A FLABéLOS hatása az izületekre

A FLABéLOS rendszeres használata javítja az ízületek vérkeringését, ez azért fontos, mert a javuló keringés hatására fokozódik az ízületek kenőanyagának, az úgynevezett szinoviális folyadéknak a termelődése, ami biztosítja, hogy az ízületi felszínek könnyen elcsússzanak egymáson. Amellett, hogy a szinoviális folyadék védi az ízületi felszínt, még azért is hasznos, mert a benne lévő tápanyagok táplálják az ízületi porcot.

Mi történik, ha nem mozgunk eleget?

Ha eleget és rendszeresen használjuk a FLABéLOS-t, akkor az ízületi folyadék folyamatosan termelődik, ha viszont nem mozgunk, akkor egyre kevesebb ízületi folyadék termelődik, az ízületi rés beszűkül, meszes felrakódások jönnek létre, az ízületi felszínek össze nem illővé válnak, és mozgás közben kedvezőtlenül súrlódnak egymáson. Ez végül az ízületek kopásához vezet. Van egy pont, amely után ez a folyamat már nem visszafordítható, ilyenkor jön gyakran a protézis-beültetés. Ezért fontos a rendszeres mozgás az ízületek szempontjából, és ezért érdemes a FLABéLOS-t megelőzésképpen használni, hogy ne is kerüljön sor a protézis beültetésére. Az elkopott, „egérrágta” porcot ugyanis már semmi nem tudja táplálni.

Mi történik, ha az ízületi kopás nagy túlsúllyal párosul?

Nagy túlsúllyal még nehezebb bármilyen hagyományos sportot, mozgásformát elkezdeni, hiszen a kondíció az ilyen esetben borítékolhatóan nagyon rossz, nehéz még a lépcsőn felmászni is, kocogni, futni pedig szinte lehetetlen. Nem is ajánlatos egyből drasztikus mozgással kezdeni az ízületek regenerálását, hiszen egy rossz mozdulat esetében több kárt okozhatunk, mint hasznot.

A FLABéLOS 20 fokozatának köszönhetően kezdetben az egészen enyhe, kisebb kibillenések és kisebb terpesz alkalmazásával okozatosan lehet terhelni az izmokat, ízületeket, amitől a páciensek szép lassan, de biztosan, megerőltetés nélkül juthatnak el egy jobb kondícióig. Később, a fokozatok emelésével az izmok, ízületek állapota drasztikusan javulhat, az izmok mozgatásának hatására a zsírszövet csökken, kevesebb súllyal és jobb állapotú ízületekkel pedig akár még a hagyományos sportokkal is lehet folytatni az életmódváltást.

Mit mond a szakértő?

„Hazánkban minden második ember túlsúlyos, minden ötödik elhízott. Az egyre gyakrabban előforduló szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegségekben szenvedők esetében gyakran jelent problémát a rendszeres testmozgás. A mozgáshiány miatt aztán túlsúly, elhízás alakul ki, mely tovább rontja a betegségeket. Praxisomban olyan túlsúlyos betegekkel foglalkozom, akik más, előrehaladott betegséggel is küszködnek, így számukra optimális megoldás a FLABéLOS használata. Évek óta ismerem és használom a készüléket és azt tapasztaltam, hogy a FLABéLOS rendszeres használatával a zsírtömeg megfelelő mértékben csökken, az izomtömeg nem változik, vagy növekszik, ugyanakkor nem terheljük vele a tüdőt, a szívet és az ízületeket. A fogyás beindulása motivációt és sikerélményt ad a pácienseknek, rendszeres használatával pedig elkerülhető a jojó effektus.”

Dr. Endre Veronika belgyógyász, obesitológus

„A mozgásszegény életmóddal kapcsolatban az a legfőbb probléma, hogy szinte mindig valamilyen betegséget hoz magával, ez pedig lehet súlyos és visszafordíthatatlan is. Az első jel mindig a fájdalom: fáj a nyakunk, fáj a derekunk, mert az izmaink elgyengültek, romlik a keringésük és az ízületeknek beszűkült a mozgástartománya. Ilyenkor az ízületi felszínek berepedeznek, csökken az ízületi nedv termelése, ízületi degeneráció lép fel és meszes lerakódások keletkeznek. A testünket alapvetően nem ülésre vagy tétlenségre tervezték, az ízület is azért van, hogy mozogjon, és az ízület betegségeit is csak a mozgás tudja orvosolni. Azért szoktam a FLABéLOS-t javasolni a pácienseimnek, mert ellensúlyozhatják vele a sok ülőmunkát, és mert a már kialakult mozgásszervi panaszokban is segít. A FLABéLOS billenő mozgásának hatására megnő az ízületi nedv termelése, ezáltal az ízfelszínek könnyen elcsúsznak egymáson, rendszeres használatával megerősödik az izomzat és csökken a fájdalom. A rendszeres FLABéLOS használók esetében a fogyás és a karcsúbb test pedig csak ráadás.”

Szentiványi Rita gyógytornász, manuálterapeuta

A FLABéLOS mozgásterápiás készülék már bizonyított – az elmúlt 10 évben több ezren választották otthoni mozgásformának.

Ön már kipróbálta? Kapott szakszerű segítséget a használatához, tisztában van a hatásmechanizmusával?
Ha nem, akkor jöjjön el hozzánk, szívesen segítünk óbudai bemutatótermünkben, ahol vásárlási kötelezettség nélkül próbálhatja ki egészségmegőrző készülékeinket.

Még többet szeretnél tudni?

Olvass tovább a FLABéLOS-ról!

Mediwel Kft. budapesti bemutatóterem

1033 Budapest, III. kerület, Hévízi út 1.
E-mail: info@mediwel.hu
Telefon: +36 20 545 44 55Mediwel bemutatóterem Debrecen

4025 Debrecen, Hatvan utca 6.
Telefon: +36 30 325 7921