 5 100 Ft/1 db teszt

A 20 db-os csomag ára:

Listaár: 178 500 Ft
Nettó listaár: 170 000 Ft
VIP Klubtagoknak: 107 520 Ft
Nettó VIP Klub ár: 102 400 Ft


› VIP KLUBTAG SZERETNÉK LENNI!    VIP Klubtag vagyok, belépek


NAGY MENNYISÉG RENDELÉSE

100-199 db vásárlása esetén:
VIP Klub ár: bruttó 5 460 Ft/1db
(5 200 Ft+5% ÁFA/1db)
Listaár: bruttó 8 505 Ft/1db
(8 100 Ft+5% ÁFA/1db)
200-499 db vásárlása esetén:
VIP Klub ár: bruttó 5 229 Ft/1db
(4 980 Ft+5% ÁFA/1db)
Listaár: bruttó 8 190 Ft/1db
(7 800 Ft+5% ÁFA/1db)
500-999 db vásárlása esetén:
VIP Klub ár: bruttó 4 956 Ft/1db
(4 720 Ft+5% ÁFA/1db)
Listaár: bruttó 7 875 Ft/1db
(7 500 Ft+5% ÁFA/1db)
1000 db vásárlása felett:
VIP Klub ár: bruttó 4 725 Ft/1db
(4 500 Ft+5% ÁFA/1db)
Listaár: bruttó 7 455 Ft/1db
(7 100 Ft+5% ÁFA/1db)

 


A teszt Dél-Koreában készült!
OGYÉI engedély szám:
HU/CA01/49414/20

 

Cikkszám: egeszseg2020-agteszt Kategória:

Leírás

A RapiGen Biocredit egy lépéses SARS-CoV-2 Antigén Gyorsteszt a vírus légúti jelenlétének igazolására szolgáló, gyors módszer. Alkalmazása abban az esetben célszerű, ha fennáll a valószínűsége, hogy COVID-19-el fertőzött a beteg, és ezt szeretnénk kimutatni. A kapott eredmény segítheti a gyors döntéshozatalt az esetleges fertőzöttek mielőbbi elkülönítésében.

A teszt elvégzését szakorvos, üzemorvos, vagy ilyen szolgáltatást nyújtó szolgáltató (üzemegészségügyi szolgálat) szakemberei végezhetik.
Alacsonyabb érzékenysége miatt a negatív eredmény nem zárja ki az éppen aktuális fertőzés fennállását, így ezt meg kell erősíteni az RT-PCR vizsgálattal.

A vizsgálat időtartama csak kb. 5-8 perc!

FIGYELMEZTETÉS: a tesztet kizárólag orvosi szakdolgozók használhatják! Annak otthoni használatra, illetve önellenőrzési célra történő értékesítése tilos! A vonatkozó jogi háttérről ITT tájékozódhat.

Mi az antigén gyorsteszt?

A RapiGen Biocredit COVID-19 Ag hivatalosan minősített koronavírus antigén gyorsteszt a szervezetbe került vírust mutatja ki (úgy mint a PCR tesztek), pontosabban ennek egy nukleoprotein antigén részét.

A RapiGen Biocredit COVID-19 Ag egy laterális (hosszanti) áramlású immunokromatográfiai vizsgálat, amely kettős színrendszert alkalmaz. A teszt kolloid arany konjugátum párnát és egy membráncsíkot tartalmaz, amelyet előzetesen a SARS-CoV-2 antigénre specifikus antitestekkel vontak be a tesztvonalakon (T). Ha a mintában SARS-CoV-2 antigén van jelen, akkor a tesztvonalakon jól látható fekete sáv jelenik meg, antitest-antigén-antitest arany konjugátum komplex formájában. A ((C) kontroll) kontrollcsíkot az eljárások ellenőrzésére használják, és mindig meg kell jelenjen, ha a tesztet helyesen hajtják végre.

A készlet tartalma

• Mindegyik vizsgálóeszköz szárítószerrel ellátott fóliatasakban lezárva
• Vizsgálati higítócső
• Szűrősapka
• Sterilizált tampon az orrgarat (nasopharynx) minták gyűjtéséhez
• Használati útmutató

Hogyan használjuk?

Az alábbi videóban bemutatjuk, milyen egyszerű használni a RapiGen Biocredit COVID-19 Ag tesztet:


A termék megjelenése eltérhet a filmben bemutatottól!

Engedélyek és minősítések

 
A RapiGen Biocredit COVID-19 Ag gyorsteszt minőségét és megbízhatóságát, az erre hivatott legmagasabb szintű nemzetközi szervezetek ellenőrizték. Az általunk forgalmazott termék rendelkezik CE tanúsítvánnyal és OGYÉI engedéllyel is, melyet itt tekinthet meg:

      

Kinek ajánljuk?

  • Mindazoknak, akik szeretnék megtudni, hogy a teszt időpontjában fertőzők lehetnek
  • Akik külföldi utazást terveznek és még a kötelező PCR vizsgálat előtt szeretnének előzetes vizsgálatot végezni
  • Akik orvosi vizsgálatra terveznek menni és annak előfeltétele az antigén gyors teszt felmutatása. Legtöbb magán orvosi szolgáltató az antigén gyors teszt eredményét elfogadja!
  • Akik régen látott, idős rokonaikat szeretnék meglátogatni, de csak a teszt elvégzése után vállalják fel a találkozást.
  • Olyan munkáltatóknak, akik szeretnék a home office-ból visszahívni a dolgozókat és szeretnének egy helyben is gyorsan elvégezgető vizsgálatot végeztetni.

Mintavétel

A RapiGen Biocredit COVID-19 Ag használata során a SARS-CoV-2 antigén kvalitatív kimutatására humán orrgaratból (nasopharynx) vett minta szükséges.

A vizsgálat:

A minta kiértékelése:

Pontosság

A teszten belüli és a tesztek közötti összehasonlító pontosságot triplettekkel határozták meg a következő mintapanelvételi eljárás segítségével: negatív, gyengén pozitív, közepesen pozitív és erősen pozitív. Valamennyi mintát 100% -ban helyesen azonosítottak.

Keresztreaktivitás

A BIOCREDIT COVID-19 Ag-t 20-féle potenciálisan keresztreakciót mutató mikroorganizmussal és vírussal tesztelték. Az eredmények azt mutatták, hogy a BIOCREDIT COVID-19 Ag nem volt keresztreakcióban mikroorganizmusokkal és vírusokkal, leszámítva egy nagyon gyenge keresztreakciót a SARS-koronavírussal.

Interferencia

A BIOCREDIT COVID-19 Ag-et 14 potenciálisan interferáló (beavatkozó) endogén vagy exogén anyaggal tesztelték. Az eredmények azt mutatták, hogy a BIOCREDIT COVID-19 nem lépett reakcióba az indogén vagy exogén anyagokkal.

A Covid-2019 kimutatásáról

A Covid-19 vírus kimutatására többféle módszer is rendelkezésünkre áll, mindegyiknek megvannak a maga előnyei is hátrányai.

  1. A legpontosabb, legérzékenyebb, de emiatt legdrágább és legnagyobb szaktudást igénylő módszer a PCR vizsgálat (RT-QPCR: REVERZ TRANSZKRIPTÁZ KVANTITATÍV POLIMERÁZ LÁNCREAKCIÓ), ami egy polimeráz reakció és közvetlenül a vírus örökítőanyagát (RNS) mutatja ki. Előnyei, hogy ez a legmegbízhatóbb, pontosabb és specifikusabb vizsgálati módszer. Azonban kiértékelése 24-48 órát vesz igénybe, csak speciális, molekuláris laborok végezhetik és tudják végezni, magas szaktudást igényel és meglehetősen drága vizsgálat, ezeket használják a kórházak is. Többnyire megelőző célzattal, közösségek védelme érdekében, korai izolálás esetén használják, ahol a pontosság és a vírus legkorábbi kimutatása a legfontosabb szempont.
  2. A sorban következő vizsgálati módszer az orrgaratból mintavételezéssel járó RapidAG (antigén) gyorsteszt, mint amilyen az általunk forgalmazott Covid-19-Ag RapiGen gyorsteszt is. Ennek előnye, hogy lényegesen olcsóbb, a fertőzést követő pár nappal már eredményt mutat, mivel a vírus speciális fehérjeburkával lép reakcióba, fluoreszcens koagulátumot képezve. Szakszemélyzetnek kell kiértékelnie, de az eredmény 5-8 perc alatt megvan, magas specificitású és szabad szemmel is értelmezhető, a teszt kompaktsága és felhasználóbarátsága miatt. Hátránya, hogy a PCR-nél kevésbé érzékeny, magas víruskoncentráció esetén ad jó eredményeket. Pozitív eredmény esetén PCR vizsgálattal kell felülvizsgálni a kapott eredményt. A teszt csupán pozitív vagy negatív minták megállapítására alkalmas, kvantitatív eredményt nem ad.
  3. Immunolgiai, szerológiai vizsgálatok. Ilyen például a webshopunkban is megtalálható Covid-19 (ujjbegyes-antitest) gyorsteszt készlet. Előnye, hogy a legkevesebb szaktudást igényli, olcsó, háziorvos is kiértékelheti, a mintavétel nehezen elrontható, ellentétben a másik két metodikával. Hátránya, hogy csak 7-9 nappal a fertőzés után fog eredményt adni, mivel a vírusfertőzés kapcsán kialakuló ellenanyagot (IgG, IgM) fogja kimutatni. Ezeknek az antigéneknek idő kell a kialakulásához. A teszt alkalmas viszont, ellentétben a másik két módszerrel, hogy kimutasson korábbi fertőzés kapcsán kialakított immunitást, illetve a legjobb módszer tünetmentes fertőzöttek felderítésében, míg a Covid-19 AG inkább akut fertőzöttek felderítésében hatékony. Hátránya, hamis pozitív eredményt adhat keresztreakció folytán (alacsonyabb specifikáció) és hamis negatív eredményt adhat a fertőzés korai szakaszában. Gyorsaság szempontjából is igen kedvező teszttípus, 15 perc után eredményt ad.

Összességében elmondható, érdemes mindkét nálunk elérhető tesztet alkalmazni fertőzés gyanúja esetén a minél komplettebb detektálás érdekében, szakorvosi vélemény alapján pedig akár PCR beutalót is igényelni, ha fennáll kétes eredmény esélye.

Az alábbi mintán látható, hogy a 2 féle gyorsteszt együttes alkalmazása a legcélravezetőbb.


További információk

Tömeg 0.2 kg
Méretek 18 × 12 × 1 cm

Garancia erre a termékre

Teljes áron való vásárlás esetén:      2 év     
VIP Klub vásárlás esetén:      2 év     

A jótállásra vonatkozó további információk a webáruház ÁSZF-jének 8. pontjában találhatók.