FLABéLOS alakformáló mozgásterápiás eszköz

Komplex megoldás túlsúlyra, csontritkulásra, ízületi fájdalomra, izomtömeg növelésre, alakformálásra

A jó kondíció elérésének a legkényelmesebb módja

Menedzser csomagajánlat

Mire jó neked a FLABéLOS?

Flabelos

A FLABéLOS megoldást kínál az ülőmunka, a mozgáshiány és a stresszes életmód problémájára, mert rövid idő alatt, kényelmesen és hatékonyan mozgatja át az egész testet, az izmokat, beleértve a más módon nehezen edzhető mélyizmokat is. Használatával ugrásszerűen javulhat az általános kondíció, jó eséllyel megelőzhetőek a mozgáshiány okozta megbetegedések, és a túlsúly csökkentésében is rendkívül hatékony segítség lehet.

Hogyan lehetséges mindez?

A FLABéLOS 10 perc alatt egy körülbelül 45-50 perces edzésnek megfelelő izommunkát (izom-összehúzódást) generál. Miként lehetséges ez? A rendkívül gyors (akár 20Hz) billegő mozgás során az izom-összehúzódások száma olyan nagy, hogy 10 perc alatt a kontrakciók többszöröse jön létre az izmokban, mint bármilyen hagyományos sportnál (másodpercenként akár 30-60 izom-összehúzódás is létrejöhet). Mindez akaratlanul jön létre, mivel a készülék a szervezet automatikus egyensúly-megtartó, helyzetérzékelő reflexeit használja fel. Használata tehát sokkal kevésbé fárasztó, mint a hagyományos edzéseké, és nem kell hozzá akkora motiváció és akaraterő sem. A FLABéLOS nem terheli a szívet és az ízületeket olyan mértékben, mint például a súlyzós edzés vagy futás. Mindezek miatt a FLABéLOS nagy túlsúllyal és idősebb korban is biztonsággal használható és különösen ajánlott azokban az esetekben, amikor a hagyományos sportolás nem vagy nehézkesen lehetséges (pl. nagy túlsúly, rossz kondíció, ízületi problémák, túlterheltség és időhiány).

 

Miért van szükség a mai rohanó világban FLABéLOS-ra?

Rohanó világunkban nem jut elég idő a mozgásra, sportolásra. Szinte egész nap ülünk, mindössze a népesség 10-15%-a sportol rendszeresen. A többség szinte egyáltalán nem végez aktív testmozgást, aminek következtében súlyos egészségügyi problémák alakulhatnak ki. A mai népbetegségek zöme a mozgáshiányból fakad. 

A mozgáshiánynak súlyos következményei lehetnek:

 1. Ha szervezeted teljesítőképessége gyengül → fáradtnak, energiahiányosnak érzed magad → legyengül az immunrendszered.
 2. Az izomgyengeségből → tartáshibák, hanyag testtartás alakul ki → ez gerincproblémákhoz vezethet.
 3. Az ízületi szalagok, íz felszínek, porckorongok kopása → ízületi porckopáshoz, ízületi meszesedéshez vezethet.
 4. Az ülőmunka és mozgáshiány miatt → a koleszterin- és trigliceridszinted növekedhet.
 5. Ha csontállományod csökken, meggyengül → az csontritkuláshoz vezet.
 6. Ha lassul az anyagcseréd → az rossz bélműködéshez és szétzilált glükóz anyagcseréhez vezet.
 7. Az állandó stressz és magas vérnyomás → szív- és érrendszeri betegségeket okozhat.
 8. A régóta cipelt túlsúly → inzulinrezisztenciához és 2-es típusú diabéteszhez vezet és megterheli az ízületeket.
 9. A belső szervekre rakódó (hasüregi, zsigeri) zsír → súlyos szívbetegséget, vérnyomásproblémát, stroke-ot okozhat.

Magadra ismertél a fenti folyamatok valamelyikében? Szeretnél többet tenni az egészséged megőrzéséért?

Miért pont a FLABéLOS segíthet?

A szingapúri OTO Bodycare közel 35 éves múlttal és orvosbiológiai tapasztalattal gyárt innovatív, az optimális egészségi állapot megőrzését célzó egészségmegőrző eszközöket, amelyekre a kiváló minőség, a hatékony működés és az elérhető ár jellemző. A népszerű FLABéLOS alakformáló mozgásterápiás készülékük jelenleg közel 30 országban kapható, és világszerte ma már közel egymillió elégedett vásárló használja rendszeresen, látványos eredményeket elérve általa. Magyarországon több százezer elégedett vásárló használja napi rendszerességgel a saját FLABéLOS-át; lelkesedésüket, hálájukat, sikertörténeteiket a Mediwelhez írt több száz köszönőlevél tükrözi.

Van sokkal olcsóbb is a piacon, miért vegyek eredeti FLABéLOS-t?

Amikor egy termék sikeres lesz, törvényszerű, hogy megjelennek a másolatok. Jellemzően az egészségfejlesztéshez nem értő, kínai gépgyártó vállalatok a formát és nagyjából a funkciót lemásolják, de igazi orvosi termékfejlesztés nincs alatta, sem hatékonyság mérés, valamint az anyagok egy részét is kispórolják, ezért is olyan olcsók a másolatok. A lényeg nekik, hogy formára hasonlítson és valahogy billegjen a másolat. A FLABéLOS-t egy ausztrál orvos, Professor Laurie Farrow segítségével fejlesztette ki egy orvosi team az OTO-nál, hosszas kísérletezések során állították be a megfelelő frekvenciát, amplitúdót és egy rehabilitációs klinikán tesztelve találták ki a beépített programokat. Ezeket nem lehet és drága is lenne pontosan lemásolni, ezért az olcsó kínai másolatok nem is hatékonyak. Mindenkinek van olyan tapasztalata, amikor az olcsóbb lesz a drágább végül. Több tucat vásárlónk van, aki először egy olcsóbb másolatot vásárolt, aztán amikor 2-3 hónap után még semmilyen változást nem tapasztalt, végül vett egy FLABéLOS-t is. FLABéLOS készülékből csak egy fajta van, és ez csak nálunk kapható. A FLABéLOS nem egy gyűjtőnév, hanem egy védett márkanév, aki FLABéLOS néven hirdet olcsóbb kínai, vagy más országból származó készüléket, az csaló. Erre érdemes a vásárláskor odafigyelni.

Kinek ajánljuk a FLABéLOS-t?

„Lerázza rólunk a zsírt?” – ez a leggyakoribb kérdés, amit a FLABéLOS-szal kapcsolatban kapunk. Nos: NEM, a FLABéLOS egész más elven működik.

 • Ha felállsz a FLABéLOS billegő-mozgó padjára, a gép minden tizedmásodpercben kibillent egyensúlyi állapotodból. Olyan érzés, mintha hirtelen lépnél le a járdáról és egy pillanatra talajt vesztenél.
 • A pillanatnyi egyensúlyvesztés hatására agyad utasítást ad az egyensúly fenntartásában részt vevő összes izmodnak a korrigálásra. Ez egy tudattalan folyamat: izmaid automatikusan "ellen tartanak", azaz megfeszülnek, hogy egyensúlyban maradj. A helyzetmegtartó reflexek működésbe lépése jelentős izommunkát eredményez. Ez az izommunka az akaratodtól függetlenül következik be (nem tudod szabályozni, ösztönös), és olyan gyorsan történik, hogy (mérőműszerek segítségével) egyetlen másodperc alatt akár 30-60 izom-összehúzódást is tapasztalhatsz.
 • Ezt a hatékonyságot tudatosan, edzőtermi körülmények között lehetetlen előidézni! A futás, úszás, kardió-edzés hatékonysága nem közelíti meg a FLABéLOS-szal végezhető izommunka mennyiségét. És ami a legfontosabb: a FLABéLOS nem izzaszt meg, nem nyomja fel a pulzust és a vérnyomást, használata nem terheli meg az ízületeidet, a tüdődet és a szívedet!

Fogyás jojó-effektus nélkül

Nézd meg, mit tapasztalhatsz rövid és hosszú távon a FLABéLOS használatával!

Már egy alkalom után is érezheted a hatását

 • A vér- és nyirokkeringésed serken. 10 perc használat után érezni fogsz egyfajta bizsergést a testedben, és mivel az anyagcseréd és a kiválasztási folyamataid is felpezsdülnek, utad azonnal a mellékhelyiségbe vezet.
 • A bőröd alatti kis kapilláris erek megnyílnak, az erek mikrocirkulációja javul. A bőröd egyes pontokon viszkethet, mert a FLABéLOS használata érezhetően fokozza a véráramlást.

Néhány alkalom után

 • 4-8 alkalom után általános közérzetjavulást tapasztalsz, a felhasználók többsége frissebbnek, energikusabbnak érzi magát akár egész nap.
 • Jobban esik a mozgás, könnyebb lehajolni, a derék-és hátfájdalmak is csökkenhetnek, az ízületek állapota is javulhat.
 • A teljes test keringésjavulása és a méregtelenítési folyamatok beindulása miatt sokkal szebb és tisztább lesz a bőr, és akár már centiméterekben történő fogyást, ruhabővülést is tapasztalhatsz.
 • Mivel a FLABéLOS-szal való mozgás nagyon könnyű és kellemes („nem kell rávenni magad”), pár alkalom után érezni fogod, hogy addiktív az élmény, szinte hiányzik, ha nincs.

Néhány hónap elteltével

 • 2-3 hónap rendszeres FLABéLOS használattal centiméterek után akár már kilókban is mérhető a változás, és a házastársak, barátok, ismerősök is észre fogják venni.
 • Az izmaid tónusosabbak, erősebbek és feszesebbek lesznek, a cellulit mértéke csökken, a bőröd kisimul.

Sikeres fogyástörténetek

A FLABéLOS hosszú távú, legalább 3 hónapos rendszeres (heti 4-5 alkalom) alkalmazása szükséges ahhoz, hogy kialakuljon egy olyan szintű keringésjavulás, ami a következő főbb területekre gyakorol pozitív hatást:

 1. Vér-és nyirokkeringés

  Vér-és nyirokkeringés

  A FLABéLOS használata során, az izmok gyors és folyamatos összehúzódása révén, automatikus keringésjavulás jön létre az egész szervezetben. Nem csak a nagyobb erekben, hanem a kapilláris hálózati keringésben is tapasztalható javulás. Ennek követeztében létrejön egy fokozott szöveti oxigenizáció: fokozódnak az anyagcsere-folyamatok, több oxigén, több tápanyag jut el a sejtekhez, szövetekhez és javul a salakanyagok elszállítása is. A vér oxigénszintjének növelése által javul a közérzet, jobb lesz a koncentráció. Nő az állóképesség, erősödik az immunrendszer, javul a sejtregeneráció (anti-ageing hatás).

  Szeretnék erről többet olvasni

  Vér-és nyirokkeringés

  A FLABéLOS használata során, az izmok gyors és folyamatos összehúzódása révén, egy automatikus keringésjavulás jön létre az egész szervezetben. Nemcsak a nagyobb erekben, hanem a kapilláris hálózati keringésben is tapasztalható javulás. Ennek követeztében létrejön egy fokozott szöveti oxigenizáció: fokozódnak az anyagcsere folyamatok, több oxigén, több tápanyag jut el a sejtekhez, szövetekhez és javul a salakanyagok elszállítása is. Ez természetesen a szervezetben egy automatikus választ, azaz regenerációt eredményez. Ez a szöveti szintű keringésjavítás egyértelműen optimális, hasznos a szervezetnek, ezzel javíthatjuk az általános állapotunkat.

  Vér-és nyirokkeringés

  Azok az erek, amelyek olyan izmokban találhatóak, amelyek nem nagyon mozognak, tehát „el vannak lustulva”, ott az izomnak egyfajta atrophiája jön létre, azaz az izmok elsorvadnak. Különösen, ha nagy tömegben található rajtuk zsírréteg, az izomban lévő pici hajszálerek zárva vannak, tehát nincs megfelelő áramlás, ami ahhoz szükséges, hogy az izom életrekeljen. Ha ezek az erek megnyílnak -és a FLABéLOS használata során ez történik- akkor olyan helyekre is el tudják szállítani a vért, ahol rossz volt eddig a keringés. Ha megnyílnak ezek a kis kapilláris erek, újabb összeköttetések jönnek létre, amelyek egészen apró erekben fognak végül végződni, amik eljutnak a sejtek közötti térbe.

  Ez olyan szintű mikrocirkuláció-javulást eredményez, ami mindenki számára örömhír, még akkor is, ha nem a fogyás a cél. Így azokra a szövetekre is hatást gyakorlunk, amelyekre eddig nem. Az artériás erek szállítják az oxigént, a tápanyagokat és a vizet, a vénás erek pedig a salakanyagokat és széndioxidot. A mikrocirkuláció révén nemcsak az artériákra hatunk, hanem természetesen a vénákra is, és a nyirokürülés mértékét is fokozzuk. Hiszen a FLABéLOS keringésjavító hatása nem csupán a vérkeringést jelenti, hanem a nyirokkeringését is. Ez különösen fontos, hiszen a nyirokban amúgy rengeteg méreganyag tud felszaporodni.

  Bezár

 2. Izmok, mélyizmok

  Izmok, mélyizmok

  A FLABéLOS elsősorban az izmaidra hat. Sorozatosan összehúzódik és elernyed szinte minden izmod, elősegítve az izmokban is a keringésjavulást. A fokozott keringés kedvező hatással van az izomrostok szerkezetére. Hosszú távon a készülék használata növeli az izmok munkabírását, erejét és tónusát. Ez pedig azért fontos, mert ha erősek, egészségesek az izmaid, akkor jobban, stabilabban tartják a vázrendszert, hiányukban viszont kialakulhatnak a tartáshibák, a gerincproblémák. Az egészséges, edzett izmok hatékonyabban és gyorsabban égetik a kalóriákat, és a fogyásban is segítenek: sokkal esztétikusabb testtónust alakítanak ki.

  Szeretnék erről többet olvasni

  Izmok, mélyizmok

  A FLABéLOS készüléken állva elsősorban az izmokra hatunk. Sorozatosan összehúzódik és elernyed szinte minden izmunk, elősegítve az izmokban is a keringésjavulást. A fokozott keringés kedvező hatással van az izomrostok szerkezetére. Hosszú távon a készülék használata növeli az izmok munkabírását, erejét és tónusát. Ez pedig azért fontos, mert az erős, egészséges izmok jobban, stabilabban tartják a vázrendszert, hiányukban viszont kialakulhatnak a tartáshibák, a gerincproblémák. Az egészséges, edzett izmok hatékonyabban és gyorsabban égetik a kalóriákat, és természetesen egy esztétikus testtónust alakítanak ki.

  A FLABéLOS használata során a helyzetérzékelő receptoraink aktivizálódnak. Az ún. proprioceptív reflexmechanizmus izom-összehúzódást vált ki a harántcsíkolt vázizmainkban. A propriocepció a végtagok helyzetének, az ízületek aktív, ill. passzív mozgásának és a mozgások rezisztenciájának érzékelését jelenti. Néhány receptor az ízületek feletti bőrben helyezkedik el, de döntő többségük mélyebben: az izmokban, inakban és ízületi tokokban található. Az izom-összehúzódás egy membránpotenciál-függő jelenség. Az izomrostok összehúzódásának jellemzőjét (erősség, sebesség) biokémiailag szabályozott membránpotenciál határozza meg. Az izomrostok összehúzódásának mechanizmusa „csúszó” elmélettel írható le: egész egyszerűen az izom ingerlése során létrejövő biokémiai folyamatok hatására az izomrostok összecsúsznak. Minél intenzívebb egy izom ingerlése, annál sűrűbbek az izomrostok összehúzódásai. A FLABéLOS használata fokozott ingerlést jelent az izmoknak, ezért képesek – reflexszerűen gyorsan összehúzódni. Az összehúzódásuk keringésfokozódással jár. A fokozott keringés kedvező hatással van az izomrostok szerkezetére és a teljes szervezetünkre egyaránt.

  Izmok, mélyizmok

  Miért nincs izomláz a FLABéLOS használata után?

  A mikrocirkuláció eredménye az izmokban, hogy több oxigén, több tápanyag jut be a szövetekbe, így nincs ún. savasodás, azaz izomláz. Azért nincs savasodás, mert az olyan káros anyagcsere termékek és többletek, mint pl. a tejsav, amelyek a PH eltolódását eredményezik, egyszerűen nem jönnek létre a készülék használatával. Ha sportolással aktívan eddzük az izmot, ezek az anyagcsere termékek a megerőltetett izommunka kapcsán, vagy a rossz oxigén-ellátottság kapcsán keletkeznek. Ha nincs megerőltetve az izom – márpedig a FLABéLOS használata során nincs –, és ha van elegendő oxigén – márpedig van –, akkor nem tud létrejönni ez a savasodás és jobb állóképesség is keletkezik. Miért?

  Mert ha jobb a keringés, akkor jobb az összehúzódás és elernyedés, és ezáltal jobb lesz az izom hatásfoka. Nemcsak nagyobb mértékű összehúzódás jön létre, hanem gyorsabban is tud regenerálódni. Minden gyógyulásos, heges folyamatnak az a lényege, hogy minél jobb keringést biztosítsunk a szövetekben, hogy megfelelő tápanyagot kapjon, ami a regenerációs folyamatot elindítja. Azaz, ha valaminek jobb a keringése, akkor elkezd javulni a működése is.

  Bezár

 3. Ízületek

  Ízületek

  A FLABéLOS rendszeres használata javítja az ízületeid vérkeringését. Fokozódik az ún. szinoviális folyadék (ízületi folyadék) termelődése, ami abban segít, hogy az ízületi felszínek könnyen elcsússzanak egymáson. Ha tehát eleget és rendszeresen használod a FLABéLOS-t, akkor az ízületi folyadék rendszeresen termelődik, ha viszont nem mozogsz, akkor egyre kevesebb ízületi folyadék termelődik, az ízületi rés beszűkül, meszes felrakódások jönnek létre, az ízületi felszínek inkongruenssé (össze nem illővé) válnak, és a mozgás közben kedvezőtlenül súrlódnak egymáson. Ez végül az ízületek kopásához vezet. Van egy pont, ami után ez a folyamat már nem visszafordítható! Ilyenkor jön gyakran a protézis-beültetés. Ezért fontos a rendszeres mozgás az ízületek szempontjából is, és ezért érdemesebb a FLABéLOS-t megelőzésképpen használni, hogy ne is kerüljön sor a protézis beültetésére. Az elkopott, „egérrágta” porcot ugyanis már semmi nem tudja táplálni.

  Szeretnék erről többet olvasni

  Ízületek

  Hogyan hat a FLABéLOS billegő mozgása az ízületekre?

  Az ízületi felszínek sima felületek, egy ún. hyalinporc található rajtuk. Ez egy nagyon finom, nagyon jól sikló felület. A két ízfelszín között nincs közvetlen kapcsolat, hanem van közöttük egy kis tér. Ezt a teretaz ún. szinoviális folyadék, az ízületi nedv tölti ki, amelynek feladata, hogy a két ízfelszín egymáson könnyen el tudjon siklani. Ez természetes módon védi és táplálja is az ízület felszínét. Ezek az ízületi felszínek ízületi tokkal vannak körülhatárolva, és belül egyfajta nyomás uralkodik. Erre a nyomásra azért van szükség, hogy amikor az ízületet terheljük, akkor védje az ízületi felszíneket és a koponyánkat is. Mert a legtöbb rugózást tompító stabilizátorunk (az izmok, az ízületek, az S alakú gerinc) mind azt segítik elő, hogy felegyenesedve tudjunk élni, és a koponyánk ne rázkódjon. Ezek az ízületi felszínek akkor tudnak a megterhelést követően jól működni, ha kissé nyitva vannak, ami azt jelenti, hogy az ízületi felszínek szögben távolodnak egymástól. Ezért javasoljuk, hogy a FLABéLOS-on állva kis mértékben hajlítsuk be a térdünket. Nem szükséges, hogy nagyon behajlítsuk, és nagyon megnyíljanak azok a felszínek, de fontos, hogy egy picit aktivizáljuk a körülötte lévő izmokat, szalagokat. Ha az ízületeket kis mértékben megnyitjuk (kissé behajlítjuk a térdet), akkor kezd el ízületi nedv termelődni, és biomechanikailag kedvezőbb helyzet alakul ki. El tudjuk képzelni, hogy ha nyújtott lábbal ugrunk le a 3. vagy 4. lépcsőfokról, milyen fájdalmat okozhat ez a térdnek, a csípőnek és a bokának. A FLABéLOS helyes használatának tehát az a lényege, hogy ez az ütközés ne jöjjön létre, az ütközés tompítása érdekében kissé mindig hajlítsuk be a térdünket, így védve ízületeinket.

  Ízületek

  A FLABéLOS rendszeres használata javítja az ízületek vérkeringését. Fokozódik az ízületi szinoviális folyadék termelődése, ami segíti, hogy az ízületi felszínek könnyen elcsússzanak egymáson. A mozgás során állandóan siklik egymáson a két ízfelszín, létrejön egy járulékos mozgás, ahogy próbálunk ellenállni a rezgésnek. Ez ingerli a szinoviális folyadékot, hogy újra és újra termelődjön, és egyre síkosabbá váljon ez a terület. Amellett, hogy a szinoviális folyadék védi az ízületi felszínt, még azért is hasznos, mert a benne lévő tápanyagok táplálják az ízületi porcot.

  Ha tehát eleget és rendszeresen használjuk, akkor az ízületi folyadék rendszeresen termelődik, ha viszont nem mozgunk, akkor egyre kevesebb ízületi folyadék termelődik, az ízületi rés beszűkül, meszes felrakódások jönnek létre, az ízületi felszínek inkongruenssé (össze nem illővé) válnak, és mozgás közben kedvezőtlenül súrlódnak egymáson. Ez végül az ízületek kopásához vezet. Van egy pont, ami után ez a folyamat már nem visszafordítható, ilyenkor jön gyakran a protézis-beültetés. Ezért fontos a rendszeres mozgás az ízületek szempontjából is, és ezért érdemesebb a FLABéLOS-t megelőzésképpen használni, hogy ne is kerüljön sor a protézis beültetésére. Az elkopott, „egérrágta” porcot ugyanis már semmi nem tudja táplálni.

  Az ízületi nedv különböző anyagokat tartalmaz, többek közt egy síkosságot segítő anyagot, másrészt ez táplálja az ízületi felszínt. Az ízületi felszín: a vékonyabb porcréteg, a vastagabb porcréteg és a csont állománya. (kép) Azért ültetnek be protézist, mert ez a felszín, ha nem mozgunk rendszeresen és eleget, idővel teljesen degenerálódik, és úgy fest, mintha egerek rágták volna meg: meszesedik, beszűkül, felrepedezik. A kopás folyamatát úgy kell elképzelni, mintha üveglapok közé kavics szorulna be. Az ízületi felszín sérül, meszesedik. Az ízületi folyadék termelődése csökken, az ízületi rés teljesen beszűkül, a mozgástartománya romlik. Ilyen jellegű ízületi felszínnél kizárt, hogy ne jöjjön létre valamilyen gyulladás, mert az ízület kedvezőtlenül terhelődik, és a szervezetünk gyulladással védekezik. Gyulladásos folyamatok esetén, vizesedés és ízületi duzzanat jön létre. Amikor eljutunk arra a szintre, hogy nyugalomban is fáj, mozgatni nem tudjuk, az biztosan olyan szintű gyulladás és degenerálódást jelent, amit nem lehet már máshogy kezelni, mint úgy, hogy protetizálják, azaz protézist ültetnek be az adott területre. A már fém protézissel rendelkezők számára az elmozdulás, kilazulás veszélye miatt ellenjavallt a FLABéLOS használata!

  Bezár

 4. Csontok

  Csontok

  A vibrációs technológia jelenleg az EGYETLEN élvonalbeli gyógyszermentes terápia a csontritkulás megállításában és visszafordításában! A FLABéLOS rendszeres használata kedvezően hat a csontjaidra is, és három szinten fejti ki hatását a csontritkulás kapcsán.

  1. Mivel javul a keringés a szervezet egészében, ezért a csontokba is könnyebben bejutnak a nyomelemek (kálcium, glükozamin, kondroitin, MSN).
  2. Fokozza a csontépítő sejtek működését, és csökkenti a csontbontó sejtek működését. A készülék használatával mind hormonálisan, mind a keringésjavítással egy olyan folyamatot indítunk el, amivel ezen sejtek egészséges egyensúlya jön létre.
  3. Húzást és nyomást gyakorol a csontokra, így átépül belül a csont szerkezete.

  Szeretnék erről többet olvasni

  Csontok

  Hogyan hat a FLABéLOS a csontokra, hogyan és miért előzhető meg a segítségével a csontritkulás?

  A FLABéLOS használata nem csupán az ízületekre és az izmokra, de a csontokra is hatással van, ezért hallani orvosi körökben gyakran, hogy a WBV technológiát alkalmazó orvostechnikai készülékek, mint amilyen a FLABéLOS is, a jövő élvonalbeli terápiájának számítanak a csontritkulás kezelésében, hiszen a vibráció hatására a csontok keringése oly mértékben javul, hogy a csontritkulás nem csupán megállítható, hanem valamilyen mértékben vissza is fordítható.

  A FLABéLOS rendszeres használata három szinten fejti ki a hatását csontritkulás kapcsán.

  1. Mivel javul a keringés a szervezet egészében, ezért a csontokba is könnyebben bejutnak a nyomelemek (Kálcium, Glükozamin, Kondroitin, MSN).
  2. Fokozza a csontépítő sejtek működését, és csökkenti a csontbontó sejtek működését. A készülék használatával mind hormonálisan, mind a keringésjavítással egy olyan folyamatot indítunk el, amivel ezen sejtek egészséges egyensúlya jön létre.
  3. Húzást és nyomást gyakorol a csontokra, így átépül belül a csont szerkezete. Ahogy a csonton erednek, tapadnak az izmok, azok állandóan húzzák, nyomják a csontot, és ezáltal a fokozott igénybevétel miatt belül a csont szerkezete átépül. Az egészséges csontban sűrű trabekula, csontállomány van, a csontritkulásos pedig felritkult, lyukas.

  Csontok

  Ez a lyukas állomány nem olyan nagy teherbírású, vagyis gyorsabban törik, és nehezebben gyógyul. Az idős emberek csonttörése során, gyakran a csont forradásának hiánya miatt a csontvégek könnyen elmozdulnak a helyükről, nehezen gyógyulnak. A gyerekek csontja sokkal rugalmasabb, kevésbé törik, amennyiben mégis, nagyon hamar összeforr. Ahhoz, hogy egy csont összeforrjon, csontépítő sejtek kellenek. A csontforradás nyoma röntgenképen követhető. A csontritkulás nemcsak a hosszú csöves csontokban (combcsont stb.) jön létre, hanem a gerincünkben, a csigolyacsontokban is. Az egészséges, egyenes testtartásból görbe hát és rossz tartás alakul ki csontritkulás esetén. A gerinc teherbírása csökken azáltal, hogy a csontállomány felritkul, deformálódik a csigolya és meghajlik a gerinc. Ez a folyamat már egy dekompenzáció, ezt már nem lehet visszafordítani. A csontritkulás, mint káros folyamat, kezdeti állapotában a FLABéLOS használatával és kalcium szedésével, illetve egyéb porc-és csontépítő táplálékkiegészítőkkel még valószínűleg visszafordítható.

  Bezár

 5. Kötőszövet

  Kötőszövet

  A FLABéLOS-nak a kötőszövetre kifejtett hatása is rendkívül pozitív. Ez egyfajta esztétikai hatás, és leginkább a kollagénnel és a cellulittel van kapcsolatban. A gép használata segíti a kollagén rostoknál a keringésjavítást, több víz jut a sejtekbe, a kollagén rostok fel tudnak töltődni, ezáltal lassulhat az öregedési folyamat. Csökkentheti a zsírsejtek számát, ezáltal több hely marad a kötőszöveteknek, rugalmasabbá válik a bőr, és megszűnnek a cellulitos gödröcskék.

  A FLABéLOS több oldalról és hatékonyan támadja meg a narancsbőrt (cellulit), valamint segít a szép test tónus elérésében.

  • A FLABéLOS rendszeres használata serkenti a vér- és nyirokkeringést, erősíti a kollagén réteget.
  • Felerősíti a növekedési hormon (GH) termelődést, ami a cellulit csökkenését idézi elő.
  • A bőr rugalmasságát segít fenntartani azáltal, hogy erősíti a kötőszövetet és fokozza a keringést.

  Szeretnék erről többet olvasni

  Kötőszövet

  A FLABéLOS-nak a kötőszövetre kifejtett hatása is rendkívül pozitív. Ez egyfajta esztétikai hatás, és leginkább a kollagénnel és a cellulittel van kapcsolatban.

  A kollagén az a természetes fehérje, amely támogatja a test elsődleges szöveteinek struktúráját: a kötőszövetét. A kollagén valójában zselatin, amely a bőrben, ínban, porcban, csontban, és minden egyéb kötőszövetben fehér rostokból épül fel (kollagén rostokból), melyek aztán mátrixos alakban rendeződnek, anyagukat tekintve pedig kocsonyás jellegűek. A kollagén biztosítja a szervek és a szövetek elasztikusságát. A bőrünk 75%-a kollagénből épül fel, és összességében a testünk fehérjéjének kb. 30%-a kollagénből áll. Jelen van minden belső szervünkben, csontokban, porcokban, ízületekben, erekben, mindenhol.

  A cellulit elsődleges oka a kötőszövet gyengesége, amely főleg a nőket, de néha a férfiakat is érinti. A cellulit a bőr irharétegében lerakódó salakanyagok miatt alakul ki, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet, és egyre nagyobb és nagyobb gömböcskéket, duzzanatokat alakítanak ki. A felgyülemlett nedvesség ödémát okoz, és a megduzzadt csomók egymással találkozva felszakítják a rostok rácsszerkezetét, így lesz olyan a bőr, akár a narancs: egyenetlen, göröngyös.

  Kötőszövet

  A FLABéLOS több oldalról és hatékonyan támadja meg a narancsbőrt (cellulitot), valamint segít a szép testtónus elérésében.

  • A FLABéLOS rendszeres használata serkenti a vér- és nyirokkeringést, erősíti a kollagén réteget.
  • Felerősíti a növekedési hormon (GH) termelődést, ami a cellulit csökkenését idézi elő.
  • A bőr rugalmasságát segít fenntartani azáltal, hogy erősíti a kötőszövetet és fokozza a keringést.

  Az egyik első hatás, amit érzünk, amikor elkezdjük a FLABéLOS használatát, a viszketés a bőr alatti rétegekben. Ennek oka, hogy a FLABéLOS használata fokozza a vérkeringést, fokozza a mikrocirkulációt (a legkisebb erekben történő véráramlást), és azt érezni is lehet, ahogy ezek a kis kapilláris erek kimondottan a bőr alatt is megnyílnak. Ha erősödik a vérkeringés, az fokozott szöveti oxigenizációhoz vezet. Fokozódnak az anyagcsere folyamatok, több oxigén, több tápanyag jut el a sejtekhez, szövetekhez, így több tápanyag jut a kollagén rostoknak is.

  Az öregedéssel elindul bennünk egyfajta vízvesztés, és a kollagén rostok is összeszáradnak. Ez azért jön létre, mert ahol nincs víz, ott nincs keringés. Ha nincs keringés, akkor nincs megfelelő tápanyaga a rostoknak, azok elsorvadnak, a számuk csökken és nem is tudnak újra termelődni.

  A FLABéLOS esztétikai hatásának az az oka, hogy a keringésjavítás a bőr szintjén is létrejön. Különböző módon érezzük ezt a viszketést, mivel más a bőrünk szenzitivitása, tehát az érzés esetleges hiánya nem jelenti azt, hogy nem fokozódik a mikrokeringés, csupán azt, hogy az adott személy érzékenysége alacsonyabb. Amikor először elkezd a keringés javulni, amikor először megnyílnak ezek a kis kapilláris erek a bőr alatt, akkor lehet intenzívebben érezni a bizsergést. Ez az érzés tehát nem örök, ami természetesen pozitív, mert a hosszú távú használat során ezek a kis erek már nyitva maradnak.

  A FLABéLOS rendszeres használata pozitívan hat a cellulitokra, az elzsírosodásra is.

  Feszes bőr egészséges kötőszöveti állományánál nem tud létrejönni, mert a kötőszöveti rost nagyon rugalmas. Amikor elzsírosodunk, felgyülemlik bennünk egy csomó salakanyag, akkor a tartalék zsírraktárainkban is kórosan megnövekednek a zsírsejtek. A kötőszöveti rostok közötti zsírsejt állomány is megnő, és összepréseli, elveszi a teret a rugalmas kötőszövettől, így a bőr besüpped és létrejön a narancsbőr.

  A FLABéLOS rendszeres használata során elkezd javulni ennek a résznek a keringése is és elkezd a zsírsejtek mérete csökkenni, elkezdenek szétesni és kiszorulni innen. Végre lesz tere a kötőszövetnek, később leépülhetnek ezek a tartalékraktárak is. Végül elkezd kifeszesedni ez a terület. Ha itt is több víz van, jobb keringés és több izommunka, akkor ez az egész folyamat képes regenerálódni.

  Bezár

 6. Belső szervek

  Belső szervek

  A FLABéLOS használata kifejezetten hasznos a belső szervek szempontjából is. Hasi típusú elhízás esetén a zsír nem csak a hasfal bőre alatt halmozódik fel, de a belek és a zsigeri szervek körül is, ami rendkívüli veszélyeket rejt magában. A viscerális hasi zsírok teljesen másképp viselkednek, mint a testünk más pontján elhelyezkedő jóindulatú zsírraktárak, és olyan hormonokat és anyagokat termelnek, amelyek mérgezőek és kockázati tényezőt jelentenek szív- és érrendszeri megbetegedések, diabétesz, valamint egyes daganatok szempontjából is.

  Szeretnék erről többet olvasni

  Belső szervek

  Hasi típusú elhízás esetén a zsír nem csak a hasfal bőre alatt halmozódik fel, de a belek és a zsigeri szervek körül is, ami rendkívüli veszélyeket rejt magában.

  A viscerális zsír, azaz a létfontosságú szerveinket a hasüregben körülvevő zsír nem látható és nem érezhető, de aktív szerepet játszik az anyagcserében. Ha túlzott mennyiségben van jelen, növeli az olyan életet veszélyeztető, és a vezető halálokok közé tartozó betegségek kialakulásának kockázatát, mint a 2-es típusú cukorbetegség vagy különböző súlyos szív- és érrendszeri betegségek (magas vérnyomás, trombózis, stroke).

  Még kisebb pocakok esetén is vannak a belső szervek között zsír felrakódások, és magukon a szerveinken is csüngnek ezek a zsírcsomók, egy nagyobb hasban pedig sok kilogramm zsírt is cipelhetünk. A FLABéLOS használatakor a billegő mozgás hatására a fokozott izommunka során javul a keringés, ez a belső zsírokra is hatással van, a létfontosságú belső szervek közül is kiszorulnak idővel ezek a zsírsejtek, elkezdhetünk fogyni.

  Belső szerverk

  Sokan kérdezik, amikor először ráállnak a FLABéLOS-ra, hogy nem baj-e az, hogy mozgatja a gép a belső szerveket, a beleket. Ez egy kifejezetten pozitív hatás, hiszen a készülék billegő mozgása fokozza a bélmozgást. Hiszen aki rosszul táplálkozik és el van hízva, annak a bélmozgása is renyhe. A bélmozgásunk, a perisztaltika állandó és ütemes, van, akinél gyorsabb, van, akinél lassabb. Minél kevesebbet mozgunk, annál lassabb a bélnek a perisztaltikája, kivéve, ha valaki ideges típus. A bélmozgás serkenti az anyagcsere folyamatokat. A keringésjavulás hatására a létfontosságú és hormontermelő szerveinkben is fokozódik a véráramlás. Ha egy szerv működése nem jó, és ezért alacsony hormonszintet tud termelni, de javítjuk a szerv keringését, és fokozzuk globálisan a többi szerv működését, akkor ő is képes lehet regenerációra, elkezd újra hormont termelni. Ez a hormon pedig, ahogy megjelenik a szervezetünkben, a keringésben, pozitív hatást fejt ki.

  Az elhízásnak – a hasi típusúnak is – egyrészt a mozgás hiánya lehet az oka, másrészt valamilyen belső szervnek a működési zavara. Természetesen lehet az is, hogy túl sok kalóriát viszünk be és kevesebbet égetünk el. Azoknál az embereknél, akik diétáznak, mozognak, de mégsem fogynak, ott érdemes megvizsgálni, hogy nem valamely másik szervnek a működési zavara áll-e fönn. Ilyen lehet a pajzsmirigy, a petefészek, illetve a hasnyálmirigynek az inzulintermelése. A leggyakrabban előforduló kórképek: a pajzsmirigy alulműködése, a petefészek hormontermelési zavara (ez a policisztás ovárium szindróma), ami termékenységi zavarral járhat együtt, illetve a hasnyálmirigy inzulin hormontermelésének zavara vagy hiánya. Ezek mind elhízáshoz vezethetnek.

  Pajzsmirigynél beszélhetünk alulműködésről és túlműködésről. Mindkét esetben segít a mozgás, mert a keringésjavítás mindkét esetben regenerálás. A sejtszintű anyagcsere-folyamatok is olyanok, mint a hormonok. Sejtjeinknek van egy félig áteresztő hártyája, és minden sejtnek megvan a maga működése, amiért felelős. A hártyán keresztül a szövetközti térben sok tápanyag található (úszkálnak a vízben), és a szövet ki tudja választani, mire van szüksége. Az anyagcsere folyamat így tud javulni, de ehhez kell víz. Akkor nem tud javulni, ha nem viszünk be elegendő vizet, és nem fokozzuk a keringést. Legtöbbször a sejtjeink inkább szomjasak, mint éhesek. A vízfogyasztásban nem az a lényeg, hogy egyszerre nagy mennyiségű folyadékot megigyunk, hanem, hogy szinte óránként 1-2 decit kortyolgassunk, kivéve az étkezések alatt, vagy közvetlenül utánuk.

  Bezár

  A fent említett 6 területen kívül, a FLABéLOS rendszeres használata pozitív hatással van még:

  - az anyagcsere folyamatokra, és az emésztésre

  - a helyzetérzékelő reflex által az egyensúlyérzék fejlesztésére, az időskori elesések veszélyének csökkentésére, az ebből fakadó súlyos kockázatok megelőzésére

  - az idegekre, az idegpályák kommunikációjára (pl. a stroke utáni rehabilitációban is hatékonyan alkalmazható)

Miért fontos, hogy a FLABéLOS sejtszinten hat?

A billegő mozgás generálta izom-összehúzódások révén általánosan javul a keringésünk az egész szervezetben, amely a vérkeringésre és a nyirokkeringésre egyaránt serkentő hatással van. Ez a keringésjavítás rengeteg pozitív hatást von maga után. Fokozódik a keringés mindenhol, az egész testben, nemcsak a nagy erekben, hanem a mikrocirkuláció szintjén a sejtekben, szövetekben is.

A FLABéLOS sejtszinten hat

A keringésjavulás következtében a kapilláris hálózat keringése megnő, ezáltal javul a szöveti oxigenizáció, javul a sejtek oxidációs folyamata, tehát több oxigén fog a szövetekig eljutni, és a sejtekbe is bejut ez az oxigén. Javul ezáltal a metabolizmus, azaz az anyagcsere-folyamatok sejtszinten javulnak. A tápanyagok hatékonyabban beépülnek és a salakanyagok is könnyebben elszállítódnak. Ez mindenkire pozitív hatást gyakorol, arra is, aki egészséges és szeretné vitalitását megőrizni hosszabb távon, vagy a szervezete regenerációs folyamatát szeretné a FLABéLOS-szal beindítani. Minden regenerációs folyamat lényege a keringésjavítás, ezt érjük el a masszázzsal, az aktív testmozgással, a nyújtással, és a modern kozmetológiai eljárások zöme is a keringésjavításra irányul. A számos táplálék-kiegészítő is abban segít, hogy az enzimek, ásványi anyagok, nyomelemek jobban be tudjanak épülni, hogy jobb legyen az anyagcsere-folyamat. A jó keringés tehát az egyik legfontosabb feltétele a jó egészségnek és a jó közérzetnek. Az ödéma vagy vizesedés és a fogyás, a méregtelenítés esetében is nagyon fontos szerepe van annak, hogy a keringés javul, mindkét szinten (vér és nyirok). Az kevés tehát, ha csak a vérkeringés javul, a nyirokkeringés viszont pang. A nyirokerek párhuzamos utat képeznek a vénás szárral. A vértől a nyirok abban különbözik, hogy nagyobb a víz- és bizonyos fehérjetartalma, az emésztőcsatornából felszívódó nyirok zsírban gazdag étkezések után zsírszemcsékkel telített, ezért tejszerűen zavaros. A nyirokerek a szervek kötőszövetének elvezető-rendszerét alkotják, tehát folyamatos áramlásuk biztosítása illetve a nyirok elvezetésnek a serkentése rendkívül fontos élettanilag.

A FLABéLOS használata következtében a keringés javulása tehát az alábbi helyen érvényesül:

 1. az izomszövetben (izmok és mélyizmok szintjén)
 2. az ízületekben
 3. a csontok körül
 4. a kötőszövetben
 5. a belső szervekben

Ez hozza létre a sejtszinten fokozódó anyagcserehatást. Ez a hatás viszont csak akkor jön létre, ha hosszabb távon, rendszeresen (min. heti 3-4 alkalommal) és megfelelően használod a FLABéLOS készüléket!

Megrendelem a FLABéLOS-t


 

A FLABéLOS jellemzői:

 • Könnyen használható, hatékony
 • Világító LED könnyíti a használatot
 • A sebesség széles skálán állítható lassútól a gyorsig, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelőt
 • Modern, esztétikus design
 • Maximálisan biztonságos, nincsen rés az alap és a mozgó részek között
 • Az alap szerkezeti felépítése és súlya garantálja a megfelelő nagyságú kilengést a vertikális vibráció számára az eredményesség eléréséhez

A FLABéLOS vibrációs gép tulajdonságai:

Termék név: OTO FLABéLOS Whole Body Vibration
Modell szám: WBV-3000
Nettó súly: 44.6 KG
Méretei: 584mm(hossz) x 683mm(szél) x 1397mm(mag)
Tápfeszültség: 220-240V 50/60Hz
Fogyasztás: 500 VA
Sebesség frekvencia: 6-20 Hz
Maximum teherbírás: 150 kg
Automata időzítő: 10 perc
Rezgési amplitúdó: 0-13MM
Biztosíték: AC 250V 5A

Megrendelem a FLABéLOS-t

Szíves figyelmedbe ajánljuk jótanácsainkat, melyek betartásával készüléked sokáig problémamentesen tud üzemelni, hogy a szervizbe kerülésre ne is kerüljön sor.

 

A www.mediwel.hu honlapon található valamennyi tartalom a Mediwel Kft. kizárólagos szellemi tulajdonát képezi. A Mediwel Kft. előzetes írásbeli hozzájárulása nélkül tilos a honlap egészének vagy egyes részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, struktúra, stb.) másolása, feldolgozása, illetve bármilyen más módon történő felhasználása. A jogosulatlan felhasználás büntető- és polgári jogi következményeket von maga után.

webshop

Iratkozzon fel hírlevelünkre és értesüljön első kézből híreinkről és kedvezményeinkről!